Žalia spalva viliojantys lapinių kopūstų ir bulvių maltinukai kelia apetitą, gerina nuotaiką ir primena vitaminingą pavasario žalumą. Tai pietūs, kuriems paruošti rytą reikės mažiau nei pusvalandžio ir kuriuos bus galima palikti šaldytuve, kol grįšite iš darbo ir išsikepsite.

 

  • 700 g bulvių
  • 300 g lapinių kopūstų
  • 60 g džiūvėsėlių
  • 100 g mocarelos
  • Kiaušinis
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 laiškiniai svogūnai
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • Šaukštas Dižono garstyčių
  • Citrinos puošti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Išvirti bulves su česnaku. Likus 3 minutėms sudėti smulkintus lapinius kopūstus ir pavirti, kol daržovės suminkštės. Tada nupilti vandenį ir dar šiek tiek pakaitinti, pakratant puodą su daržovėmis, kad išgaruotų vandens likutis. Su bulvių trintuvu sugrūsti košę, kol bus vientisa, tačiau su gumuliukais. Košę sumaišyti su kiaušiniu, tarkuotu mocarelos sūriu, duonos džiūvėsėliais, smulkintais svogūnų laiškais, garstyčiomis, druska bei pipirais. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir iš abiejų pusių apkepti maltinukus iš bulvių bei lapinių kopūstų masės. Patiekti su citrinos skiltele ir šviežiais lapiniais kopūstais.

 

100 g apie 162 kcal

Paruošimo laikas: 35 min

4 porcijos

Spausdinti