Vien JAV kas sekundę suvalgoma po 350 picos gabalėlių. Šis iš Italijos kilęs patiekalas šiandien populiarus visame pasaulyje. Nors jo paskanauti galima įvairiausiose picerijose, kurių mūsų miestuose gausu, nėra nieko gardžiau už ką tik iš orkaitės ištrauktą jaukiai garuojančią naminę picą.

 

Storapadės picos tešla

 

  •  480 g miltų
  •  10 g druskos
  •  300 ml vandens
  •  50 ml pieno
  •  20 g sausų mielių
  •  10 g cukraus
 

GAMINIMAS. Miltus sumaišyti su druska, į juos supilti iki maždaug 40 °C pašildytą vandens ir pieno mišinį su ištirpintomis mielėmis bei cukrumi. Minkyti, kol tešla taps minkšta ir vientisa. Suformuoti apskritimą, dėti į dubenį, uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti 1,5 val. pastovėti, kad tešla pakiltų. Prieš kočiojant dar kartą išminkyti. Geriausia naudoti iš karto, bet galima suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą. Sunaudoti per 24 val.

 

Plonapadės picos tešla

 

  •  175 ml vandens
  •  13 g sausų mielių
  •  10 g cukraus
  •  30 ml alyvuogių aliejaus
  •  25 g margarino
  •  300 g miltų
  •  10 g druskos
 

GAMINIMAS. Vandenį pašildyti iki maždaug 40 °C, sumaišyti su mielėmis ir cukrumi. Palikti pastovėti 5 min. Tuomet supilti pusę aliejaus, lydytą margariną ir atsargiai sumaišyti. Miltus sumaišyti su druska ir pamažu supilti į bendrą masę, viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti gana lipni. Rankas suvilgyti likusiu aliejumi, išminkyti tešlą ir suformuoti rutulį. Dėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti maždaug 1,5 val. Geriausia naudoti iš karto, bet susukus į maistinę plėvelę galima laikyti 24 val. šaldytuve.

 

Klasikinė pepperoni

 

6 porcijos

100 g 258 kcal

Ruošti 30 min.

 
  •  350 g storapadės picos tešlos
  •  30 ml alyvuogių aliejaus
  •  50 g pomidorų padažo
  •  Smulkintų džiovintų raudonėlių, maltų pipirų pagal skonį
  •  150 g pepperoni dešros
  •  80 g pievagrybių
  •  100 g parmezano
  •  Šviežių bazilikų papuošti
 

GAMINIMAS. Iš tešlos iškočioti maždaug 1 cm storio apskritimą, kraštus šiek tiek užlenkti. Aptepti aliejumi ir 8 min. kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C. Apkeptą picos padą šiek tiek atvėsinti, aptepti pomidorų padažu, pagardinti prieskoniais. Ant viršaus išdėlioti itin plonai pjaustytą dešrą, riekelėmis raikytus pievagrybius ir viską apiberti tarkuotu sūriu. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C. Patiekti papuošus bazilikais.

 

Small,Mini,Pizza,(mini,,Miniature).,Set

 

Vegetariška

 

6 porcijos

100 g 233 kcal

Ruošti 25 min.

 

  •  350 g plonapadės picos tešlos
  •  30 ml alyvuogių aliejaus
  •  2 šaukštai pomidorų pastos
  •  100 g tarkuoto parmezano
  •  100 g pievagrybių
  •  50 g mocarelos
  •  200 g vyšninių pomidorų
  •  140 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
  •  Džiovintų raudonėlių, druskos pagal skonį
  •  Šviežių bazilikų papuošti
 

GAMINIMAS. Iš tešlos iškočioti ploną apskritimą. Aptepti aliejaus ir pomidorų pastos mišiniu. 7 min. kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C. Ant apkepto picos pado suberti sūrį, išdėlioti griežinėliais raikytus pievagrybius. Mocarelą supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti ant picos. Tuomet sudėti smulkintus pomidorus, alyvuoges, pagardinti prieskoniais. Kepti apie 7 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C. Patiekti papuošus bazilikais.

 

Delicious,Italian,Pizza,Served,On,Wooden,Table

   

Parma

 

4 porcijos

100 g 262 kcal

Ruošti 20 min.

 
  •  350 g storapadės picos tešlos
  •  30 ml aliejaus
  •  2 šaukštai pomidorų pastos
  •  150 g tarkuoto parmezano
  •  150 g Parmos kumpio
  •  Smulkintų džiovintų raudonėlių ir bazilikų pagal skonį
  •  100 g gražgarsčių
 

GAMINIMAS. Iš tešlos iškočioti apie 1 cm storio apskritimą. Aptepti aliejaus ir pomidorų pastos mišiniu. 10 min. kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C. Ant viršaus tolygiai užberti parmezano, išdėlioti plonai pjaustytą kumpį. Pagardinti prieskoniais. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C. Patiekti apibarsčius gražgarstėmis.

 

Pizza,With,Parma,Ham,And,Arugula

 

Su krevetėmis

 

4 porcijos

100 g 219 kcal

Ruošti 20 min.

 

  •  400 g plonapadės picos tešlos
  •  30 ml alyvuogių aliejaus
  •  45 g pomidorų padažo
  •  150 g fermentinio sūrio
  •  300 g virtų lukštentų krevečių
  •  100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
  •  Pusė žalios paprikos
  •  Pusė raudonos paprikos
  •  Pusė citrinos
  •  Smulkintų džiovintų bazilikų, raudonėlių, džiovintų česnakų granulių pagal skonį
  •  Mėgstamų žalumynų papuošti
 

GAMINIMAS. Iš tešlos iškočioti ploną apskritimą. Aptepti aliejumi ir 5 min. kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C. Apkepto picos pagrindo viršų aptepti pomidorų padažu ir apiberti tarkuotu sūriu. Ant viršaus išdėlioti krevetes, alyvuoges ir smulkiai pjaustytas paprikas. Viską apšlakstyti išspaustomis citrinos sultimis, pagardinti prieskoninėmis žolelėmis ir česnakų granulėmis. Kepti 8 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C. Patiekti papuošus smulkintais žalumynais.

 

Pizza,With,Shrimp,,Salmon,And,Olives

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė