Seksas pirmą kartą su nauju partneriu visada baigiasi kažkokia staigmena. Gerai, jei tai drugeliai pilve arba susižavėjimas nuostabia technika. Tačiau yra netikėtumų, kurių niekam nereikia, ir geriau apie juos pakalbėti iš anksto.

 

intymuSeksas turėtų būti saugus ir bent jau patogus, todėl prieš jį reikėtų aptarti svarbius klausimus. Kai kurios temos neturi nieko bendro su romantika, po kai kurių pokalbių viskas apskritai baigsis, tačiau prieš nusimaunant kelnaites nėra kitos išeities, tik išsiaiškinti kai kuriuos dalykus.

 

6 klausimai, kuriuos reikėtų užduoti naujam partneriui po sekso:

 
  • Ar mes dabar mylėsimės? Na, arba kažkaip kitaip suformuluokite šį klausimą, bet tik norėdami išgirsti vienareikšmišką „taip”. Kam to reikia? Tiesiog, kad nebūtų nesusipratimų.
 
  • Ar turi prezervatyvų? Mes gyvename šalyje, kurioje ŽIV infekcija 2019 metais buvo nustatyta 151 asmeniui. Reikėtų nepamiršti, kad yra ir nemažai asmenų, kuriems diagnozuotas hepatitas B ir C. Todėl pirmą kartą mylintis su nauju parneriu – jokių hormoninių kontraceptinių tablečių, nutraukto lytinio akto, žvakučių ar makšties plovimo po lytinio akto. Tai yra, viską galima naudoti, išskyrus gal nereikėtų plauti makšties, bet tik kaip papildoma priemonę nuo nepageidaujamo nėštumo kartu su prezervatyvais, saugančiais nuo lytiškai plintančių ligų. Net jei naujas partneris parodo pažymą, kad niekuo neserga, nereikėtų aklai juo pasitikėti, net kai kurios ligos pasireiškia vėliau. Pavyzdžiui, ŽIV inkubacinis laikotarpis trunka keletą mėnesių, t. y. jis galėjo užsikrėsti prieš kelias savaites, o testas viruso dar neparodys. Galima tikėti tik kraujo donorų pažymomis, nes donorai nuolat tikrinami, ar neserga ŽIV ir sifiliu. Tačiau naujas partneris turi teisę reikalauti pirmą kartą naudoti prezervatyvus. Beje, jei žmogus yra alergiškas lateksas, visada reikėtų priminti, kad yra gaminama prezervatyvų ir be latekso.
 
  • Kas pirmas eis į dušą? Kai užvaldo aistra, nėra kada galvoti apie smulkmenas. Tačiau seksas naujam partneriui gali atskleisti tai, ko mes nenorėtume apie jį jam pasakyti. Jei pirmasis pasimatymas įvyko šokių aikštelėje ar po darbo, greičiausiai esate suprakaitavę ir norėtumėte prieš pagrindinį veiksmą nusiprausti po dušu ir pasikeisti kelnaites. Todėl geriau visų pirma išsiaiškinti, kuris iš jūsų pirmas eis į dušą? Ir mylėtis tik po to, kai abu jausitės švarūs ir gaivūs.
 
  • Ar tai tik seksas, ar kažkas daugiau? Kai kurie mano, kad po sekso nebūtina pažindintis, bet kai kurie jau po pirmojo karto pradeda planuoti vestuves ir kaip augins bendrus vaikus. Yra daugybė variantų, apie kuriuos gali pagalvoti žmogus, prieš suguldamas su kuo nors į lovą. Tarkime, vienas partneris seksas gali suvokti kaip išbandymą: ar verta tęsti santykius, ar nieko neišeis, nes jie kartu lovoje nederėjo. Kitas partneris gali manyti, kad seksas įvyksta tada, kai abu yra pasirengę tam žingsniui ir yra pora ilgą laiką. Jeigu po sekso paaiškės, kad partneris patirtį vertina kitaip, tada malonumas bus užmirštas, o bėdos liks.
 
  • Ką mes darysime? Na, bent jau apytiksliai nuspręskite, ką darysite arba bent jau ko tikrai nedarysite. Jei partneris manys, kad analinis seksas yra toks pat įprastas kaip vaginalinis, o pornografiniuose filmuose matytos pozos yra patogiausios ir natūraliausios, seksas virs traumuojančia veikla. Ar esate pasirengę oraliniam seksui, jeigu to norės partneris ar jis pats jums tai padarys ir po to tikėsis, kad jūs tą patį padarysite jam. Geriau iš anksto pasakyti, ko tikitės: lėto sekso, švelnių glamonių, trunkančių visą naktį, eksperimentų ir aistros ar tiesiog norite nuimti įtampą.
 
  • Kam mes apie tai papasakosime? Asmeninės erdvės ribas kiekvienas suvokia skirtingai. Kažkas visiems pažįstamiems išpasakoja apie savo meilės nuotykius ir naujo partnerio ypatingus polinkius. Kažkas nufilmuoja lytinį aktą ir neaišku, kur jis atsidurs vėliau. Kažkas tyli ir nepaatvirauja net su pačiais artimiausiais draugais. Jeigu du žmonės turi lytinių santykių ir vienas iš jų pasako, kad nenorėtų apie tai niekam prasitarti, jo noro reikėtų paisyti. Susitarkite, kaip elgsitės po to: nekalbėsite ir laikysite paslaptyje, o gal viešai paskelbsite apie savo oficialius santykius, užsiminsite apie nuotykį tik artimiausios aplinkos žmonėms ar kt. Svarbiausia duoto žodžio laikytis.