Kad Nevados valstijoje viduryje dykumos ne vieną dešimtmetį iš tiesų stovi itin slapta karinė bazė, JAV vyriausybė oficialiai pripažino tik prieš porą metų. Teigiama, kad Šaltojo karo metais čia buvo atliekami žvalgybinių lėktuvų bandymai. Tiesa, toks pavėluotas atvirumas neįtikino konspiracijos teoretikų. Vis dar yra manančių, kad 51-oji zona slepia daugybę tamsių paslapčių…

 

area-51-3803598_640

Paviešinti slapti CŽV įrašai

 

Ne vieną dešimtmetį JAV oro pajėgų karinė bazė, įkurta Nevados valstijoje už maždaug 160 km į šiaurės vakarus nuo Las Vegaso miesto, buvo viena labiausiai saugomų paslapčių planetoje. Tarp sąmokslo teoretikų ši 1955 m. įkurta bazė puikiai žinoma kaip 51-oji zona (angl. Area 51). Šios vietos egzistavimą JAV vyriausybė ilgą laiką atsisakė pripažinti. Tačiau 2013 m. rugpjūtį 51-ąją zoną gaubęs paslapties šydas šiek tiek prasiskleidė. Mat tuo metu buvo išslaptinti CŽV dokumentai, kuriuose rašoma apie U-2 ir „Oxcart“ programos žvalgybinių lėktuvų gamybą bei panaudojimą XX a. 6–7-ajame dešimtmečiuose. Teigiama, kad šiuose 1992 m. CŽV istorikų Gregoryʼo Pedlowo bei Donaldo Welzenbacho rašytuose dokumentuose minima ir paslaptingoji 51-oji zona. Tiesa, redaguota jų versija buvo paskelbta dar 2002 m., tačiau įrašai apie slaptąją bazę tąkart liko įslaptinti.

 

Po minėtų dokumentų paskelbimo paaiškėjo, kad Šaltojo karo laikais šis karinis poligonas naudotas lėktuvų, skirtų žvalgymams iš aukštai, bandymams. Ši medžiaga vertinama dėl didelio kiekio išslaptintos informacijos, susijusios su slaptomis minėtų lėktuvų bandymų programomis, t. y. pilotų vardais, kodiniais vardais ir pavadinimais, vietomis, finansavimu, elektronine įranga, bendradarbiavimu su užsienio valstybėmis bei slaptomis operacijomis, ypač Azijoje. Teigiama, kad šiuose CŽV dokumentuose 51-oji zona paminėta mažiausiai dvylikoje puslapių. Be to, pateiktas netgi apytikslis bazės buvimo vietos žemėlapis.

 

Įdomu tai, kad dokumente pabrėžiama, jog dėl žvalgybinių lėktuvų bandymų smarkiai padaugėjo pranešimų apie neatpažintus skraidančius objektus. Remiantis CŽV pateiktais duomenimis, būtent dėl U-2 ir vėliau „Oxcart“ programos lėktuvų skrydžių buvo užfiksuota daugiau negu pusė visų pranešimų apie NSO XX a. 6–7-ajame dešimtmečiuose. Kai kas teigia, kad tai gali būti priežastis, kodėl karinė bazė taip mėgstama ateivių medžiotojų ir konspiracijos teoretikų. Mat tikėtina, kad būtent tokie asmenys nuolatos pranešinėdavo apie neatpažintus skraidančius objektus netoli 51-osios zonos.

 

Daugybė keisčiausių teorijų

 

Teigiama, kad ši neva tariama tiesa nenumalšino gandų, kurie ilgai supo 51-ąją zoną. Be to, paviešintuose išslaptintuose dokumentuose vis dar liko uždengtų vietų, kurių, žinoma, negalima perskaityti. Tai esą tik dar labiau pradėjo kaitinti sąmokslo teorijų kūrėjų vaizduotę. Yra teigiančių, kad 51-ojoje zonoje JAV vyriausybė esą:

 
  • laiko erdvėlaivius ir kitus nežemiškos civilizacijos egzistavimo įrodymus;
  • laiko ir tyrinėja gyvus arba žuvusius ateivius, rastus sudužus erdvėlaiviams;
  • palaiko ryšius ir bendradarbiauja su draugiškai nusiteikusiomis nežemiškomis būtybėmis;
  • filmavo netikrus nusileidimus Mėnulyje;
  • tobulina priemones, galinčias kontroliuoti orus;
  • kuria kelionių laiku ir teleportacijos technologiją;
  • atlieka genetinius bandymus;
  • kuria itin pažangius lazerinius ginklus;
  • kuria slaptą technologiją, padedančią žmogui tapti nematomam;
  • kuria bei plečia požeminį geležinkelį, kuris driekiasi po visą Šiaurės Amerikos žemyną ir pan.
 

Taip pat yra įsitikinusių, kad ši bazė naudojama itin galingos organizacijos, siekiančios valdyti, o galbūt net slapta valdančios pasaulį, reikmėms.

 

Tiesa slypi kažkur anapus?

 

Tikriausiai pamenate, kad „tiesos anapus“ ieškojo kadaise labai populiaraus JAV ir Kanados mokslinės fantastikos serialo „X failai“ veikėjai. Vienoje iš serijų FTB agentai Mulderis ir Scully lankėsi paslaptingoje 51-ojoje zonoje ir ten susidūrė su nežemiškomis gyvybės formomis. Nors egzistuoja labai daug įvairių konspiracijos teorijų, susijusių su šia slapta amerikiečių karine baze, įdomu tai, jog dauguma jų susijusios būtent su ateiviais. Galbūt ne be reikalo?

 

Teigiama, kad 51-osios zonos ir nežemiškos civilizacijos ryšius neva prieš pat mirtį patvirtino 78-erių amerikietis Boydas Bushmanas. Šis mokslininkas, ilgus metus dirbęs labiausiai įslaptintoje pasaulio karinėje bazėje, netgi parodė nuotraukas, kuriose matomi neva būtent 51-ojoje zonoje užfiksuoti ateiviai. Teigiama, kad per 40-ies metų karjerą B. Bushmanas dirbo vyresniuoju inžinieriumi tokiose garsiose kompanijose kaip „Hughes Aircraft“, „Texas Instruments“ ir „Lockheed Martin“. Jam priklauso daugybė patentų. Be to, inžinierius prisidėjo prie artimo nuotolio „žemė-oras“ raketų „Stinger“ sistemos kūrimo.

 

2014 m. B. Bushmanas davė interviu aviacijos inžinieriui Markui Q. Pattersonui. Į pensiją išėjęs B. Bushmanas teigė, kad 51-ojoje zonoje ateivių technologijos buvo pritaikomos kariuomenei. Taip pat tikino, kad ateiviai patys dirbo šioje bazėje, kai kurie jų ten ir mirė.

 

Nuomonė, kad bazėje būta ateivių, nėra nauja, tačiau B. Bushmanas papasakojo ir šį tą naujo. Anot inžinieriaus, ateiviai atvyko iš Kvintumnijos planetos, iš kurios kelionė į Žemę trunka net 45 m. Be to, pasak B. Bushmano, jie keliauja skraidančiomis lėkštėmis, kurių skersmuo – apie 12 m. Anot mokslininko, nežemiškos būtybės yra maždaug 150 cm ūgio humanoidai, jų kūnų forma ir dydis labai primena žmonių. Esą jų akys ir nosys labai skiriasi nuo mūsiškių. Įdomu tai, kad neva ateiviai, kaip ir žmonės, turi po penkis rankų bei kojų pirštus. Tiesa, jiems nereikia kalbėti, mat bendrauja telepatiškai. Dauguma ateivių, su kuriais neva B. Bushmanui teko susidurti, buvo draugiški, tačiau pasitaikė ir nusiteikusių priešiškai. Anot inžinieriaus, net 19 žmonių, dirbusių slaptoje karinėje bazėje, žuvo bandydami apsiginti nuo ateivių.

 

Pasaulio valdovų būstinė?

 

Kai kurie sąmokslų teoretikai mano, kad slapta itin galinga organizacija, dažniausiai minima „Naujojo Pasaulio Tvarkos“ pavadinimu, vykdo savo veiklą būtent 51-ojoje zonoje. Kai kas teigia, kad ši organizacija buria svarbiausius ir įtakingiausius asmenis, sudarančius vieną autoritarinę pasaulio vyriausybę. Yra manančių, kad siekdami sumažinti žmonių skaičių pasaulyje iki 2 mlrd. organizacijos nariai vykdo genocidą prieš žmoniją tiesiogine šio žodžio prasme.

 

Yra ir teigiančių, kad 51-ojoje zonoje gali būti slapta iliuminatų būstinė. Manoma, kad iliuminatų nariai, sudarantys vadinamąją Vieną pasaulio vyriausybę, svarbiausius sprendimus priima būtent šioje paslaptingoje vietoje. Kai kas teigia, kad būtent dėl šios slaptos vyriausybės priimtų sprendimų pasaulyje pradedami karai, vykdomi teroro aktai ir pan. Taip esą siekiama sumažinti žmonijos populiaciją. Pavyzdžiui, teigiama, kad rugsėjo 11-osios tragedija JAV įvyko ne be iliuminatų įsikišimo. Be to, pačiai teroristinei operacijai galėjo būti duodami nurodymai būtent iš 51-osios zonos. Dar daugiau – norėdami pasiekti savo tikslų, organizacijos nariai naikina esamas vyriausybes, privačią nuosavybę, pamina religinius įsitikinimus ir šalių suverenitetą, kuria badą bei skurdą. Netgi dauguma ligų neva yra sukurtos ir kai kurie vaistai įslaptinti sąmoningai, kad būtų galima kontroliuoti žmoniją.

 

Įdomu

 
  • Kai kas tikina, kad 51-ojoje zonoje dirbę ateiviai dabar triūsia JAV vyriausybėje.
  • Žurnalistė Annie Jacobsen knygoje „Area 51“ teigia, kad JAV vyriausybė šioje slaptoje vietoje atliko branduolinius bandymus.
  • Šiandien bazė vis dar veikia, tačiau be specialaus leidimo į ją patekti negalima. Teigiama, kad arčiausiai neva privažiuoti galima tik prie vartų, kuriuos stebi vaizdo kameros ir akylai saugo apsauginiai. Tiesa, pati bazė oficialiai vadinasi ne 51-oji zona, o Oro pajėgų skrydžių bandymų centru.
  • Teigiama, kad 1964 m. šioje JAV oro pajėgų bazėje buvo išbandytas pirmasis bepilotis orlaivis.
  • Šaltojo karo metais 51-ojoje zonoje tyrinėti priešų lėktuvai, pavyzdžiui, rusų naikintuvas MiG-21.
  • Kai kas kaltina kariuomenės atstovus pasinaudojus slaptu bazės statusu ir jos teritorijoje palaidojus nemažus kiekius nuodingų atliekų.
  • Teritorija, kurioje yra ši karinė bazė, labai nuošali, o tai padaro ją idealia vieta įvairiems bandymams. Be to, sausas klimatas suteikia nepriekaištingas sąlygas skrydžiams, o reljefo įvairovė yra patogi bandant šaunamuosius ginklus. Dar daugiau – teritorijoje esančios išdžiūvusių ežerų daubos labai praverčia avarinio nusileidimo atveju.