„Mano tėvas žaisdavo su manimi ir broliu kieme. Mama dažnai prikaišiodavo: „Jūs mindote žolę“. „Mes neauginame žolės, – atsakydavo tėtis, – Mes auginame berniukus“, – kartą pasakė žymus amerikiečių beisbolo žaidėjas Hermanas Kilbriu. Tėvo vaidmuo šeimoje taip pat svarbus, kaip ir motinos. Todėl nepamirškite sekmadienį pasveikinti vieno iš savo gimdytojų. Be abejo, jį pradžiugintumėte gaiviu ledų tortu, kurio receptas pateikiamas žemiau.

 

Ledų tortas pagal kulinarę Martą Stiuart

 

  • 113 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • Kiaušinis
  • Šaukštelis vanilės
  • Pusė šaukštelio druskos
  • 60 g miltų
  • 30 g kakavos miltelių
  • 0,5 l ledų

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi.

 

Atskirai išsukti sviestą su cukrumi. Įmušti kiaušinį, suberti vanilę, druską ir viską gerai išmaišyti. Tada supilti miltus ir kakavą, ir išmaišyti iki vientisos masės. Masę supilti į paruoštą kepimo indą. Kepti, kol tešla palietus atrodys sausa, o kraštai šiek tiek atšoks nuo kraštų. Apie 15 minučių. Paskui palikti atvėsti.

 

Pyragą išimti iš kepimo indo ir perpjauti išilgai. Vieną pyrago pusę padėti ant maistinės plėvelės ir ant pyrago tolygiai uždėti ledus. Tuomet užvožti kita kepinio puse ir suvynioti į maistinę plėvelę. Ledų tortą atšaldyti šaldytuve bent 2 valandas.

 

Prieš patiekiant, ledų tortą išvynioti ir supjaustyti gabalėliais.

 

100 g apie 246 kcal

Spausdinti