Norint atskleisti tikrąjį žmogaus charakterį ir siekius, užtenka žinoti jo gimimo datą. Kuo ypatinga ši akimirka? Skirtingi laiko periodai yra valdomi nevienodų planetų. Būtent nuo to, kokia planeta valdo žmogų, priklauso jo asmenybės bruožai. Taigi metas tapti detektyvais ir atskleisti aplinkinių paslaptis!

 

Kokios planetos globotinis esate?

Gimimo data

Valdanti planeta

01.01–01.19 Saturnas
01.20–02.18 Uranas
02.19–03.20 Neptūnas
03.21–04.19 Marsas
04.20–05.20 Venera
05.21–06.20 Merkurijus
06.21–07.22 Mėnulis
07.23–08.22 Saulė
08.23–09.22 Merkurijus
09.23–10.22 Venera
10.23–11.21 Plutonas
11.22–12.21 Jupiteris
12.22–12.31 Saturnas
   

Dvilypis Saturnas

Šios planetos globotiniai vaikystėje būna ramūs ir rimti. Prisijaukinti pramogas sunkiai sekasi ir jaunystėje. Tik sulaukę brandaus amžiaus šie žmonės atsiskleidžia ir mėgaujasi gyvenimu. Jie išmoksta džiaugtis smulkmenomis, lengviau pasiduoda nutrūktgalviškoms avantiūroms ir kvailioja tarsi būtų paaugliai. Šios asmenybės gimė po laiminga žvaigžde, nes geba džiaugtis gyvenimu, kuris negaili laimingų akimirkų. Tačiau visa tai uždirbta sunkiu triūsu. Jeigu Saturno globotiniai nepasiduoda ir tiki savimi, gyvenime gali pasiekti labai daug. Tiesa, tik antroje gyvenimo pusėje.

 

Išskirtinis Uranas

Urano globotiniai nuo mažų dienų pasižymi kūrybinga mąstysena, kuri leidžia laužyti visuomenėje nusistovėjusias taisykles. Aplinkinių nuomonė jiems mažai rūpi. Šios asmenybės geba visas negandas įveikti pačios. Tokia karinga ir maištinga prigimtis nereiškia, kad jos yra blogos ir siekia chaoso. Iš tiesų šios planetos globotiniai nori sukurti geresnį, jiems priimtinesnį pasaulį, kuriame būtų jauku gyventi. Jie ilgai blaškosi ieškodami buvimo Žemėje tikslo. Padėti apsispręsti gali artimas žmogus. Todėl Urano globotiniams būtina rasti patikimą, atsidavusią ir besąlygiškai mylinčią antrąją pusę, kuri taps kelrode žvaigžde. Antraip jie visą gyvenimą praleis kovodami su vėjo malūnais ir laukdami geresnio rytojaus.

 

Svajoklis Neptūnas

Aplinkiniai šiuos žmones apibūdina kaip naivius svajoklius, nuolat atitrūkusius nuo realybės. Neptūno globotiniai iš tikrųjų mėgsta svajoti, kurti ateities planus ir tikėti geresniu rytojumi. Beje, šios asmenybės trokšta ne šlovės ar turtų, o visuotinio gėrio, taikos, meilės ir kitų aukštų tikslų. Jos yra dvasiškai labai turtingos, todėl nevertina žemiškų gėrybių. Kad ir ką veiktų, visur ieško gilesnės prasmės. Todėl šios planetos globotiniai neretai tampa filosofais arba dvasininkais. Deja, gyventi tokiems svajokliams nelengva. Jie dažnai priima neracionalius sprendimus ir patenka į piktavalių kėslus.

 

Karingasis Marsas

Tai lyderiai iš prigimties, kurie visada pasitiki savimi. Marso globotiniai žino, ko nori iš gyvenimo, ir atkakliai to siekia. Jiems nerūpi aplinkinių nuomonė, priekaištai ir pavydas. Visa tai tik dar labiau skatina judėti pirmyn. Dažnai šie žmonės trokšta pripažinimo, todėl renkasi tas profesijas, kurios leidžia savo vardą įrašyti į istoriją. Tai stiprios asmenybės, kurios kovoja ne tik už savo, bet ir kitų žmonių gerovę. Siekdamos užsibrėžtų tikslų, jos stengiasi niekam nekenkti. Negana to, visada gina silpnesnius ir ragina pasitikėti savimi. Taigi po karinga Marso globotinių išore slypi šilta ir globėjiška siela.

 

Kerinčioji Venera

Tai labai harmoningi, šilti ir draugiški žmonės, todėl aplinkiniai visada džiaugiasi jų draugija. Patys taip pat mėgsta bendrauti ir neįsivaizduoja gyvenimo vienumoje. Tai tikrai negresia, nes Veneros globotiniai aplinkinius traukia kaip muses medus. Itin didelio dėmesio sulaukia iš priešingos lyties atstovų. Nieko keisto, nes dažniausiai šios asmenybės turi įgimtą gundymo talentą. Tačiau joms rūpi ne tik santykiai, bet ir karjera. Šios planetos globotiniai nori realizuoti savo gebėjimus, tačiau didelių aukštumų nesiekia. Svarbu, kad veikla, kuria užsiima, teiktų džiaugsmą. Jeigu siekti užsibrėžtų tikslų nesiseka patiems, Veneros globotiniai visada sulaukia pagalbos iš šalies.

 

Protingasis Merkurijus

Tai vieni sumaniausių žmonių, kurių galvose nuolat kirba šimtai idėjų. Kai kiti apie ką nors tik kalba, Merkurijaus globotiniai jau veikia. Negana to, įgyvendindami vieną sumanymą, jie mintyse rezga planą, kaip pasiekti dar aukštesnių tikslų. Svarbiausias jų siekis gyvenime – tobulėti visose srityse. Susidūrusios su problema šios asmenybės nepasimeta ir pasitelkia racionalų protą bei šaltakraujiškai kuria veiksmų planą. Nuostabesnių strategų už juos rasti neįmanoma. Kuo sunkesnė užduotis, tuo didesnį pasitenkinimą jaučia. Spręsdami neišnarpliojamus atvejus jie išlaisvina protą ir jaučiasi tarsi žuvys vandenyje. Dėl šių savybių dažnai Merkurijaus globotiniai tampa mokslininkais.

 

Globėjiškasis Mėnulis

Šiems žmonėms patinka rūpintis kitais. Nesvarbu, ar pagalbos reikėtų gyvūnui, draugui, giminaičiui, ar nepažįstamam gatvės praeiviui, ją būtinai suteiks. Netgi tada, jeigu žlugs jų pačių planai. Tai itin atsidavusios, mielos, šiltos ir draugiškos asmenybės. Kartais dėl savo geraširdiškumo pakliūva į piktų žmonių kėslus, kurie nevengia pasinaudoti Mėnulio globotiniais. Netgi įskaudinti pastarieji ilgai nepyksta ir atleidžia skriaudėjams. Jie tiki, kad kiekvienas iš prigimties yra geras. Nors mėgsta padėti kitiems, kai bėda užklumpa pačius, kenčia tyliai ir vienumoje. Negeba priimti pagalbos ir paguodos ieško užsiimdami mėgstama veikla arba gamindami maistą. Šią savybę reikėtų mėginti keisti. Antraip bėgant laikui gali tekti patirti psichologinių problemų.

 

Charizmatiškoji Saulė

Saulės globotiniai yra labai energingi ir charizmatiški. Jų nepastebėti tiesiog neįmanoma. Šios asmenybės mėgsta būti dėmesio centre. Aplinkiniai jas laiko sėkmingo gyvenimo pavyzdžiais. Šios planetos globotiniai noriai dalija vertingus patarimus ir pasakoja savo sėkmės istorijas. Jie tiki, kad būti kieno nors autoritetu yra jų gyvenimo tikslas. Tačiau reikia būti atsargiems, kad nekiltų pavojus tapti arogantiškiems. Įprastai savo galią šie žmonės stengiasi naudoti geriems tikslams, nes jiems rūpi ne tik jų, bet ir aplinkinių gerovė. Apskritai išsikeltų tikslų Saulės globotiniai siekia taikiais būdais. Nesantaika ir disharmonija kelia jiems nerimą ir baimę.

 

Paslaptingasis Plutonas

Šias asmenybes perprasti itin sunku. Po ilgų bendravimo metų gali paaiškėti, kad Plutono globotiniai yra visiškai ne tie, kuo juos laikėte. Dažniausiai jie atrodo paslaptingi, šalti ir nedraugiški. Šios asmenybės domisi neįprastais dalykais, mėgsta išskirtinį stilių, todėl kartais gąsdina šalia esančius žmones. Atrodo, kad jas gaubia mistikos šydas. Šios planetos globotiniai nebando atsikratyti tokio įvaizdžio, nes jis leidžia apsiginti nuo įkyrių žmonių. Jie mėgsta vienatvę ir sunkiai prisileidžia naujus žmones. Tačiau kam pavyksta rasti raktą į Plutono globotinių širdį, tas supranta, kad jie gali būti labai paprasti, šilti ir malonūs žmonės, pasiryžę dėl artimojo gerovės padaryti viską.

 

Nutrūktgalvis Jupiteris

Jupiterio globotiniai – tikri nutrūktgalviai, bet kada pasirengę patirti nuotykius. Dažnai jie patenka į keisčiausias situacijas. Neretai jos būna pavojingos, tačiau šiems žmonėms tik per stebuklą pavyksta išnešti sveiką kailį. Iš tokių situacijų jie nepasimoko. Šios asmenybės įsitikinusios, kad rizika yra kelias sėkmės link. Jos stengiasi gyventi šia diena ir iš gyvenimo imti viską, ką šis duoda. Todėl Jupiterio globotiniai nemėgsta planuoti, žadėti ir svajoti apie ateitį. Be to, jie stengiasi kiekvieną dieną paversti ypatinga, nes monotonija jiems – didžiausias priešas. Tokia mąstysena šioms asmenybėms būdinga visą gyvenimą, nors aplinkiniai ir tikisi, kad tai yra tik jaunatviškas maksimalizmas.

 

Įdomu

  • Nors Merkurijus yra arčiausiai Saulės, karščiausios planetos titulas priklauso Venerai. Taip yra dėl jos tirštos atmosferos, sukuriančios šiltnamio efektą. Vidutinė pastarosios planetos paviršiaus temperatūra siekia 462 °C.
  • Uranas – šalčiausia Saulės sistemos planeta. Vietomis joje temperatūra nukrinta net iki -224 °C.
  • Neptūne siautėja stipriausi vėjai. Jų greitis siekia net 2 100 km/val.
  • Merkurijus – daugiausia kraterių turinti planeta Saulės sistemoje. Dauguma jų pavadinti žymių poetų ir rašytojų vardais.
  • Veneros diena trunka ilgiau nei metus. Aplink savo ašį ji apsisuka per 243 dienas, o aplink Saulę – per 225 dienas. Be to, Venera sukasi iš vakarų į rytus, o ne atvirkščiai kaip dauguma planetų. Manoma, kad dėl to kaltas tolimoje praeityje įvykęs susidūrimas su kita planeta.
  • Marse iškilę aukščiausi kalnai visoje Saulės sistemoje. Didžiausias jų – Olimpo kalnas, kurio aukštis siekia daugiau nei 21 km.
   

Jūratė Šeškevičiūtė