5 skanios vakarienės idėjos visai šeimai
2023-10-23 08:53Pritrūkote minčių, ką pagaminti šeimos vakarienei? Norite gardaus ir sotaus patiekalo, kurį valgytų tiek vaikai, tiek suaugę? Skubame jus nudžiuginti – šį straipsnį atsivertėte tikrai ne be reikalo. Mat prieš jūsų akis – net penkios vakarienės idėjos! Pagaminsite greitai, o rezultatu džiaugsis visi šeimos nariai. Kviečiame išmėginti.
Vištienos kepsneliai su sūriu ir šonine
Kas gi nemėgsta skaniai paruoštos vištienos? Šis receptas – būtent toks. Pagaminsite vos per pusvalandį, net nereikės kaisti orkaitės, o patiekalu džiaugsis visa šeima! Idealiai tinka su šviežiomis salotomis, bulvytėmis, ryžiais ar kitais jūsų mėgstamais garnyrais.
4 porcijoms jums reikės:
- 2 vištienos filė gabalėlių (~500 g);
- 80 g fermentinio sūrio;
- 3 riekelių rūkytos šoninės;
- 1 vidutinio dydžio pomidoro;
- 3 valgomųjų šaukštų pomidorų padažo;
- 1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 valgomojo šaukštelio raudonėlio;
- 2 valgomųjų šaukštų aliejaus kepimui;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Kiekvieną vištienos filė gabalėlį perpjaukite išilgai pusiau, kad gautųsi keturi kepsneliai. Iš abiejų pusių apibarstykite paprikos milteliais, pipirais ir druska.
- Gerai įkaitinkite keptuvę. Į ją dėkite šoninės riekeles ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol taps traškios. Išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Atvėsusią šoninę sutrupinkite į nedidelius gabalėlius.
- Pomidoro dalį, kuri yra be sėklyčių, supjaustykite kubeliais.
- Sutarkuokite sūrį.
- Keptuvėje, kurioje kepėte šoninę, įkaitinkite aliejų. Kepkite vištienos filė gabalėlius po 2–3 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus beveik iškepusi.
- Ant kiekvieno kepsnelio užberkite raudonėlio, dėkite pomidorų kubelius ir pomidorų padažą. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir šonine.
- Galiausiai, keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą ir pakepkite dar 3 min, kol sūris išsilydys. Viskas – galite serviruoti. Skanaus!
Gardi pomidorų sriuba
Tėvai ar seneliai jums prikrovė pilnus maišus jų pačių užaugintų pomidorų? Nežinote, ką skanaus iš jų pasigaminti? Išsivirkite šią gardžią pomidorų sriubą. Apsilaižysite pirštus.
4 porcijoms jums reikės:
- 6 vidutinio dydžio pomidorų, supjaustytų ketvirčiais;
- 1 svogūno, supjaustyto į keturias dalis;
- 6 skiltelių susmulkinto česnako;
- skardinės kokosų pieno;
- 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 30 gramų tarkuoto čederio sūrio;
- saujelės čiobrelių (tinka tiek švieži, tiek džiovinti);
- 8 šalavijo lapelių;
- kelių baziliko lapelių;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Į didelį puodą sudėkite pomidorus, svogūną, česnaką, čiobrelį, 5 šalavijo lapelius, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Puodą įdėkite į įkaitusią orkaitę ir viską apkepinkite 30 min, kol pomidorai išleis savo sultis. Tada ištraukite puodą ir leiskite viskam atvėsti.
- Kai keptos daržovės atvės, sutrinkite jas trintuvu, kol masė taps vientisa – be gumuliukų.
- Trintą masę vėl supilkite į puodą ir kaitinkite ant viryklės. Supilkite kokosų pieną ir tarkuotą čederio sūrį. Viską pavirkite 7 min. Tada įdėkite susmulkintą baziliką, druską ir pipirus. Pavirkite dar 1 min.
- Viskas – sriuba jau pagaminta. Idealiai tiks su paskrudinta duonele. Skanaus!
Pikantiška užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
Norite kiek lengvesnės vakarienės? Pasigaminkite šią gardžią pikantišką užtepėlę: galėsite tepti ant duonos – bus puikūs sumuštinukai. Arba valgyti su krekeriais, traškiomis lazdelėmis ir pan. Puiki, greita ir, svarbiausia, gardi vakarienė.
Jums reikės:
- 2 valgomųjų šaukštų graikiško jogurto;
- 180 g varškės;
- 6 saulėje džiovintų pomidorų (mirkusių aliejuje);
- 2 skiltelių česnako
- Žiupsnelio druskos ir pipirų
Gaminimo eiga:
- Varškę pertrinkite šakute. Sumaišykite ją su graikišku jogurtu.
- Česnakų spaudykle išspauskite česnaką. Sudėkite į varškės ir jogurto masę.
- Smulkiai supjaustykite džiovintus pomidorus. Juos taip pat sudėkite į jogurto ir varškės masę.
- Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
- Viskas, užtepėlė pagaminta. Tepkite ant mėgstamos duonelės arba mirkykite į ją krekerius, traškias lazdelės ir pan. Skanaus!
Patiks visai šeimai: gardūs pyragėliai su varškės ir špinatų įdaru
Kvapnūs, traškūs ir labai skanūs – tokie yra šie pyragėliai su varškės ir špinatų įdaru. O geriausia tai, kad ir vaikai juos tiesiog dievina. Puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar filmų vakarui.
Jums reikės:
- 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
- 200 g varškės;
- 100 g špinatų;
- 2 kiaušinių;
- 2 valgomųjų šaukštų tarkuoto kietojo sūrio;
- 25 g krapų;
- žiupsnelio sezamo sėklų;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
- Kol orkaitė kaista, smulkiai supjaustykite špinatus.
- Dubenyje sumaišykite varškę, špinatus, kietąjį sūrį, krapus ir vieną kiaušinį. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
- Kambario temperatūros sluoksniuotą tešlą supjaustykite kvadratėliais. Į vidurį dėkite šiek tiek įdaro, tada perlenkite suformuodami trikampį. Kraštus gerai užspauskite šakute.
- Pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Pyragėlių viršų aptepkite plaktu kiaušiniu bei pabarstykite sezamo sėklomis.
- Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min, kol pyragėliai įgaus švelnų auksinį atspalvį.
- Viskas – galite ragauti. Skanaus!
Tuno salotos su avokadais
Ar šios salotos patiks vaikams? Nesame tikri – vaikai dažnai būna itin kaprizingi maisto atžvilgiu. Vis dėlto, jei norite gardaus ir lengvo patiekalo suaugusiųjų vakarienei, šias salotas tikrai rekomenduojame.
4 porcijoms jums reikės:
- 320 g tuno savo sultyse;
- 2 vienetų didelių avokadų (arba 4 mažesnių);
- 1 ilgavaisio agurko;
- 2 nedidelių mėlynųjų svogūnų;
- 1 citrinos;
- 4 valgomųjų šaukštų graikiško jogurto;
- 2 arbatinių šaukštelių garstyčių;
- 1 saujos mėgstamų žolelių (petražolių, krapų, bazilikų ir kt.);
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia, nuo tuno nupilkite skystį. Tada tuną išskirstykite gabalėliais ir sudėkite į salotų indą.
- Avokadų minkštimą, agurką ir svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. Viską sudėkite į indą su tunu.
- Į salotas išspauskite citrinos sultis. Sudėkite žalumynus, garstyčias, graikišką jogurtą, druską ir pipirus. Išmaišykite.
- Salotos paruoštos – ragaukite.