Yra daugybė priežasčių, kodėl verta apsilankyti Tailande: nuo balto smėlio paplūdimių iki vakarėlių po atviru dangumi ir skanaus ir sveiko maisto. Iš tajų turėtų ko pasimokyti ir kiti pasaulio gyventojai, nes jie paprastai renkasi šviežią maistą, daug vaisių ir daržovių bei turi kitų paslapčių, kurios padeda jiems išlikti sveikiems!

 

tajai

10 sveikos gyvensenos paslapčių iš Tailando:

 
  • Tajai nesilaiko taisyklės valgyti nustatytomis valandomis. Tajai paprastai nevalgo pusryčių, pietų ar vakarienės visada tuo pačiu laiku. Jie valgo tada, kai pajunta alkį: užkandžiauja mažomis porcijomis beveik visą dieną.
 
  • Tajai beveik nevartoja glitimo. Jie vartoja daug ryžių. Iš ryžių gamina ne makaronus, net desertai gaminami iš ryžių. Glitimo netoleruojančių žmonių organizmas neskaido glitimo, todėl gali atsirasti virškinimo sutrikimų, odos, svorio ir imuninės sistemos problemų.
 
  • Tajai nevartoja pieno produktų. Tajai vietoj mums įprasto karvių pieno renkasi kokosų pieną, kas yra sveikesnė alternatyva.
 
  • Be kokosų – nė dienos. Tailande kokosų pienas naudojamas visur: desertuose, šerbetuose, troškiniuose, kariuose, sriubose ir kituose pagrindiniuose patiekaluose. Kokosų piene yra medžiagų, gerųjų riebalų rūgščių, kurios padeda deginti riebalus. Kokosų vanduo ne tik malšina troškulį, bet ir papildo organizmo elektrolitų atsargas.
 
  • Tajai vartoja daug prieskonių. Aitrūs prieskoniai tailandiečių virtuvėje naudojami gausiai ir padeda pagreitinti medžiagų apykaitą, deginti riebalus, mažinti pilvo pūtimą ir skausmus. Be to, aštraus maisto paprastai suvalgoma mažiau, nes greičiau pajuntamas sotumo jausmas.
 
  • Naudoja daug nuo apsauginių priemonių nuo saulės. Tajai apsaugines priemones nuo saulės tepasi nuo veido iki kojų pirštų galiukų. Įdomu tai, kad reklamos jiems įteigė, kad kuo jie bus baltesni nuo saulės kremo, tuo bus gražesni.
 
  • Tajai vartoja daug imbiero. Imbieras gerina virškinimą, mažina dujų kaupimąsi ir pilvo pūtimą. Imbieras padeda peršalus ir nuo gripo, mažina uždegimą, naikina žarnyno parazitus ir gali pagreitinti medžiagų apykaitą, todėl tai gali padėti sudeginti daugiau riebalų. Tailande mėgstama imbierų arbata, imbierais gardinami daugelis patiekalų.
 
  • Tajų greitasis maistas – tai pjaustyti vaisiai ir daržovės. Kai nori ko nors greitai užkąsti tajai tiesiog susipjausto mangą, valgo šiek tiek pasaldintus lipnius ryžius, įdarytus bambukų ūgliuose, sausainius, pagamintus tik iš bananų ir kokosų minkštimo. Tai, beje, yra ir pigiausias maistas Tailande.
 
  • Tajai – ramūs ir malonūs žmonės. Sveikiems tailandiečiams padeda ilgai išlikti ir tai, kad jie vengia streso. Kuo mažiau streso, tuo mažiau sveikatos problemų ir tuo gražesni bei ilgiau gyvenantys žmonės.
 
  • Tajai daro jogą, tempimo pratimus ir masažą. Tailande jogą ir masažo technikas tikriausiai moka net vaikai. Tai ir padeda jiems išlikti žvaliems, energingiems ir sveikiems. Be to, Tailande jogos užsiėmimai ir masažai yra siūlomi už labai prieinamą kainą, ypač vakariečiams, kurie čia atvyksta paatostogauti ir išmokti naujų sveikos gyvensenos gudrybių, kurias galės grįžę namo pritaikyti praktiškai.