Kukurūzai sriubai suteikia kreminę konsistenciją ir malonų, šiek tiek saldoką skonį. Briuselinių kopūstų kartumas puikiai dera su kukurūzų saldumu. O jeigu viskas dar pagardinta – tai apskritai tampa tobula sriuba. Štai receptas, kuris privers apsilaižyti pirštus!

 

sriuba

  • 450 g šviežių arba konservuotų kukurūzų
  • 150 g briuselinių kopūstų
  • Svogūnas
  • 2 šaukšteliai kario
  • 500 ml sultinio
  • 240 ml grietinės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Kalendrų puošti
 

Gaminimas

 

Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti svogūnus su kariu, kol taps permatomi. Sudėti kukurūzus, briuselinius kopūstus ir troškinti dar 5 minutes. Užpilti verdančiu sultiniu bei grietine. pavirti 10 minučių. Galima sutrinti elektriniu trintuvu. Paskaninti druska ir pipirais. Smulkiai supjaustyti kalendras ir užberti ant viršaus.

 

4 porcijos

100 g apie 323 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

Spausdinti