Kopūstų sriubos dieta vertinama prieštaringai. Laikantis šios dietos per savaitę galima numesti iki 5 kg, dėl to ji ypač populiari prieššventiniu laikotarpiu. Tačiau dietos kritikai lyg susitarę tvirtina, kad kopūstų dieta neužtikrina visavertės mitybos, jos metu netenkama daugiau skysčių, o ne riebalų, todėl numestas svoris netrukus vėl atauga. Vis dėlto jeigu negąsdina mintis 7 dienas valgyti beveik vien tik kopūstų sriubą, šis mitybos planas – tinkamas pasirinkimas, norintiems greitai sulieknėti.

 

Kopūstų dietos reikia laikytis griežtai pagal mitybos planą. Kas dieną suvalgyti dvi lėkštes neriebios kopūstų sriubos. Galima valgyti vaisius, daržoves, liesą pieną ir mėsą. Rekomenduojama gerti daug vandens ir vengti alkoholio.

 

1 diena: kopūstų sriuba ir vaisiai pagal skonį, išskyrus bananus. Gerti nesaldintą arbatą, juodą kavą, spanguolių sultis ar vandenį.

 

2 diena: kopūstų sriuba, mažai kaloringos daržovės, išskyrus pupas, žirnius ir kukurūzus, kepta bulvė su sviestu.

 

3 diena: kopūstų sriuba ir vaisiai su daržovėmis (vengti anksčiau išvardintų).

 

4 diena: kopūstų sriuba, iki 8 bananų ir 2 stiklinės lieso pieno.

 

5 diena: kopūstų sriuba, 565 g jautienos, vištienos arba žuvies, iki 6 pomidorų ir bent 6 – 8 stiklinės vandens.

 

6 diena: kopūstų sriuba, iki trijų jautienos kepsnių ir neribotas kiekis daržovių, išskyrus bulvių.

 

7 diena: kopūstų sriuba su šiek tiek rudųjų ryžių, daržovės bei nesaldžių vaisių sultys.

 

Kopūstų sriubos receptas

 

  • 6 dideli supjaustyti svogūnai
  • 2 žaliosios paprikos, supjaustytos kubeliais
  • 2 stiklainiai konservuotų pomidorų, supjaustytų kubeliais arba nepjaustytų iš viso
  • 250 g supjaustytų grybų
  • Salierų supjaustyti stiebai
  • 3 morkos, supjautytos griežinėliais
  • Pusė supjaustytos kopūsto galvos
  • 1 arba 2 kubeliai sultinio
  • Druskos, pipirų
  • Maltų kajeno pipirų arba kario

Gaminimas

 

Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite svogūnus. Sudėkite žaliosios paprikos kubelius ir patroškinkite 1 minutę. Sudėkite supjaustytus kopūstų lapus, morkų griežinėlius, salierų stiebus ir grybus. Pagal skonį įberkite kajeno pipiro miltelių arba kario. Supilkite 12 puodelių vandens ir ištirpintus sultinio kubelius. Virkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės ir sriuba bus ganėtinai tiršta.