Klasikinės saldžiosios paprikos su mėsos įdaru
2013-09-04 11:40Įdarytos paprikos – daugelio mėgstamas patiekalas. Skirtingai troškinamos paprikos įgauna vis kitokį skonį, net jei jos įdarytos tokiu pačiu įdaru. Pavyzdžiui, šias malonaus skonio daržoves galima troškinti vandenyje, grietinės ir pomidorų padaže ar pomidorų sultyse. Saldžiąsias paprikas galima įdaryti įvairių rūšių mėsa, daržovėmis, ryžiais, kuskusu ar kitomis kruopomis, tačiau klasikinis paprikų įdaras – mėsa su ryžiais.
- 6 saldžiosios paprikos
- 250 g kiaulienos
- 250 g jautienos
- 95 g ryžių
- Svogūnas
- Skiltelė česnako
- Ryšelis krapų
- 250 g sviesto
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Paprikas perpjauti pusiau, išimti sėklas ir nupjauti viršūnėles. Daržoves sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 2 minutes. Mėsą supjaustyti smulkiais gabalėliais ir sumalti mėsmale kartu su svogūnu ir česnaku. Maltą mėsą sumaišyti su druska ir juodaisiais pipirais.
Ryžius išvirti. Krapus supjaustyti. Virtus ryžius sumaišyti su mėsa, krapais ir šiuo įdaru užpildyti paprikų puseles.
Įdarytas paprikų puseles sudėti į kepimo indą. Įpilti šiek tiek vandens, kad apsemtų daržovių apačią. Ant kiekvienos puselės uždėti po gabalėlį sviesto. Indą uždengti folija ir įdėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti 30 – 35 minutes.
Iškepusias įdarytas paprikas galima papuošti grietine ir smulkintais svogūnų laiškais.
100 g apie 197 kcal