Grybų vyniotinis: paprasta ir skanu
2014-01-23 09:48Grybų patiekalai sotūs, tačiau nelabai kaloringi. Net, jei laikotės dietos – neverta atsisakyti gabalėlio gardaus grybų vyniotinio gabalėlio!
Tešlai:
- 250 g miltų
- 20 g mielių
- Kiaušinis
- Kiaušinio trynys
- 120 ml šilto pieno
- Šaukštelis cukraus
- 45 ml augalinio aliejaus
Įdarui:
- 750 g pievagrybių
- Kopūstas
- Svogūnas
- 2 kiaušiniai
- 30 ml augalinio aliejaus
- Pusė šaukštelio svogūnų granulių
- Druskos pagal skonį
Gaminimas
Išminkyti tešlą. Apkepinti supjaustytas įdarui daržoves ir sumaišyti su kiaušiniu, svogūnų granulėmis bei druska. Įdarą tolygiai paskirstyti ant iškočiotos tešlos.
Tešlą susukti ir supjaustyti maždaug 3 cm pločio gabalėliais. Uždengti medvilniniu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje, kad iškiltų mielės. Kai vyniotinis šiek tiek padidės, buku peiliu ar medine mentele padaryti rėžius ant kiekvieno gabalėlio.
Sudėti į riebalais išteptą ar kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
100 g apie 117 kcal
Naudingi patarimai
- Vietoj pievagrybių ir šviežio kopūsto galima naudoti džiovintus grybus su raugintais kopūstais. Grybus išmirkyti, išvirti ir sumalti su karštu vandeniu nuplikytais raugintais kopūstais. Įdėti svogūną, kiaušinį ir prieskonių pagal skonį.
- Grybų patiekalams netinka aštrūs prieskoniai.
- Grybų vyniotinis gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba užkandis prie sriubos.