Naujagimiai pažįsta savo gimdytojas iš kvapo, širdies plakimo arba balso, o šios kartais jaučia atžalų nelaimes net nebūdamos šalia… Apie energetinius mamos ir vaiko saitus pasakoja astrologė Rita Vainauskienė.

 

shutterstock_1717350991

Kokie būna energetiniai ryšiai? 

 

Pasaulis sudarytas ne tik iš materijos, bet ir iš nematomų, tačiau puikiai jaučiamų energijų. Energetinius ryšius galima suskirstyti į tris paprasčiausias kategorijas. Pirmoji – harmoningi energetiniai ryšiai. Su kai kuriais žmonėmis, netgi bendraujant pirmą kartą, jaučiamasi atsipalaidavus, tarsi su senais gerais draugais, todėl nuolatos norisi šypsotis. Harmoninga energijų kaita lemia gerą savijautą, leidžia skleistis kūrybiškumui, kurti naujas idėjas, kartu pavyksta įgyvendinti kuriamus projektus, malonu drauge dirbti ir leisti laisvalaikį. Netgi šalia esantys žmonės jaučiasi gerai ir saugiai.

 

Kita kategorija – neutralūs energetiniai ryšiai. Jie pastebimi tarp emociškai uždarų žmonių, kurie nenori atsiskleisti, saugo savo vidinį pasaulį, tačiau neskleidžia neigiamų emocijų. Dažnai taip bendraujama viešajame transporte ir gatvėse. Šiais laikais panašūs ryšiai palaikomi ir su kaimynais. Neutralūs energetiniai ryšiai tinkami bendrauti su svetimais žmonėmis, tačiau jei tokie ryšiai sieja šeimos narius, jie susvetimėja, todėl santykiai gali nutrūkti.

 

Trečioji kategorija – neharmoningi energetiniai ryšiai. Yra žmonių, kurie pašnekesio metu nesiklauso kito asmens dėstomų minčių ir argumentų, staigiai nutraukia pokalbį, stengdamiesi diskutuoti tik jiems rūpimomis temomis. Tokiems asmenims neįdomu, kaip jaučiasi kiti, jie mėgsta kelti balsą ir reikalauti viso aplinkinių dėmesio: nuolatos šneka apie savo ligas, apie tai, kad kaimyno braškės raudonesnės, o bendradarbio alga didesnė, ir pan. Kartais tokiems žmonėms ir kalbėti nereikia, užtenka pikto žvilgsnio, suraukto veido, ir nuotaika visai dienai subjūra. Po bendravimo su jais visada jaučiamas energijos trūkumas. Jeigu tenka su tokiu asmeniu gyventi po vienu stogu, gresia išsekimas, bloga savijauta, sumažėjęs darbingumas, dingsta noras domėtis supančiu pasauliu.

 

Kuo ypatingas mamos ir dar negimusio kūdikio ryšys?

 

Motinos ir vaiko ryšys – labai stiprus ir užsimezga itin anksti. Anksčiau negu vaikutis gimsta ir netgi anksčiau nei moteris pastoja. Kartais moterys jaučia šalia savęs esančią dar nepradėto kūdikio sielą, sapnuoja ją. Tai patvirtina ir aiškiaregiai, moters auroje galintys regėti ateinančio vaiko sielą keletą metų iki jo gimimo. Astrologijoje vaiko atėjimo periodai taip pat yra matomi ir matematiškai apskaičiuojami. 1–2 m. prieš pastojimą susiformuoja tam tikros planetų padėtys, rodančios, kad reikia ruoštis naujos gyvybės atėjimui. Moters energija transformuojasi, ji tampa tarsi jungiančioji grandis tarp fizinio ir dvasinio pasaulių.

 

Dabar puikiai ištirta, kaip vystosi vaisius motinos įsčiose, ko jam reikia, kad gimtų sveikas ir stiprus. Tačiau mama nėra tik „fabrikas“, teikiantis besivystančiam vaisiui visas reikalingiausias medžiagas. Labai svarbu, kad nėščia moteris būtų geros nuotaikos, jaustųsi saugi bei laiminga, nes vaiko likimui ir net būsimai sveikatai daug įtakos daro visos būsimos mamos emocijos, mintys bei poelgiai. Per nėštumą užsimezga tvirtas emocinis ir energetinis ryšys su vaisiumi. Siekiant jį sustiprinti, svarbu kuo anksčiau pradėti bendrauti su dar negimusiu kūdikiu. O jei ir tėtis vakarais parėjęs iš darbo jį pašnekins, taip pat su būsima atžala sukurs stiprų energetinį ryšį.

 

Be to, moters santykiai su partneriu, jų bendras energoinformacinis laukas pastojimo metu suteikia impulsą vystytis vaikeliui. Todėl labai svarbu, kad tėvų energetinis ryšys būtų harmoningas ir neleistų įdiegti būsimam kūdikiui neigiamos vystymosi programos.

 

Kaip energetiniai ryšiai pasireiškia kasdieniuose mamos ir vaiko santykiuose?

 

Gimus vaikui, jam nukirpus virkštelę, mama ir vaikas atskiriami fiziologiškai, tačiau išlieka energetinis ryšys, kuris tarsi nematomas saitas lieka svarbus bent jau iki Mėnulio laikotarpio pabaigos, t. y. iki kol atžalai sueis 6–7 m. Naujagimio subtilieji energetiniai kūnai dar būna silpni, todėl mamos energetinis laukas tarsi lopšys apgaubia jį ir leidžia palaipsniui formuotis bei stiprėti. Puiku, kad dabar ką tik gimęs kūdikis padedamas mamai ant krūtinės – šalia širdies čakros. Tai padeda mažam žmogučiui nusiraminti, išgirdus mamos širdies plakimą, pajusti jos meilę, ir taip sustiprinamas energetinis tarpusavio ryšys.

 

Naujagimis visada jaučia bendrą namų atmosferą, mamos nuotaikas ir emocijas. Per mamos energiją įsitraukia į giminės energetinį lauką – egregorą. Siekiant sukurti stabilius, harmoningus energetinius ryšius, reikia kuo dažniau dalytis savo meile. Kiekvienu judesiu, švelniu prisilietimu ją parodyti, ypač vaikui iki metų. Energetiniai ryšiai stiprėja asmenims bendraujant, todėl, nors mažylis dar negali atsakyti, būtina su juo kalbėtis. Labai svarbu nuo kūdikystės jam sukurti sąlygas visaverčiam vystymuisi, stebėti jo temperamentą, charakterio savybes ir padėti pamažu atsiskleisti asmenybei, o ne stengtis auklėti tik pagal savo poreikius. Dera išmokti į kaprizus ir pyktį neatsakyti tuo pačiu, neužgožti vaiko savo autoritetu ir nepaversti paklusniu robotuku.

 

Ar unikalų motinos ir vaiko ryšį gali sutrikdyti kiti asmenys?

 

Jeigu susiformuoja harmoningi mamos ir vaiko santykiai, vargu ar pavyks nutraukti jų energetinį ryšį. Tačiau energetiniai vampyrai gali jį susilpninti. Ypač sunku, jeigu vienas šeimos narių yra energetinis vampyras. Bet koks negatyvus poveikis, t. y. bloga nuotaika, pavydas, pyktis, nukreiptas į kitą žmogų, gali sutrikdyti jo energetinį lauką. Tuomet asmens energija tarsi išteka ir pamaitina energetinį vampyrą. Žinoma, tai gali trukdyti harmoningam dviejų asmenų ryšiui, nes energetiškai nusilpęs žmogus dažnai būna blogos nuotaikos, jaučiasi silpnas ir nenori bendrauti.

 

Skaudu, kai vaikas atskiriamas nuo motinos. Ar tuomet energetiniai ryšiai nutrūksta?

 

Jeigu vaikas atskiriamas prievarta, situacija būna labai skausminga. Jis netenka taip reikalingos mamos apsaugos, abu jaučia didelį stresą, nerimą ir begalinį ilgesį. Tačiau jei mama kūdikį labai myli, energetiniai ryšiai nenutrūksta. Nors ir silpnai, jie pamažu perduoda vaikui jos meilę, švelnumą bei palaikymą. Ilgesnis išsiskyrimas sekina energetiškai, tačiau vėl suartėjus bei būnant kartu, nors ir skausmingai, įmanoma atkurti apsauginį energoinformacinį lauką. Ryšiui atkurti svarbus abipusis noras suartėti.

 

Kas kita, jeigu mama sąmoningai atsisako motinystės ir pati palieka savo kūdikį. Tuomet tarsi užveria savo širdį. Joje pulsuojanti meilės energija užspaudžiama, naikinama, visi energetiniai ryšiai nukertami ir užblokuojami. Vaikui tai didelė netektis ir skausmas, nes jis paliekamas vienas, todėl jo energetinis laukas silpsta. Gerai, jeigu šalia atsiranda mylinti siela, kuris pasidalija savo emocijomis ir švelnumu. Antraip vaikui lieka tik vienam mokytis kovoti už išlikimą. Dažnai pats to nesuprasdamas jis skaudins kitus, nes nebuvo kam išmokyti mylėti.

 

Ar motina ir vaikas gali jausti vienas kitą arba net bendrauti per atstumą?

 

Energetinis mamos ir vaiko ryšys leidžia jausti vienas kitą be žodžių, nepaisant net atstumo. Itin jautrios moterys visada žino, kas vyksta jų vaikų gyvenime: ar jie laimingi, ar juos spaudžia rūpesčiai… Tas stiprus energetinis ryšys kartais padeda nujausti artėjančias nelaimes. Kita vertus, tokioms jautrioms motinoms labai svarbu pačioms pajusti, kai rūpestingumas ir noras globoti pradeda stabdyti vaiko vystymąsi, daro jį tingų, abejingą, negebantį pasirūpinti savimi. Tuomet tie energetiniai ryšiai gali tapti smaugimo ir kontrolės įrankiu. Todėl labai svarbu laiku vaikui tapti patarėja ir drauge, o ne diktatore.
Ryšys su partneriu gali būti stipresnis už motinos ir vaiko ryšį?

 

Žmonių, kurie įsimyli ir gyvena kartu, energetiniai laukai susiderina ir pradeda veikti vienu ritmu. Kuo daugiau abi pusės stengiasi, tuo tvirtesnis tampa energetinis ryšys. Bėgant laikui harmoningų porų net išvaizda supanašėja. Tačiau pats stipriausias energetinis ryšys vis tik susiformuoja tarp vaiko ir mamos, nes jo pagrindas – besąlygiška meilė.

 

Ar vaiko ir motinos ryšys gali būti negatyvus?

 

Deja, taip. O priežasčių gali būti įvairių. Kartais neigiamus ryšius su savo vaikais užmezga jaunos, motinystei nesubrendusios moterys arba į egoizmą linkusios asmenybės. Jeigu vaiko gimimas traktuojamas kaip laisvės netekimas, moters širdis būna kupina pykčio, tuomet meilei vietos nėra. Šiuo atveju energetinis ryšys su kūdikiu būna neharmoningas, vietoj rūpestingumo jis jaus kupiną pykčio ir dirglumo energiją.

 

Būna ir kitokių situacijų, kai vaiko gimimas susijęs su karmine skola. Teko konsultuoti mamą, kurios lauktas pirmagimis staiga tapo jai nemielas. Mažyliui verkiant arba rodant kaprizus, mamai kildavo stiprūs pykčio ir agresijos protrūkiai. Analizuojant jų horoskopų suderinamumą, paaiškėjo, kad mamos bei vaiko sielas sieja itin skausmingi praėjusių gyvenimų įvykiai, susiję su smurtu ir baimėmis. Šiame gyvenime jų fiziniai kūnai ir vaidmenys kiti, o sielos prisimena patirtas kančias… Sunku logiškai paaiškinti tokias situacijas, tačiau energetiniame lygmenyje matyti didelė sumaištis. Todėl tenka atleisti, pamiršti ir mokytis mylėti…

 

Ar šie ryšiai silpsta vaikui augant? Kas sieja užaugusias atžalas ir jų senstančius tėvus?

 

Energetiniai motinos ir vaiko ryšiai pereina įvairius etapus. Maždaug nuo 14–15 m. vaikas pradeda jaustis individualybe, todėl trokšta pasipriešinti bet kokiai globai ir pareikšti pasauliui: „Aš esu ir prašau gerbti mano nuomonę.“ Tai – svarbus momentas apsispręsti, kaip toliau vystysis energetiniai jų ryšiai. Jeigu mama ir toliau stengsis kontroliuoti, diktuoti, ypatingai globoti, atžala gali priešintis ir, pasitaikius galimybei, stengsis visais būdais silpninti tuos energetinius ryšius. Tėvams turėtų užtekti išminties pripažinti, kad atėjo laikas vaikui pačiam pamažu eiti savo gyvenimo keliu. Jeigu jis paleidžiamas laiku, ateina metas (apie 30 m.), kai suaugę vaikai tarsi grįžta atgal, tik santykiai jau būna kitokie. O tai labai svarbu, nes tėvams pasitinkant gyvenimo saulėlydį būtina šalia jausti suaugusių vaikų globą.

 

Ar žvaigždės lemia motinos ir vaiko energetinių ryšių stiprumą?

 

Astrologija padeda labiau pažinti mus supantį pasaulį. Horoskopas yra užfiksuotas planetų judėjimas gimimo metu. Tai – kaip energetinė matrica, atskleidžianti individo energetinį potencialą, nurodanti jo temperamentą ir gebėjimus. Pagal ją galime spėti, kokios galimybės suteikiamos žmogui vystytis ir tobulėti. Joje galime įžvelgti, kokie ryšiai sies su tėvais, broliais, mylimaisiais ir vaikais. Turint astrologinių žinių, taip pat įmanoma numatyti, kaip ir kada vyks įvairūs procesai, silpninantys arba stiprinantys tarpusavio ryšius. Taigi iš horoskopo brėžinio galima nusakyti, kokio stiprumo bus vaiko ir mamos ryšys. Jeigu kas nors trukdo formuotis harmoningiems energetiniams ryšiams, galima išsiaiškinti, kaip tai pagerinti.