Bolivinių balandų salotos su baklažanais ir feta
2017-01-19 16:28Ieškote lengvo recepto su baklažanais? Tai patekote būtent ten, kur reikia! Visai nedaug ingredientų ir šiek tiek pastangų padės sukurti skanų ir sveiką patiekalą, kuris tik ir kasdienai, ir svečiams pavaišinti.
- 90 g virtų bolivinių balandų (kynvos) kruopų
- Baklažanas
- 30 g fetos
- 2 skiltelės česnako
- Špinatų pagal skonį
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Raudonėlių pagal skonį
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 215°. Baklažanus supjaustyti ir sumaišyti su 2 šaukštais aliejaus, druska ir pipirais. Vienu sluoksniu sudėti ant kepimo popieriumi iškloto indo. Kepti orkaitėje 20 – 25 minutes, kol baklažanai suminkštės. Viduryje kepimo atidaryti orkaitę ir apversti daržoves, kad apkeptų iš abiejų pusių. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti špinatus ir vieną smulkintą česnako skiltelę, kol apvys. Sudėti keptus baklažanus ir sumaišyti su virtomis bolivinių balandų kruopomis (išvirti taip, kaip nurodyta ant pakuotės) bei likusiu česnaku. Suberti trupintą fetą ir dar kartą viską išmaišyti.
4 porcijų
100 g apie 160 kcal
Paruošimo laikas: apie 40 min