Grybų patiekalai sotūs, tačiau nelabai kaloringi. Net, jei laikotės dietos – neverta atsisakyti gabalėlio gardaus grybų vyniotinio gabalėlio!

 

Tešlai:

  • 250 g miltų
  • 20 g mielių
  • Kiaušinis
  • Kiaušinio trynys
  • 120 ml šilto pieno
  • Šaukštelis cukraus
  • 45 ml augalinio aliejaus

Įdarui:

  • 750 g pievagrybių
  • Kopūstas
  • Svogūnas
  • 2 kiaušiniai
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • Pusė šaukštelio svogūnų granulių
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

 

Išminkyti tešlą. Apkepinti supjaustytas įdarui daržoves ir sumaišyti su kiaušiniu, svogūnų granulėmis bei druska. Įdarą tolygiai paskirstyti ant iškočiotos tešlos.

 

Tešlą susukti ir supjaustyti maždaug 3 cm pločio gabalėliais. Uždengti medvilniniu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje, kad iškiltų mielės. Kai vyniotinis šiek tiek padidės, buku peiliu ar medine mentele padaryti rėžius ant kiekvieno gabalėlio.

 

Sudėti į riebalais išteptą ar kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

 

100 g apie 117 kcal

 

Naudingi patarimai

 
  • Vietoj pievagrybių ir šviežio kopūsto galima naudoti džiovintus grybus su raugintais kopūstais. Grybus išmirkyti, išvirti ir sumalti su karštu vandeniu nuplikytais raugintais kopūstais. Įdėti svogūną, kiaušinį ir prieskonių pagal skonį.
  • Grybų patiekalams netinka aštrūs prieskoniai.
  • Grybų vyniotinis gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba užkandis prie sriubos.
Spausdinti