„Beatos virtuvė“: visa tiesa apie makaronus: kaip teisingai virti ir kuo gardinti
2016-01-08 16:12„Pirma mano didžiausia trauma, kai atvykau gyventi į Lietuvą buvo tai, kad visi prašė manęs pagaminti makaronus. Na, žinot, aš iš virėjų šeimos, tai gaminau. Itališkai „makaronai” yra tam tikra pastos rūšis, tokia kaip spagečiai, tik storesni ir tuščiaviduriai. Man jie visai nepatinka, niekaip negalėjau suprasti, kodėl šioje šalyje jų visi nori – nei skonis ypatingas, nei padažas gerai prilimpa. Kol vieną dieną atsiverčiau žodyną ir supratau, kad tiesiog lietuviškai visos pastos rūšys vadinasi makaronai”, – juokiasi Gian Luca Demarco, į Lietuvą prieš kelis metus gyventi atvykęs italas, virtuvės šefas ir kulinarijos studijos įkūrėjas.
Ne paslaptis – įvairiausi makaronai labai mėgstami ant lietuvių stalo, juolab, juos dažniausiai noriai valgo vaikai. Tačiau ką iš tiesų apie juos žinome? Kuo iš tiesų skiriasi įvairių formų makaronai, kokie trys padažai visiškai naujai atskleidžia įprastų makaronų skonį ir kokias klaidas daro kone visi lietuviai juos virdami – visa tai Gian Luca pasakoja šio šeštadienio LNK laidoje „Beatos virtuvė”: „Mes valgome makaronus „al dente”. Jei makaronai verda per ilgai – tokiu atveju valgome krakmolą, jei žinai, kaip išvirti makaronus, kad jie liktų “al dente”, tuomet jie ilgam suteikia sotumo ir angliavandenių organizmui”.
Pats italas kietagrūdžių miltų makaronus savo šeimai gamina pats! Kaip tai padaryti, pamatysite savaitgalį laidoje, beje, joje dalyvauja ir aktorius bei humoristas Mantas Stonkus. Du mažus vaikus su žmona auginantis Mantas prisipažįsta, kone visą laisvą laiką skiriantis… namų ruošai ir virtuvės eksperimentams. Kaip jam ir Beatai sekėsi gaminti makaronus „cannelloni”, įdarytus triušiena ir ką apie makaronus atskleidė italas ir virtuvės šefas Luca, žiūrėkite jau šeštadienį 16 val. per LNK laidoje „Beatos virtuvė”.