Dauguma vadovų tikriausiai pasakytų, kad pajamos yra svarbiau negu darbuotojai. Tačiau jie nežino paslapties: kompanijos sėkmė tiesiogiai priklauso nuo jai dirbančių žmonių laimės jausmo. Štai 9 pasaulinės bendrovės, nepriklausomai nuo to, ar jos didelės, ar mažos, nesustoja augti ir užkariauti naujų aukštumų kiekvieną naują darbo dieną ir viskas dėlto, kad vadovai labai vertina savo darbuotojus!

 

darbai

9 patys fantastiškiausi svajonių darbai pasaulyje:

 
  • Verslininkas ir kovos menų treneris Chatri Sityodtongas išleido 400 tūkst. svarų sterlingų (maždaug 442 tūkst. eurų) savo darbuotojų atostogoms Maldyvuose. „Evolve“ (mišrių kovos menų bendrovės) įkūrėjas nusprendė parodyti dėkingumą savo darbuotojams, kad jie padidina kompanijos pajamas 30 % kasmet, įteikdamas įspūdingą dovaną. Jis suorganizavo kelionę, kurios vieta buvo iki galo laikoma paslaptyje. Darbuotojai žinojo tik tiek, kad gyvens prabangiuose, penkių žvaigždučių apartamentuose, rašo brightside.me.
 
  • „BrewDog“ alaus daryklos vadyba darbuotojams duoda vieną laisvą savaitę, kai jie įsigyja naują augintinį. Kai namuose atsiranda naujas gyvūnas, visada būna daug emocijų ir reikia laiko priprasti prie pasikeitusių aplinkybių. Anksčiau visi šios škotų alaus daryklos darbuotojais galėdavo į darbą atsivesti savo augintinius, o dabar jie gali pasiimti apmokamą laisvadienį, kai namie atsiranda naujas gyvūnas.
 
  • Amerikiečių verslininkas Danas Price‘as pasidalijo savo pajamomis su darbuotojais. „Gravity Payments“ įkūrėjas atsidėkodamas darbuotojams už darbą, pasidalijo su visais savo asmeninėmis pajamomis ir pakėlė visiems darbuotojams atlyginimą iki 70 tūkst. dolerių (apie 59 eurų) per metus.
 
  • Savji Dholakia pasiekė savo tikslą, kad per penkerius metus visi darbuotojai turėtų butus ir automobilius. „Hare Kirshna Exports“ yra milžiniška Indijos korporacija su šimtais darbuotojų, kurie eksportuoja deimantus, todėl nenuostabu, kad kompanijos vadovas turi pinigų tokiems gestams. Savji išdalijo pirmuosius 1260 automobilių ir 400 apartamentų produktyviausiems darbuotojams 2016 metų balandį. Įdomu, kad Savji savo sūnaus nelepina: tėvas 21-erių metų jaunuolį išsiuntė į mažą provincijos miestelį šalies pietuose, kad įgytų patirties ir kas mėnesį jam moka atlyginimą 7000 rupijų (apie 90 eurų).
 
  • Stefanas Sagmeisteris leidžia darbuotojams pasiimti atostogų visus metus kas septynerius metus. Garsus grafikos dizaineris ir „Sagmeister & Walsh“ savininkas mano, kad jei darbuotojas neturės tokių ilgų atostogų, ilgainiui jis „perdegs“ kaip menininkas ir praras savo potencialą. Šios taisyklės laikosi ir pats Stefenas, kuris atostogas skiria atgauti jėgas ir keliauti aplink pasaulį. Tai duoda rezultatų: per atostogas jis sugeneravo tiek genialių idėjų, kad jų užteko 7 metams.
 
  • Lee McAtteer biurą transformavo į kamuoliukų jūrą. Kiekvienas geras viršininkas nori, kad darbo vieta būtų kuo patogesnė ir darbuotojai galėtų produktyviau dirbti. „Invasion“ savininkas Mančesteryje, D. Britanijoje, nuėjo dar toliau. Viršininkas nustebino savo darbuotojus, paversdamas biurą kamuoliukų jūrą. Jis krovė 250 tūkst. spalvotų kamuoliukų nuo 3 iki 8 ryto. Gera nuotaika iš tiesų padidino darbuotojų produktyvumą ne vienai dienai.
 
  • „Hime & Co“ vadyba leidžia darbuotojoms pasiimti laisvą dieną, jei jos išsiskyrė su vaikinu. Įdomu, kad dvidešimtmetės gauna tik vieną dieną išsiverkti po išsiskyrimo, vyresnės negu 25-erių metų – 2 dienas, o vyresnės negu 30-ies – 3 dienas. Kompanijos vadovas mano, kad kuo moteris vyresnė, tuo sunkiau išgyvena išsiskyrimą. Tai ne vienintelis privalumas darbuotojams: jie taip pat gali praleisti pusę dienos apsipirkinėdami per sezoninių prekių išpardavimą.
 
  • „Asana“ kompanija lepina darbuotojus rafinuotais pietumis ir šokoladu. „Facebook“ kūrėjų įkurtos kompanijos vadovai mano, kad sveikas maistas ne tik daro teigiamą įtaką darbuotojams, bet ir padaro juos truputėlį laimingesnius. Aukščiausios klasės virtuvės šefai kasdien ruošia išskirtinius patiekalus, o biure visada galima gauti šokoladinių putėsių. Tokie maži dalykai skatina darbuotojus jaustis vertinamais ir dar labiau pasitempti.
 
  • Alexas Riosas nupirko automobilį darbuotojai, kuri nuolat vėluodavo į darbą. Veronica Solis įveikė vėžį ir darbdaviui tapo įkvėpimu kaip niekada nereikia pasiduoti. Vieną dieną darbuotoją kreipėsi į vadovą su ašaromis akyse prašydama, kad pasamdytų į jos vietą kitą žmogų, nes dėl nepatogaus viešojo transporto grafiko, ji negali laiku atvykti į darbą. Tačiau vadovas moters neatleido, bet nupirko naują automobilį.