Desertai dar vadinami saldžia nuodėme. Dauguma juos mėgsta, bet stengiasi mėgautis kuo rečiau. Juk skanėstuose tiek daug cukraus, kuris kenkia sveikatai! Ar gali būti kitaip? Gali! Desertai be cukraus nėra tik svajonė, tai realybė! Geriausia, kad nė neįtarsite, jog šiuose receptuose – nė gramo pridėtinio cukraus.

 

Kokosiniai baltyminiai rutuliukai

 

45 vnt.

100 g 459 kcal

Ruošti 45 min.

 
  • 500 g kokosų drožlių + apvolioti
  • 100 g vanilės skonio baltymų miltelių
  • 2 šaukšteliai džiovintų burokėlių miltelių
  • 60 ml karšto vandens
  • 350 g kokosų aliejaus
  • 500 ml ryžių salyklo sirupo
  • 250 g spanguolių
  • Citrina
  • 100 g nesaldintos kakavos miltelių

GAMINIMAS. Drožles, baltymų ir burokėlių miltelius sumaišyti su karštu vandeniu. Įmaišyti 150 g kokosų aliejaus, 340 ml ryžių salyklo sirupo ir viską sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

 

Įmaišyti smulkintas spanguoles, citrinos sultis bei tarkuotą citrinos žievelę. Dar kartą gerai išmaišyti. Iš gautos masės suformuoti rutuliukus.

 

Kakavą suberti į puodą, įmaišyti likusį kokosų aliejų bei ryžių salyklo sirupą ir maišant lėtai kaitinti, kol išeis padažas.

 

Paruoštus rutuliukus merkti į padažą ir apvolioti kokosų drožlėmis. Bent 30 min. laikyti šaldytuve, kad sustingtų.

 

Still,Life,Photo,Of,Healthy,,Homemade,,Delicious,Sweets.,Tasty,Lactose

 

Šokoladinis datulių pudingas

 

8 porcijos

100 g 387 kcal

Ruošti 1 val.

 
  • 375 g šviežių datulių be kauliukų
  • 150 g grikių miltų
  • 300 g migdolų miltų
  • 35 g nesaldintų kakavos miltelių
  • Pusė šaukštelio vanilės esencijos
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 225 g kokosų aliejaus
  • 150 g juodojo šokolado be cukraus
  • 6 kiaušiniai
  • 300 ml pasukų

PADAŽUI:

  • 800 ml kokosų pieno
  • 200 g šviežių datulių be kauliukų
  • 2 vanilės ankštys

GAMINIMAS. Datules užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir palikti 10 min. išmirkti. Nusausinti ir kuo smulkiau supjaustyti. Sumaišyti su likusiais pudingo ingredientais (šokoladą sutarkuoti) ir labai gerai išmaišyti.

 

Gautą masę supilti į silikoninę kepimo formą ir kepti 50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.

 

Per tą laiką paruošti padažą: visus ingredientus sudėti į keptuvę ir maišant kaitinti, kol skystis užvirs. Vanilės ankštis išimti ir dar karštą padažą sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos.

 

Pudingą patiekti šiltą, apšlaksčius karštu padažu.

 

Sticky,Date,Pudding,With,Caramel,Sauce.

 

Šokoladiniai avokadų putėsiai

 

4 porcijos

100 g 286 kcal

Ruošti 40 min.

 
  • 2 gerai sunokę bananai
  • 2 avokadai
  • 2 šaukštai riešutų sviesto (geriausia lazdynų arba migdolų)
  • 40 g nesaldintų kakavos miltelių
  • 2 šaukštai kokosų pieno
  • 125 g aviečių
  • Šviežių mėtų puošti

GAMINIMAS. Bananus ir avokadus nulupti, išimti kauliukus ir kartu su riešutų sviestu, kakava ir kokosų pienu sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės. Ją sudėti į serviravimo indelius ir bent 30 min. laikyti šaldytuve, kad sutvirtėtų. Patiekti papuošus avietėmis ir mėtų lapais.

 

Avocado,Chocolate,Mousse,With,Raspberries,In,Glass,Serving,Glasses,On

 

Veganiški ledai

 

5 porcijos

100 g 284 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  • 9 itin sunokę bananai
  • 185 ml migdolų pieno
  • Šaukštelis vanilės esencijos
  • 60 g nesaldintos kakavos gabalėlių
  • 50 g migdolų riekelių
  • Šviežių mėtų puošti

GAMINIMAS. Bananus nulupti, supjaustyti gabaliukais ir bent 45 min. laikyti šaldiklyje. Sušalusius sutrinti elektriniu trintuvu iki tyrės, sumaišyti su migdolų pienu, vanilės esencija ir kakavos gabalėliais. Migdolus sausai kepinti, kol lengvai apskrus. Suberti į ledų masę ir viską dar kartą gerai išmaišyti. 15 min. dėti į šaldiklį. Patiekti papuošus mėtomis.

 

Homemade,Organic,Ice,Cream,Stracciatella,With,Chocolate,On,Wooden,Table

 

Sveikuoliški sausainiai

 

8 porcijos

100 g 412 kcal

Ruošti 35 min.

 
  • 300 g avižinių dribsnių
  • 100 g kvietinių miltų
  • 100 g kokosų drožlių
  • 100 g kokosų aliejaus
  • 60 g stevijos miltelių
  • 2 šaukštai migdolų sviesto
  • 2 kiaušinių baltymai
  • Šaukštelis vanilės esencijos

GAMINIMAS. Visus ingredientus sumaišyti iki vientisos tvirtos, kočioti tinkamos tešlos. Ją plonai iškočioti, išspausti sausainėlius. Kepti 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti atvėsintus.

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė