4 apkepai, kuriuos patiks kiekvieno skoniui
2016-02-25 09:53Įvairūs apkepai patinka tiek vaikams, tiek suaugusiems. Štai 4 nesudėtingi receptai, kurie, be abejo, maloniai nustebins ir jus, ir jūsų artimuosius. Verta išbandyti!
Trupininis daržovių apkepas
- 2 morkos
- Pusė saliero šaknies
- Pastarnokas
- Bulvė
- 4 laiškiniai svogūnai
- Skiltelė česnako
- 100 g kiaulienos kumpio
- 250 g grietinės
- Šaukštas sviesto
- 3 šaukštai miltų
- Lauro lapas
- Maltų muskatų pagal skonį
Trupiniams:
- 50 g sviesto
- 100 g miltų
- 25 g migdolų
- 25 g parmezano
- Maltų rozmarinų pagal skonį
Gaminimas
Morkas, saliero šaknį, pastarnoką, bulvę nuskusti ir supjaustyti smulkiai. Į verdantį vandenį sudėti daržoves ir virti 5 minutes arba kol suminkštės. Daržoves išgriebti, nusausinti ir padėti į šalį. Vandens, kuriame virė daržovės neišpilti. Ištirpinti pusę sviesto, įmesti lauro lapą, sudėti plonai supjaustytą kumpį ir kepti, kol kumpis šiek tiek apkrus. Sudėti susmulkintą laiškinių svogūnų baltąją dalį ir kepti dar 3 minutes arba kol suminkštės. Masę sudėti prie daržovių. Ištirpinti likusį sviestą, įdėti miltų ir išmaišyti. Maišant pamažu supilti 175 ml vandens, likusio nuo daržovių virimo. Paskui sumaišyti su grietine, įdėti smulkinto česnako ir muskatų. Sudėti daržovių masę ir smulkintus svogūnų laiškus. Sudėti į kepimo indą. Paruošti trupinius. Sviestą pirštais ištrinti su miltais, kad gautųsi trupiniai. Sumaišyti su maltais migdolais, tarkuotu parmezanu bei rozmarinais. Trupinius tolygiai paskirstyti ant daržovių masės. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, apie 25 minutes arba kol įgaus rusvai auksinę spalvą. Galima patiekti su salotomis.
6 žmonėms
100 g apie 171 kcal
Paruošimo laikas: apie 55 min
Bulvių apkepas su upėtakių filė
- 600 g upėtakių filė
- 6 – 9 bulvės
- Poras
- 2 kiaušiniai
- 60 g sūrio
- 250 ml pieno (grietinėlės)
- Sauso žolelių mišinio pagal skonį
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
Gaminimas
Bulves išvirti, kol suminkštės. nupilti vandenį ir bulves sutrinti su puse pieno arba grietinėlės. Nulupti upėtakio odą, išimti kaulus ir smulkiai supjaustyti. Kiaušinius išplakti su likusiu pienu arba grietinėle. Žuvies gabalėlius sudėti į karščiui atsparų indą ir pabarstyti sausu žolelių mišiniu. Porą supjaustyti ir apšlakstyti aliejumi. Porus sumaišyti su upėtakiu. Užpilti pieno ir kiaušinio mišiniu. Tolygiai paskirstyti bulvių košę. Viršų pabarstyti žolelėmis. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, 20 minučių. Likus 5 minutėms pabarstyti tarkuotu sūriu ir pabaigti kepti.
4 žmonėms
100 g apie 115 kcal
Paruošimo laikas: apie 45 min
Makaronų apkepas
- 300 g makaronų
- 300 g rūkytų dešrelių
- Saldžioji paprika
- 2 pomidorai
- 200 g sūrio
- 3 skiltelės česnako
- 3 šaukštai majonezo
- 3 šaukštai kečupo
- Žalumynų puošti
Gaminimas
Makaronus išvirti kaip nurodyta ant pakelio ir palikti, kad šiek tiek atvėstų. Majonezą, kečupą ir smulkintus česnakus sumaišyti su makaronais. Dešreles plonai supjaustyti. Papriką ir pomidorus supjaustyti. Sūrį sutarkuoti. Į kepimo indą dėti sluoksnį makaronų, paskui dešrelių, paprikų, pomidorų. Viršų patepti plonu majonezo sluoksniu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 15 – 20 minučių. Likus 5 min pabarstyti sūriu ir pabaigti kepti. Kai iškeps, papuošti smulkintais žalumynais.
4 žmonėms
100 g apie 222 kcal
Paruošimo laikas: apie 45 min
Varškės apkepas su kokosų drožlėmis
- 250 g liesos varškės
- 50 g kokosų drožlių
- 30 g avižų sėlenų
- Kiaušinis
- Cukraus pagal skonį
- Sviesto kepti
Gaminimas
Varškę sutrinti su cukrumi ir sumaišyti su kiaušiniu. Sudėti kokosų drožles, po to avizų sėlenas ir dar kartą išmaišyti. Sudėti į sviestu išteptą kepimo indą. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, 15 – 20 minučių. Galima patiekti su šviežiomis uogomis, vaisiais arba džemu.
3 žmonėms
100 g apie 175 kcal
Paruošimo laikas: apie 40 min