Idėjos vėlyviems pusryčiams
2024-11-12 08:45Pusryčiai – svarbiausias dienos valgis, ne tik suteikiantis energijos, bet ir pakeliantis nuotaiką. Ypač tuomet, kai galima valgyti neskubant, gardžiuojantis tobulu maistu, su gera kompanija. Dalijamės keletu puikių idėjų vėlyviems pusryčiams.
Cukinijų vafliai su sūriu
4 porcijos
100 g 365 kcal
Ruošti 30 min.
- 2 mažos cukinijos
- 80 g tarkuoto čederio
- 40 g tarkuoto parmezano
- Pusė šaukštelio džiovintų česnakų granulių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Ketvirtadalis šaukštelio kepimo miltelių
- 2 kiaušiniai
- 150 g kvietinių miltų
GAMINIMAS. Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir kuo labiau nusunkti. Sumaišyti su likusiais ingredientais. Turi išeiti tirštoka tešla. Prieš kepant vaflius leisti 10 min. pastovėti. Specialioje keptuvėje iškepti vaflius. Rekomenduojama patiekti su grietine, papuošus mėgstamais žalumynais.
Ispaniški sumuštiniai
4 porcijos
100 g 298 kcal
Ruošti 10 min.
- 4 riekės tamsios čiabatos
- 120 g mėlynojo pelėsinio sūrio
- 4 riekės vytinto serano kumpio
- 2 figos
- 30 g marinuotų kaparėlių
- Alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių apšlakstyti
- Šviežių čiobrelių papuošti
GAMINIMAS. Čiabatą apskrudinti orkaitėje, kol taps traški. Užtepti arba nedideliais trupinėliais užberti sūrio. Ant viršaus dėti kumpio, riekelėmis raikytų figų, užberti kaparėlių. Patiekti apšlaksčius aliejumi, citrinos sultimis ir papuošus čiobreliais.
Fritata su daržovėmis
4 porcijos
100 g 347 kcal
Ruošti 40 min.
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai
- Raudona paprika
- 300 g vyšninių pomidorų
- 8 dideli kiaušiniai
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Šaukštelis kario miltelių
- Avokadas
- Kelios šakelės šviežių kalendrų
GAMINIMAS. Smulkintus svogūnus kepti, kol suminkštės. Sudėti šiaudeliais pjaustytą papriką ir kepti dar 5–7 min. Tuomet sudėti perpjautus pomidorus ir kepti, kol šie suminkštės, bet nepraras formos. Palikti pravėsti. Kiaušinius išplakti su druska, pipirais ir kariu. Įmaišyti smulkiais kubeliais pjaustytą avokado minkštimą, keptas daržoves ir smulkintas kalendras. Viską supilti į skardą ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.
Įdaryti avokadai
2 porcijos
100 g 299 kcal
Ruošti 20 min.
- 2 didieji avokadai
- 4 maži kiaušiniai
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Šlakelis aliejaus
- 100 g šoninės
- Svogūnų laiškų patiekti
GAMINIMAS. Avokadus perpjauti, išimti kauliukus. Į likusią ertmę įmušti po kiaušinį. Pagardinti druska, pipirais. Viršų apipurkšti aliejumi ir kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Šoninę susmulkinti kubeliais ir apskrudinti sausoje keptuvėje. Iškepusius avokadus patiekti apibarsčius kepta šonine, smulkintais svogūnų laiškais.
Amerikietiški blyneliai
4 porcijos
100 g 324 kcal
Ruošti 35 min.
- 350 g miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 60 g cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 350 ml kefyro
- 80 ml tirpinto sviesto
- Kiaušinis
- Mėgstamos uogienės patiekti
GAMINIMAS. Viename inde sumaišyti visus sausus ingredientus. Į kitą indą sudėti visus skystus produktus ir gerai išplakti. Pamažu maišant sujungti su sausais produktais. Tešlą palikti 15 min. pastovėti. Ji turi būti riebios grietinės tirštumo. Kepti be aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekti su mėgstama uogiene (arba šviežiomis uogomis, medumi, klevų sirupu, tirpintu šokoladu ar kitu norimu pagardu).
Autorius Jūratė Survilė