Populiariame TV3 aktualijų seriale „Apie mus ir Kazlauskus“ vaidina žinomiausi šalies teatro ir kino aktoriai. Į kūrybinę komandą sėkmingai įsiliejo ir aktorių pora – Edita Zizaitė ir Jurgis Damaševičius. Petrauskų šeimą vaidinanti pora realiame gyvenime yra sutuoktiniai, auginantys tris dukras. Vidurinioji Morta taip pat filmuojasi TV3 aktualijų seriale – vaidina Petrauskų dukterį.

 

TV3_Apie_mus_ir_Kazlauskus_Petrauskai

 

„Vaidinti sutuoktinių porą yra geriau su svetimu vyru. Atsiriboti nuo žmogaus, kurį matai kiekvieną dieną, yra labai sunku. Vienas kitą pažįsti it nuluptą, o turi vaidinti personažus. Kartais būna sunku reaguoti adekvačiai. Vienoje scenoje, kai paklausė mano vyro vardo, net susimaišiau – vos nepasakiau, kad Jurgis. O jis seriale yra Vytautas“, – juokėsi žinoma teatro ir televizijos aktorė.

 

TV3_Apie_mus_ir_Kazlauskus_Petrauskai_2

 

Tai ne pirmas kartas, kai sutuoktiniams tenka vaidinti vienas kito antrą pusę. Kitame televizijos projekte E. Zizaitei buvo patikėtas meilužės vaidmuo. „Dabar tenka vaidinti šeimą. Vaidinti meilužę buvo visiška nesąmonė. Kai tiek metų pažįsti vienas kitą, nėra atradimo džiaugsmo. Kai dukros pasižiūri mūsų kuriamus personažus, sako, kad tėtis toks pat kaip namie. Mama tai dar šiek tiek kitokia“, – šypsojosi E. Zizaitė.

 

TV3_Apie_mus_ir_Kazlauskus_Petrauskai_3

 

Seriale vaidinanti aktorių dukra Morta stebina įgimtu aktorystės talentu. Netrukus vienuoliktą gimtadienį švęsianti mergaitė puikiai jaučiasi filmavimo aikštelėje. Mortos gabumus įžvelgia ir jos tėvai, tačiau neskatina sieti gyvenimo su aktorės profesija. „Morta vis klausia, kodėl neleidžiame jai lankyti vaidybos studijos. Sakome, kad ir taip viską moka. Mortai puikiai sekasi pamėgdžioti emocijas, ji neturi baimės, gerai moka užsienio kalbas, pajaučia personažus. Sunkiausia jai vaidinti yra save – vaiką. Personažą – kur kas lengviau“, – sako Mortos mama.

 

TV3_Apie_mus_ir_Kazlauskus_Petrauskai_4

 

Bene didžiausi Petrauskų šeimos gerbėjai yra E. Zizaitės ir J. Damaševičiaus draugai. Pastarieji nekantriai laukia kiekvieno pirmadienio ir Petrauskų pasirodymo. „Mūsų šeimoje tokių anekdotinių situacijų, kaip seriale „Apie mus ir Kazlauskus“ nepavyksta išvengti. Tačiau norėčiau tikėti, kad iš tiesų nesame tokie „nupušę“. Bičiuliai sakė, kad kvatoja kiekvieną pirmadienį – mūsų kuriami personažai šiek tiek primena ir mus gyvenime“, – juokiasi aktorė.

 

Aktualijų serialas „Apie mus ir Kazlauskus“ – pirmadieniais 20.00 val. per TV3!