Ar įmanoma rasti meilę ir laimę, neišėjus iš namų? Šiuolaikiniame pasaulyje gyvenimas be interneto sunkiai įsivaizduojamas. Tikriausiai daugelis XXI amžiaus žmonių ieško ir randa darbus socialiniuose ir specializuotuose tinklalapiuose. Čia bendrauja su draugais, skaito elektronines knygas ir ieško informacijos mokslui bei darbui. Kai kurie net bando ieškoti meilės internete. Tačiau ar įmanoma ją rasti keliais kompiuterinės pelės spustelėjimais? Kokie yra internetinių pažinčių privalumai ir trūkumai?

 

internetas

Internetinės pažintys jau niekam nebekelia nuostabos. Dabar jau nemanoma, kad tokį susipažinimo būdą renkasi amoralūs žmonės arba tie, kuriems gyvenimas pašykštėjo proto ir grožio. Žmonės vis daugiau laiko praleidžia virtualioje erdvėje, todėl nieko nuostabaus, kad nuoširdžios draugystės ir meilė prasideda nuo nekaltų susirašinėjimų.

 

Internetas – tinkama erdvė susipažinti su žmonėmis, kurie realiame gyvenime yra mažiau bendraujantys ir socialiai aktyvūs, retai dalyvauja triukšminguose vakarėliuose, yra drovūs ir dažnai lieka nuošalėje. Internete nereikia stengtis būti dėmesio centre, galima atsipalaiduoti ir internetinę pažintį perkelti į realų gyvenimą, tada, kai abu yra pasiruošę.

 

Daugeliui patinka, kad bendravimas internete yra kitoks nei realiai. Prieš atsakant į žinutes, visada galima pagalvoti, ką atsakyti. Todėl žmonės internete atrodo nuoširdesni, tolerantiškesni ir geresni negu realybėje, kurioje sunkiau tramdyti emocijas ir mintis. Realiame gyvenime ištrinti pasakytų žodžių neįmanoma, o virtualiame – tai padaryti galima vienu mygtuko paspaudimu.

 

Vienas geriausių dalykų – tai, kad prieš susitikimą su nauju pažįstamu, žmogus, pabendravęs internete, jau turi susidaręs nuomonę, todėl jaučiasi drąsiau. Jeigu internete bendrauti yra nuobodu arba pašnekovas daro daug gramatinių klaidų, paprasta nuspręsti, kad pasimatymo nebus.

 

Internete gyvuoja kitos taisyklės nei gatvėje. Čia žmonės nebijo užkalbinti pirmi ir sulaukti neigiamos reakcijos ar nuostabos. Pašnekovus galima rinktis pagal tam tikrus kriterijus. Vienu metu galima palaikyti ryšį su keliais priešingos lyties atstovais ir niekam tai nepasirodys netinkama ir amoralu. Virtualus flirtas – tai nekaltas dalykas, kol jis nepersikelia į realų gyvenimą.

 

Be to, bet koks priešingos lyties dėmesys, nesvarbu virtualiame ar realiame gyvenime, kelia savigarbos jausmą. Virtualioje erdvėje žmonės jaučiasi labiau atsipalaidavę ir nešykšti komplimentų. Tai yra labai svarbu ypač toms moterims, kurios realiame gyvenime neturiu būrio, paskui sekiojančių gerbėjų.

 

Virtualiame pasaulyje nebūtina atrodyti kaip supermodelis, kad parašytų daug priešingos lyties atstovų. Labai dažnai gražuolės sulaukia net mažiau laiškų nei vidutinės išvaizdos merginos, nes vyrai tiesiog bijo joms parašyti. Vyrai, kurie nori sukurti šeimą ir turėti vaikų, dažniausiai ieško patrauklios, bet žemiškos moters.

 

Pažinčių svetainės suteikia galimybę akimirksniu išsiaiškinti vienas kito pomėgius, humoro jausmą ir nešvaistyti laiko tiems, kurie neatitinka paieškos kriterijų. Pavyzdžiui, jei vieną domina trumpalaikiai, o kitą – ilgalaikiai santykiai, iš karto aišku, kad pora iš jų nebus.

 

Kad ir kaip būtų, bet daugelis žmonių internetinių pažinčių svetainėse užsiregistruoja ne iš gero gyvenimo. Vieni iš jų nemoka bendrauti su priešingos lyties atstovais, kiti nepasitiki savimi. Kai kurie čia pradeda bendrauti po traumuojančių gyvenimo įvykių (pavyzdžiui, skyrybų) arba norėdami atsikratyti kompleksų. Kiti virtualias pažintis renkasi dėlto, kad realiame gyvenime į juos niekas nekreipia nė menkiausio dėmesio.

 

Ne visi vyrai ir moterys nuoširdžiai užpildo pažinčių svetainės anketą. Dažnas pameluoja savo tikrąjį amžių, svorį, ūgį, įdeda kompiuterinėmis programomis pagražintas nuotraukas. Internetas suteikia galimybę apsimesti kitu, geresniu, daugiau uždirbančiu, protingesniu, sąmojingesniu nei yra iš tikrųjų. Kai kurie meluoja net apie savo statusą, todėl neaišku, ar tie, kurie skelbiasi kaip vieniši ir išsiskyrę, tokie yra iš tikrųjų. 10 % naujų anketų sukuria sukčiai, norėdami pasipelnyti iš patiklių meilės ieškotojų.

 

Dar vienas internetinių pažinčių trūkumas yra tai, kad daugelis vyrų ieško sekso partnerių ir nesikuklina apie tai pranešti jau pirmojoje žinutėje. Kiekvienas turi teisę nuspręsti, ar leistis į avantiūras ar ne, bet rimtų santykių su mergišiumi neverta tikėtis.

 

Baisiausia, kad internetas neapsaugo nuo nusikaltėlių, todėl bendraujant būtina visada išlikti budriems, nesidalinti asmenine informacija, pasimatymus skirti viešose vietose šviesiuoju paros metu.