Nemėgstame galvoti apie tai, kas mums nemalonu arba apie tai, kas nesutampa su mūsų sugalvotu pasaulio paveikslu. Tiesą sakant, yra nepatogių tiesų, verčiančių žmones blaiviai pažiūrėti į tikrovę. Jei nebijote to padaryti, galite daug ką pakeisti į gera.

 

tiesos

Svajojame, kad pasaulis būtų gražus, malonus ir atlaidus, bet taip nėra. Yra žiaurių tiesų, su kuriomis susiduriame, ir tai nemalonu. Kai kurie užmerkia akis prieš šias tiesas, o kiti su jomis susitaiko ir gyvena daug geriau. Kurį kelią pasirinkti, priklauso tik nuo jūsų.

 

7 gana žiaurios tiesos, kurias neigiame:

 
  • Jūsų problemos niekam nerūpi. Kai kurie žmonės mėgaujasi savo nesėkmėmis. „Blogas darbas, mažai pinigų, vėl skolinausi iš mamos… Žmona pamatė, vaikas išėjo, mašina sena…” Kai kurie užjaučiamai linkčioja, kiti juokiasi, treti sutinka. Tačiau tiesa yra ta, kad niekam tai nerūpi. Jei skundžiatės, esate laikomas silpnu. Jei kalbėsite tik apie problemas, jos nenustos jums kilti. Pasauliui reikia stiprių, o ne į nesėkmę orientuotų žmonių.
 
  • Pinigai eina tiems, kurie apie juos galvoja. Sakoma, kad turėtum daugiau pinigų, reikia apie tai galvoti 80 % laiko. Nemanykite, kad tai nesąmonė. Reikia galvoti apie laimę! Ir pinigai ateis. Nuolatinės mintys apie pinigus ne tik netrukdo, bet ir padeda jaustis geriau. Galvodami apie pinigus ilgainiui suprasite, kad galite pagerinti savo darbą su klientais, tobulinti išsilavinimą, lankyti kursus. Galbūt net patys galite vesti edukacinius kursus iš savo profesinės srities. Tai padėtų padidinti pajamas. Tie, kurie skundžiasi, kad pinigų nepakanka, iš tikrųjų apie juos niekada negalvoja. Greičiausiai jie galvoja tik kaip linksmintis.
 
  • Nei moterys, nei vyrai be priežasties nemyli. „Noriu, kad mane priimtų tokį, koks esu”, – svajoja žmonės. Niekas pasaulyje, išskyrus mamą, nemyli mūsų besąlygiška meile. Taškas. Vyrai moteris myli dėl grožio, intelekto, emocijų ir įkvėpimo, o moterys – dėl jėgos, intelekto, apsaugos ir dar dėl kokių nors priežasčių. Tačiau visada už kažką. Nustokite tikėtis, kad jus mylės už prastą kūno kvapą, šykštumą arba, jeigu būsite vargšas.
 
  • Gyvenimas susideda iš problemų. Virtuvėje leidžia vamzdis? Subraižėte naują automobilį? Žmona ar vyras nelaiminga, nes niekur kartu neinate? Vaikas vėl serga? Priimkite – gyvenimas – tai daugybė problemų, kurias turite sugebėti išspręsti. Ir kuo efektyviau tai padarysite, tuo laimingesni tapsite. Darbe už tai mokami pinigai, moterys tai mėgsta, o vaikai žavisi ir nori būti panašūs į jus.
 
  • Jeigu nemoki kovoti, pralaimi. Kova yra toks pat gyvenimo pagrindas kaip mityba ir dauginimasis. Visos gyvos būtybės mūsų planetoje kovoja dėl savo vietos po saule. Kovoti fiziškai nereikia, bet galite kovoti intelektualiai, technologiškai.
 
  • Sveikata suteikiama tik vieną kartą. Kai buvote 20 metų, atrodė, kad jūra iki kelių, nes kūnas yra sveikesnis ir greitai atsigauna. Galite gerti, neiti pasivaikščioti, nevalyti ir nesportuoti – viskas bus gerai. Tačiau sveikata blogėja kas dešimtmetį. Būdami 35-erių suprantate, kad sveikata jums duota viena. Tada pradeda skaudėti dantis, nugarą, jūs mokate už apsilankymus pas privačius gydytojus, bet vis tiek kažkodėl kankina nemiga. Tie, kurie nestebi savo sveikatos, jaučiasi vis blogiau.
 
  • Ar norite būti atsakingas? Pamėkite atsakomybę! Daugelis žmonių nori būti šeimoje būti autoritetu. Tačiau ne visada jie nori, o kartais nė nežino, kaip prisiimti atsakomybę už savo globotinius. Įsižeidus dėl kokio nors menkniekio, gali norėtis trenkti durimis ir išeiti visam laikui. Bet ar direktorius bėga iš savo įmonės, jei darbuotojai su juo ginčijasi? Ne, jis atsisėda ir galvoja, kaip padaryti juos laimingus. Taip pat reikia elgtis ir šeimoje.