Šparagai arba smidrai – vėlyvo pavasario daržovė. Juose gausu vertingų medžiagų, todėl tai puikus produktas tiems, kurie rūpinasi sveikata ir kūno linijomis. Be to, žalieji šparagų stiebai laikomi galingu afrodiziaku. Dažnai juos valgantys žmonės tampa laimingesniais, išvengia depresijos. Jei dar neragavote šparagų, sakoma, kad jų skonis primena žalius žirnius ar riešutus.

 

Šparagai su kumpiu

 
  • 16 šparagų
  • 4 ploni vytinto kumpio griežinėliai
  • 15 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Šparagus apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Po keturis šparagus per vidurį apvynioti kumpio griežinėliu. Aliejumi patepti groteles. Kepti iš abiejų pusių, kol šparagai suminkštės.

 

100 g apie 39 kcal

 

Žaliosios salotos su šparagais ir žirneliais

 
  • 400 g šparagų
  • 2 gūžės romaninių salotų
  • 200 g žaliųjų žirnelių
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • Svogūnų laiškų pagal skonį
  • 30 ml citrinos sulčių
  • 30 ml aliejaus
  • Šaukštelis cukraus
  • Druskos, juodųjų pipirų, citrinų žievelės pagal skonį

Gaminimas

 

Sumaišyti citrinų sultis, žievelę, aliejų, cukrų, druską ir pipirus. Sudėti suplėšytas salotas, plonai supjaustytus šparagus, pomidorus, svogūnų laiškus ir žirnelius. Salotas sandariai uždaryti ir sukratyti.

 

100 g apie 113 kcal

Spausdinti