Pankolių apkepas
2014-02-26 13:03Pankolių patiekalai tinka, kai norisi skanių ir sveikų naujovių… Išskirtinio skonio daržovių apkepas gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip priedas prie vištienos ar žuvies patiekalų.
- 3 – 4 pankolių šaknys
- 45 g parmezano
- 45 g mocarelos
- 75 g džiūvėsėlių
- 45 ml alyvuogių aliejaus
- Pankolių lapų puošti
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų, čiobrelių pagal skonį
Gaminimas
Nupjauti pankolių lapus ir stiebus, ir atidėti į šalį. Išpjauti kietą šaknų viduriuką ir smulkiai supjaustyti daržoves. Pankolius virti sūdytame vandenyje 4 – 6 minutes, kol šiek tiek suminkštės. Išgriebti ir pašlakstyti aliejumi. Kepimo indą ištepti alyvuogių aliejumi.
Parmezaną, čiobrelius ir džiūvėsėlius sumaišyti su puse virtų pankolių. Tada sudėti sluoksnį pankolių. Paskui mocarelos sūrio ir vėl parmezano su džiūvėsėliais. Viršų patepti alyvuogių aliejumi.
Kepti uždengtame inde orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių. Paskui nuimti dangtį ir kepti dar 15 minučių, kol sūris gražiai paruduos. Puošti pankolių lapais.
100 g apie 260 kcal
Paruošimo laikas: 60 min
6 porcijų