Karštą dieną nieko daugiau nesinori tik truputėlio gaivos ir šviežumo. O kas gali būti geriau nei desertas su nepaprastai kvapniomis uogomis. Saldus varškės kremas su vyšnių padažu nieko negali palikti abejingo.

 

varske

  • 500 g vyšnių
  • 200 ml 33 % grietinėlės
  • 500 g varškės
  • 100 – 150 g miltelinio cukraus
  • 150 ml citrinų arba apelsinų sulčių
  • 25 biskvitiniai sausainiai
  • Juodojo šokolado (70 % kakavos) pagal skonį
 

Gaminimas

 

Iš vyšnių išimti kauliukus. Uogas sutrinti. Šiek tiek sveikų uogų palikti deserto papuošimui. Šokoladą sutarkuoti. Grietinėlę išplakti su puse cukraus iki tirštos masės. Kitą pusę cukraus supilti į varškę ir išplakti iki purios konsistencijos. Į varškę sudėti trintas vyšnias ir viską sutrinti. Sumaišyti su plakta grietinėle. Į indo apačią įdėti šiek tiek uogų, ant jų – šaukštą varškės kremo. Sausainius padalinti į tris dalis ir pamirkyti vaisių sultyse. Vieną dalį sausainių sudėti į indą ir ant viršaus uždėti varškės kremo. Ant viršaus vėl uždėti kremo, kad nesimatytų sausainių. Tada vėl dėti sausainių ir varškės sluoksnį. Papuošti desertą galima šokolado drožlėmis ir (arba) vyšnių kekėmis su lapeliais.

 

Idėja karštai dienai: desertą galima kelioms valandoms palikti šaldytuve, kad taptų maloniai vėsaus skonio.

 

Dar viena idėja: vietoj vyšnių galima naudoti bet kokias kitas vasaros uogas. Puikiai tiks tiek avietės, tiek žemuogės, mėlynės, gervuogės ar kitos miško ir sodo gėrybės.

 

100 g apie 177 kcal

Paruošimo laikas: 25 min

4 porcijos

Spausdinti