Detoksikuojantys desertai: pasilepinti be sąžinės graužaties
2025-05-13 08:50Kas sakė, kad organizmo detoksikavimas turi būti nuobodus ir neskanus? Pamirškime standartinius žaliuosius kokteilius – laikas mėgautis desertais, kurie ne tik pamalonins gomurį, bet ir padės kūnui apsivalyti. Šiuose receptuose susitinka natūralus saldumas ir antioksidantų jėga. Metas šventei be rafinuoto cukraus, be glitimo, be kaltės, bet su didžiuliu malonumu!
Mačios pudingas
1 porcija
100 g 124 kcal
Ruošti 3 val.
- 50 g avižinių dribsnių
- Šaukštas ispaninių šalavijų sėklų
- Šaukštelis mačios miltelių
- 20 g rudojo cukraus
- 160 ml migdolų pieno
- 70 g natūralaus graikiško jogurto
- 125 g šviežių šilauogių
GAMINIMAS. Į stiklinį indelį suberti dribsnius, šalavijų sėklas, mačios miltelius ir cukrų. Užpilti migdolų pienu, sudėti jogurtą. 3 val. dėti į šaldytuvą, kad išbrinktų ir susijungtų skoniai. Patiekti pagardinus šilauogėmis. Papildomai ant viršaus galima užpilti šaukštelį skysto medaus, pagardinti granola.
Veganiški triufeliai
Apie 16 vnt.
100 g 74 kcal
Ruošti 4,5 val.
- 120 g per naktį mirkytų anakardžių
- 20 g kakavos sviesto
- Šaukštelis mačios miltelių (+ papuošti)
- Šaukštas saldžiavaisių pupmedžių miltelių (+ papuošti)
- 3 šaukštai klevų sirupo
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
GAMINIMAS. Visus ingredientus elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos konsistencijos. Šią masę 4 val. dėti į šaldytuvą sutvirtėti. Iš atvėsintos masės formuoti triufelius. Kiekvieną apvolioti mačios arba saldžiavaisių pupmedžių milteliais.
Vaisių salotos
4 porcijos
100 g 57 kcal
Ruošti 15 min.
- Obuolys
- Bananas
- Apelsinas
- Kivis
- 100 g šilauogių
- 150 g braškių
- Mėtų papuošti
PADAŽUI:
- 2 šaukštai skysto medaus
- Šaukštas žaliosios citrinos
- Keli lašai vanilės esencijos
GAMINIMAS. Visus vaisius supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais ir sumaišyti su uogomis. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus, apšlakstyti salotas. Švelniai išmaišyti. Patiekti papuošus mėtomis.
Vingrūnių glotnutis dubenėlyje
1 porcija
100 g 85 kcal
Ruošti 10 min.
- Bananas
- Šaukštas vingrūnių miltelių
- 120 ml migdolų pieno
- Šaukštas smulkintų avižinių dribsnių
- Šaukštas medaus
- Sauja šilauogių
- Sauja gervuogių
- Migdolų riekelių papuošti
GAMINIMAS. Bananą nulupti, sulaužyti gabalėliais, kartu su vingrūnių milteliais ir migdolų pienu sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Įmaišyti dribsnius, medų. Supilti į dubenėlį. Patiekti su uogomis, papuošus sausoje keptuvėje skrudintomis migdolų riekelėmis.
Pikantiškas šokoladinis glotnutis
1 porcija
100 ml 130 kcal
Ruošti 5 min.
- Nedidelis bananas
- 2 šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
- Šaukštas juodojo šokolado (mažiausiai 70 % kakavos) drožlių
- Pusė šaukštelio cinamono
- Ketvirtis šaukštelio malto žvaigždinio anyžiaus
- 200 ml migdolų pieno
- Šaukštas klevų sirupo
GAMINIMAS. Bananą nulupti, sulaužyti gabalėliais. Kartu su kitais ingredientais sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos.
Autorė Jūratė Survilė