Prekių gabenimas tarp šalių vyksta dėl daugelio priežasčių. Tačiau dauguma jų yra dėl prekių vertės didinimo. Sparčiai augant elektroninei prekybai, daugeliui mažesnių įmonių dabar reikia tarptautinių pervežimų. Šiame straipsnyje mes siekiame paaiškinti įvairius veiksmus, kuriuos turėtumėte žinoti prieš užsakydami pirmąją siuntą.

 

Kaip pristatyti tarptautinius krovinius

Laivybos linijos, rezervavimo agentai, ekspeditoriai, muitinės tarpininkai; tarptautiniuose pervežimuose dalyvauja daug žaidėjų. Jei jūsų gabenimo poreikis yra susijęs su kroviniu, kuris telpa į standartinį gabenimo konteinerį, tačiau jo neužtenka užpildyti, ir jei jūsų krovinys nėra toks skubus, kad norėtumėte mokėti papildomai už gabenimą oro transportu, greičiausiai jums reikės mažesnio nei konteinerio krovinio.

 

Laivybos linija yra įmonė, gabenanti jums krovinius jūroje

 

Tikėtina, kad niekada su jais nekalbėsite ir net nematysite jų dokumentų ar susirašinėjimo. Tačiau ekspeditorius yra logistikos tiekėjas, su kuriuo turėsite reikalų. Jie gali pasirūpinti pervežimu nuo siuntėjo iki gavėjo – iš kurių vienas esate jūs. Prekybos sąlygose apibrėžiama, kokia pervežimo dalis yra įtraukta į transportavimo kainą. Pirkėjas ir pardavėjas paprastai susitaria dėl prekybos sąlygų sudarant komercinę sutartį. Prekių judėjimas nuo siuntėjo iki gavėjo yra penki fiziniai ir du dokumentavimo etapai, kurie visi turi būti atliekami kiekvienai siuntai. Su kiekvienu žingsniu yra susijusios išlaidos, kurias turi sumokėti kažkas, paprastai siuntėjas arba gavėjas. Jei norite išvengti netikėtumų dėl išlaidų ir nereikalingų vėlavimų tiekimo grandinėje, įsitikinkite, kad aiškiai susitarėte, kas tiksliai sumoka už kiekvieną iš šių  veiksmų ir kiekvieną kartą, kai užsisakote siuntą. Septyni tarptautinio gabenimo žingsniai: eksporto gabenimas, kilmės tvarkymas, eksporto muitinės įforminimas, jūrų krovinių gabenimas, importo muitinės formalumų įforminimas, paskirties vietos tvarkymas ir importo gabenimas.

 

Kada verta rinktis krovinių gabenimą oru?

 

Kai reikia perkelti vertingas prekes ar skubius pristatymus, geriausiai tinka krovinių gabenimas oru. Nors oro siunta atvyksta už dviejų ar trijų dienų. Kai kurie svarbūs veiksniai gali turėti įtakos jūsų siuntos skubumui. Oro krovinių gabenimo paslaugos netinka visų rūšių prekėms. Oro transportu dažniausiai gabenamos šių rūšių prekės:

 
  • Greitai gendantis maistas.
  • Vaistai, vakcinos ir farmacija.
  • Gėlės, vaisiai ir augalai.
  • Prabangios prekės.
  • Meno kūrinių medicinos įranga ir priedai.
  • Skubios prekės.
  • E-cigarai, e-skysčiai, garintuvai.
  • Šokoladai ir saldainiai.
  • Naminiai gyvūnai, tokie kaip katės, šunys, paukščiai ir kt.