Rūkytos vištienos popuri
2024-02-22 07:29Jau vien rūkytos vištienos kvapas susuka galvą ir priverčia tįsti seiles. Iš jos galima pagaminti daug įvairiausių patiekalų ir nukloti visą vaišių stalą. Išbandykime keletą skirtingų receptų variantų, leisiančių rūkytai vištienai suskambėti vis naujomis natomis.
Sūrio sriuba su rūkyta vištiena
8 porcijos
100 ml 245 kcal
Ruošti 25 min.
- 170 g sviesto
- 90 g kvietinių miltų
- 350 ml alaus
- 1 l vištienos arba daržovių sultinio
- 2 šaukštai Vusterio padažo
- Šaukštelis garstyčių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Ketvirtis šaukštelio maltos aitriosios paprikos
- 350 g tarkuoto čederio
- 450 g rūkytos vištienos be kaulo
- Šakelė šviežių krapų
GAMINIMAS. Sviestą išlydyti puode, suberti miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Pamažu įmaišyti alų, sultinį, Vusterio padažą, garstyčias ir prieskonius. Užvirinti ir maišant virti dar porą minučių, kol sriuba ims tirštėti. Sumažinti kaitrą ir suberti sūrį, virti, kol išsilydys. Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pakepinti sausoje keptuvėje, kol švelniai apskrus ir paskleis malonų aromatą. Suberti į sriubą. Patiekti pagardinus smulkintais krapais.
„Cezario“ salotos
4 porcijos
100 g 289 kcal
Ruošti 15 min.
- Gūžė romaninių salotų
- 250 g kokteilinių pomidorų
- 6 kietai virti putpelių kiaušiniai
- 400 g rūkytos vištienos be kaulo
- 60 g tarkuoto parmezano
- 150 g baltos duonos skrebučių
PADAŽUI:
- 40 g tarkuoto kietojo sūrio
- 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 3 šaukštai vandens
- Šaukštelis Dižono garstyčių
- Šaukštelis Vusterio padažo
- Skiltelė smulkinto česnako
- Pusė šaukštelio maltų juodųjų pipirų
GAMINIMAS. Salotas suplėšyti kąsnio dydžio gabalėliais, sumaišyti su pusiau perpjautais pomidorais ir kiaušiniais. Vištieną susmulkinti nedideliais gabalėliais ir sudėti į salotas. Suberti parmezaną, skrebučius. Sumaišyti visus padažo ingredientus. Gautu padažu gausiai apšlakstyti salotas, atsargiai permaišyti. Padažą galima patiekti ir šalia atskirame indelyje.
Soti pica
8 porcijos
100 g 366 kcal
Ruošti 2 val.
PAGRINDUI:
- 480 g miltų
- 10 g druskos
- 300 ml vandens
- 50 ml pieno
- 20 g sausų mielių
- 10 g cukraus
VIRŠUI:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 300 g rūkytos vištienos be kaulo
- 200 g pievagrybių
- 250 g mocarelos
- 200 g fermentinio sūrio
- 50 g majonezo
- Šviežių bazilikų papuošti
GAMINIMAS. Miltus sumaišyti su druska, supilti iki maždaug 40 °C pašildytą vandens ir pieno mišinį su jame ištirpintomis mielėmis bei cukrumi. Minkyti, kol tešla taps minkšta ir vienalytė. Iš jos suformuoti apskritimą, dėti į dubenį, uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti 1,5 val. pastovėti, kad pakiltų. Prieš kočiojant dar kartą išminkyti. Iškočioti picos pagrindą. Aptepti aliejumi, ant viršaus išdėlioti smulkiai pjaustytą vištieną, pievagrybius. Sūrius sutarkuoti ir sumaišyti su majonezu. Tolygiai paskleisti ant picos viršaus. Kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C.
Žiemai subalansuoti makaronai
2 porcijos
100 g 357 kcal
Ruošti 30 min.
- 200 g makaronų vamzdelių
- Druskos pagal skonį
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- Skiltelė česnako
- 150 g rūkytos vištienos
- 100 g rūkytų kiaulienos dešrelių
- 100 g rudųjų pievagrybių
- 100 g vyšninių pomidorų
- 100 g kreminio sūrio
- Šaukštelis maltos rūkytos paprikos
- Kelios šakelės šviežių kalendrų
GAMINIMAS. Makaronus išvirti sūdytame vandenyje, kaip nurodyta. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti smulkiai kapotą česnaką. Kai šis lengvai apskrus, sudėti gabalėliais pjaustytą vištieną, riekelėmis raikytas dešreles ir pievagrybius (jei dideli, supjaustyti pusiau ar ketvirčiais). Kartkartėmis maišant kepti kelias minutes, kol mėsa apskrus. Sudėti pomidorus ir pakepinti dar porą minučių, kad jie truputį suminkštėtų. Galiausiai įmaišyti sūrį, pagardinti paprika. Pagardą paskleisti ant virtų makaronų. Paskaninti smulkintomis kalendromis.
Greita užtepėlė
6 porcijos
100 g 399 kcal
Ruošti 10 min.
- 200 g rūkytos vištienos be kaulų ir odos
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai majonezo
- Šaukštas citrinos sulčių
- Šakelė šviežių rozmarinų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Visus ingredientus sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Rekomenduojama patiekti su skrudinta balta duona.
Autorius Jūratė Survilė