Kaip ir kiekvieną šeštadienį TV3 televizija vėl pakvies žiūrėti, anot Ali Gadžijevo, nuotaikingiausią maisto gaminimo laidą – „Gardu Gardu“, ir, kartu su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais pasigaminti nesudėtingų, bet įspūdingų patiekalų.

 

Gardu Gardu (2) (Small)

 

Šį kartą Gian Luca vėl pagamins tradicinį itališką patiekalą „Zuppa ai cereali“ – tirštą keturių grūdų sriubą su daržovėmis. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtinga, nes daug pasiruošimo, daug ingredientų, bet išsamus virtuvės profesionalo pasakojimas bei patarimai turėtų sugundyti daugelį žiūrovų. O Ali pasimėgavimas ragaujant – įtikinti būtinai išbandyt. Prie sriubos  Gian Luca pasiūlys orkaitėje skrudintą duoną, kuri gali būti puikus priviliojimo būdas, kad vaikai suvalgytų visą patiekalą.

 

Gardu Gardu (3) (Small)

 

Profesionalus konditeris Ali taip pat nustebins lengvai pagaminamu nekeptu maskarponės sūrio ir šokolado tortu su šviežiomis avietėmis. Gian Luca negalės atsistebėti, kaip taip paprastai Ali sugeba sukurti tokį stebuklą.

 

Gardu Gardu (Small)

 

Kaip teisingai virti sriubą, kad daržovės išliktų traškios ir nevirstų koše, kaip patobulinti dviejų dalių kepimo formą, kad jis nepraleistų skyčių pro tarpus, bei daug kitų kulinarinių ir konditerinių triukų – rytoj 9.30 TV3 televizijos laidoje „Gardu Gardu“!

Tiršta itališka keturių grūdų sriuba

su daržovėmis
Sriubai reikės:

  • 100 g avižų grūdų (kruopų)
  • 100 g miežių grūdų (kruopų)
  • 100 g sorų grūdų (kruopų)
  • 100 g raudonųjų arba laukinių ryžių
  • 400 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 4 vidutinių bulvių
  • 1 didelės morkos
  • 1 saliero stiebo
  • 1 svogūno
  • 1 nuluptos česnako skiltelės
  • 1/3 šviežio arba džiovinto čili pipiro
  • 3 arb. š. sultinio arba (2 kubeliai)
  • Saujelės tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 stiklinės balto sauso vyno
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Žiupsnelio druskos

Brusketoms reikės:

  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Šviesios itališkos duonos

Grūdus iš vakaro pamerkti vandenyje, kad išbrinktų. Prieš gaminimą nupilti vandenį.

Bulves supjaustyti mažais kubeliais. Svogūną, morką ir saliero stiebą taip pat smulkiai sukapoti.

Užvirti 2 litrus vandens ir ištirpinti jame sultinį. Palikti puodą karštai.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 5 minutes pakepinti česnako skiltelę kartu su čili pipiru. Tada suberti smulkintą morką, svogūną ir salierą. Vėl pakepinti 5 minutes. Suberti bulves, išmaišyti ir vėl kepti 5 minutes. Tada suberti išbrinkusius visus grūdus bei pupeles. Išmaišyti ir paskrudinti 5 minutes. Supilti baltą vyną, gerai išmaišyti. Tada supilti 1,5 l sultinio ir, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir pridengtame puode virti 40 minučių. Retkarčiais pamaišyti. Jei sumžėja skyčio, įpilti sultinio, bet nepersistengti, nes sriuba turi būti tiršta. Įberti druskos, jei trūksta.
Kol sriuba verda, pasiruošti brusketas. Itališką duoną supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir išdėlioti kepimo skardoje. Pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais. Gana gausiai pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio rėžimu apie 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.
Patiektą sriubą apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.
Skanaus!

Nekeptas maskarponės sūrio tortas
Pyragui reikės:

  • 350 g avižinių sausainių
  • 100 sviesto
  • 1 žaliosios citrinos (laimo)
  • 350 g maskarponės sūrio
  • 300 g juodojo šokolado
  • 150 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus

Dekoravimui reikės:

  • 400 g grietinėlės
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • Šviežių aviečių arba kitų uogų
  • Juodojo šokolado drožlių arba pabarstukų

Sausainius susmulkinti iki smulkių trupinių ir įtarkuoti į juos žaliąją dalį laimo žievelės. Trupinius užpilti išlydytu sviestu ir gerai išmaišyti. Suberti juos į kepimo formą, išlyginti ir nuo vidurio suspausti, kad susidarytų aukštesnė sienelė ties formos kraštais. Įdėti į šaldytuvą 10 minučių, kad sustingtų.

Prikaistuvyje pašildyti maskarponės sūrį, kad suskistėtų. Perpilti maskarponės sūrį į atskirą dubenį, suberti cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti. Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir iš lėto supilti jį į maskarponės masę nuolat maišant. Išmaišyti iki vientisos masės ir supilti ant sustingusio sausainių pagrindo. Įdėti į šaldytuvą gerai valandai arba net nakčiai.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standžių putų. Konditerinio maišelio pagalba dekoruoti sustingusio torto paviršių. Išdėlioti šviežias avietes arba kitas uogas, apibarstyti cukraus pudra bei juodojo šokolado drožlėmis arba pabarstukais.
Skanaus!