Migdolai suteikia patiekalams ypatingą skonį ir aromatą. Be to, kiekvienas toks skanėstas atskleidžia vis skirtingą šių riešutų gardumą. Tad verta pasigaminti įvairių skanumynų su migdolais.

 

desertai (6)_750x600

Migdoliniai morengai 

 
  • 3 kiaušinių baltymai
  • 150 g cukraus
  • Šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • Šaukštelis cinamono
  • 50 g migdolų
 

Gaminimas. Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje, atvėsinti ir susmulkinti. Baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų. Baigiant plakti suberti krakmolą ir cinamoną. Formuoti morengus ant kepimo popieriaus. Apibarstyti migdolais ir cinamonu. Kepti apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 120 ℃, kol morengai taps sausi ir kieti.

 

6 porcijos

100 g 260 kcal

Ruošti 1,5 val. 

 

desertai (5)_800x533

Migdolų ir ryžių sausainiai 

 
  • 100 g migdolų
  • 20 g ryžių miltų
  • 3 kiaušinių baltymai
  • 150 g cukraus
  • Vanilinio cukraus pagal skonį
  • Sviesto kepti
 

Gaminimas. Migdolus užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 3 min. ir nulupti. Nusausinti ir sumalti. Baltymus išplakti iki standžių putų. Plakant pamažu suberti cukrų. Migdolų miltus sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir ryžių miltais. Atsargiai įmaišyti putėsius. Formuoti sausainius ir dėti į sviestu pateptą skardą. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 165 ℃.

 

6 porcijos

100 g 344 kcal

Ruošti 40 min.

 

desertai (3)_400x600

Morkų tortas su migdolais

 
  • 110 g tarkuotų morkų
  • 360 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 150 g cukraus kremui
  • 200 g sviesto
  • 130 g grietinės
  • ⅓ šaukštelio sodos
  • Tarkuota citrinos žievelė
  • Migdolų drožlių puošti
 

Gaminimas. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, suberti tarkuotas morkas. Įmaišyti sijotus miltus su soda. Išminkyti tešlą. Padalyti į dvi dalis ir iškočioti du apskritimus. Dėti ant kepimo popieriaus ir kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Atvėsinti.

 

Grietinę išplakti su cukrumi. Įmaišyti tarkuotą žievelę. Biskvitus pertepti grietininiu kremu. Apibarstyti migdolų drožlėmis ir šaldyti apie 1 val. Patiekti supjausčius norimo dydžio gabalėliais.

 

8 porcijos

100 g 414 kcal

Ruošti 2 val.

 

desertai (2)_800x533

Migdolinis pyragas su slyvomis

 
  • 120 g miltų
  • 220 g migdolų
  • 5 didelės tamsios slyvos
  • 120 g sviesto
  • 65 g cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • Miltelinio cukraus puošti
 

Gaminimas. Migdolus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 3 min. Nulupti ir sumalti. Supjaustyti slyvas. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Maišant po vieną įmušti kiaušinius. Suberti maltus migdolus, miltus ir išmaišyti. Tešlą sudėti į paruoštą skardą. Švelniai įspausti slyvas. Kepti apie 50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 175 ℃. Kai atvės, apibarstyti milteliniu cukrumi.

 

8 porcijos

100 g 405 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

desertai (4)_800x532

Migdolinis tortas su avietėmis

 
  • 230 g grietinėlės sūrio
  • 400 g varškės
  • 10 g želatinos
  • 2 šaukštai vandens
  • 300 g aviečių
  • 30 g juodojo šokolado
  • Druskos pagal skonį
  • 150 g grietinės
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 100 g ir 2 šaukšteliai cukraus
  • 130 ml 35 % grietinėlės
  • Šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 3 šaukštai sviesto
  • 230 g migdolų
  • Migdolų drožlių puošti
 

Gaminimas. Migdolus sumalti. Ištirpdyti sviestą, suberti smulkintus riešutus ir kepti, kol pagels. Sulaužyti šokoladą ir sumaišyti su karštais riešutais. Palaukti, kol šokoladas ištirps. Pasūdyti, suberti 2 šaukštelius cukraus, išmaišyti ir sudėti į paruoštą skardą. Išlyginti paviršių ir atšaldyti.

 

Želatiną užpilti vandeniu ir 20 min. brinkinti. Varškę išplakti su grietine, vanile ir likusiu cukrumi. Želatiną ištirpinti vandens vonelėje, supilti į varškės masę ir išmaišyti. Išplakti grietinėlę ir maišant pamažu supilti. Supilti kremą ant pyrago pagrindo ir vėl dėti į šaldytuvą.

 

Avietes pertrinti per sietelį. Suberti krakmolą ir virti, kol sutirštės. Atvėsusiu aviečių džemu aptepti tortą. Papuošti migdolais ir avietėmis.

 

10 porcijų

100 g 476 kcal

Ruošti 2 val.

 

desertai (1)_800x533

Arabiškas manų pyragas

 
  • 250 g manų
  • 500 g grietinės
  • 100 g sviesto
  • 250 g migdolų

Sirupui:

  • 500 ml vandens
  • 250 g miltelinio cukraus
 

Gaminimas. Manus sumaišyti su grietine, supilti tirpintą sviestą. Gautą tešlą švelniai sulyginti drėgnomis rankomis ar šlapiu šaukštu. Supjaustyti drėgnu peiliu kvadratėliais arba rombais ir papuošti migdolais. Kepti apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Miltelinį cukrų užpilti vandeniu ir išvirti sirupą. Karštu sirupu aplieti pyragą ir palaukti, kol susigers.

 

10 porcijų

100 g 268 kcal

Ruošti 1 val.

 

 
Spausdinti