Glaistyti varškės sūreliai – sveikesnis desertas
2023-03-22 11:00Desertinius glaistytus varškės sūrelius mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Deja, pirktiniuose dažnai yra sveikatai nepalankių priedų. Kodėl nepabandžius varškės sūrelių pasigaminti namuose? Tai visai paprasta, o rezultatas nenuvils net didžiausio smaližiaus!
Klasikiniai vaniliniai
5 porcijos
100 g 365 kcal
Ruošti 3,5 val.
VARŠKĖS MASEI:
- 250 g pusriebės varškės
- 30 g miltelinio cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 20 g minkšto sviesto
- 3 šaukštai grietinėlės
GLAISTUI:
- 30 g sviesto
- 100 g juodojo šokolado
GAMINIMAS. Varškę sumaišyti su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, sviestu, grietinėle. Elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės – neturi likti gumulėlių. Varškės masę sudėti į silikonines formeles arba sūrelius formuoti rankomis ir išdėlioti ant maistine plėvele dengtos lentelės ar lėkštės. Stengtis, kad paviršius būtų kuo lygesnis. 2 val. dėti į šaldiklį, kad sustingtų.
Šokoladą išlydyti su sviestu ir tolygiai aplieti sūrelius (lengviausia panardinti šokolade). 1 val. dėti į šaldytuvą, kad glaistas sukietėtų.
Kokosiniai su riešutais
5 porcijos
100 g 385 kcal
Ruošti 3,5 val.
VARŠKĖS MASEI:
- 250 g pusriebės varškės
- 30 g miltelinio cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 40 g minkšto sviesto
- 3 šaukštai grietinėlės
- 40 g kokosų drožlių
GLAISTUI:
- 40 g sviesto
- 100 g pieninio šokolado
- 40 g lazdynų riešutų be luobelių
GAMINIMAS. Varškę sumaišyti su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, sviestu, grietinėle. Sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Suberti kokosų drožles ir gerai permaišyti. Varškės masę sudėti į silikonines formeles arba sūrelius formuoti rankomis ir sudėti ant maistine plėvele dengtos lėkštės ar lentelės. 2 val. dėti į šaldiklį, kad sustingtų.
Sviestą išlydyti su šokoladu. Riešutus smulkiai sukapoti ir paskrudinti sausoje keptuvėje. Kai įgaus švelnų rusvą atspalvį, įmaišyti į šokolado masę. Paruoštu glaistu tolygiai aplieti sustingusius sūrelius. 1 val. dėti į šaldytuvą, kad glaistas sukietėtų.
Su uogienės įdaru
5 porcijos
100 g 379 kcal
Ruošti 4 val.
VARŠKĖS MASEI:
- 250 g pusriebės varškės
- 30 g miltelinio cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 40 g minkšto sviesto
- 3 šaukštai grietinėlės
- 50 g aviečių uogienės
GLAISTUI:
- 40 g sviesto
- 100 g juodojo šokolado
- Liofilizuotų aviečių papuošti
GAMINIMAS. Varškę sumaišyti su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, sviestu, grietinėle. Sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Sukrėsti į silikonines formeles – pripildžius iki pusės per vidurį paskleisti nestorą uogienės sluoksnį ir dėti likusį varškės sluoksnį. Sūrelius 2,5 val. dėti į šaldiklį.
Sviestą išlydyti su šokoladu. Glaiste panardinti sustingusius sūrelius, kad tolygiai pasidengtų šokoladu. Užberti trupintų liofilizuotų aviečių. 1 val. dėti į šaldytuvą, kad glaistas sukietėtų.
Šokoladiniai
5 porcijos
100 g 399 kcal
Ruošti 3,5 val.
VARŠKĖS MASEI:
- 250 g pusriebės varškės
- 30 g miltelinio cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 40 g minkšto sviesto
- 3 šaukštai grietinėlės
- 50 g pieninio šokolado
- Šaukštas kakavos miltelių
GLAISTUI:
- 40 g sviesto
- 100 g juodojo šokolado
GAMINIMAS. Varškę sumaišyti su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, grietinėle. Sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Sviestą išlydyti su šokoladu, įmaišyti kakavą ir supilti į varškės masę. Gerai permaišyti. Formuoti sūrelius silikoninėse formelėse arba rankomis ir 2 val. dėti į šaldiklį.
Sviestą išlydyti su šokoladu. Sustingusius sūrelius nardinti į šokolado masę, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių. 1 val. dėti į šaldytuvą, kad glaistas sustingtų.
Su baltuoju šokoladu ir razinomis
5 porcijos
100 g 379 kcal
Ruošti 3,5 val.
VARŠKĖS MASEI:
- 250 g pusriebės varškės
- 30 g miltelinio cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 40 g minkšto sviesto
- 3 šaukštai grietinėlės
- 60 g razinų
- Keli lašai romo esencijos
GLAISTUI:
- 50 g sviesto
- 100 g baltojo šokolado
GAMINIMAS. Varškę sumaišyti su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, sviestu, grietinėle. Sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Suberti razinas, įlašinti romo esencijos ir viską gerai permaišyti. Silikoninėse formelėse arba rankomis formuoti varškės sūrelius. 2 val. dėti į šaldiklį sustingti.
Sviestą išlydyti su šokoladu. Sustingusius sūrelius panardinti į šokolado masę, kad tolygiai pasidengtų. 1 val. dėti į šaldytuvą, kad glaistas sukietėtų.
Autorius Jūratė Survilė