• 800 g karpio, plekšnės ir kitos žuvies
  • 100 g miltų
  • 100 g pomidorų tyrės
  • 3 šaukštai aliejaus
  • Petražolių lapelių

Padažui

  • 4–8 šaukštai smulkintų graikinių riešutų
  • Vyno acto
  • Saldžioji paprika
  • 3 skiltelės česnako
  • Druskos, pipirų, žalios arba maltos kalendros, šafrano arba ciberžolės
  • 2 stiklinės virinto vandens

Gaminimas

Paruoštą žuvį supjaustyti gabalais, apvolioti miltuose ir apkepti aliejuje. Užpilti pomidorų tyrę, užvirti, po to supilti graikinių riešutų padažą, pavirti 2–3 min. Padažui susmulkintus graikinius riešutus, smulkiai supjaustytą saldžiąją papriką, česnaką, kalendrą, šafraną arba ciberžolę suberti į dvi stiklines šalto virinto vandens, įpilti vyno actą ir gerai išplakti.

Žuvį perdėti į pakaitintą lėkštę, apipilti padažu, papuošti petražolėmis ir patiekti.


Spausdinti