Viliojantys desertai su klevų sirupu
2021-09-07 08:26Klevų sirupas tikriausiai daugeliui asocijuojasi su Kanada, kurios nacionalinis simbolis – klevo lapas. Lietuvoje šis produktas vis dažniau vertinamas kaip sveikesnė cukraus alternatyva. Saldus it cukrus ir auksaspalvis lyg medus klevų sirupas idealiai tinka skanėstams gardinti.
Ant grotelių keptas ananasas
- Didelis prinokęs ananasas
- 200 ml kokosų pieno
- 3 šaukštai cukranendrių cukraus
- 500 ml plombyro
- Klevų sirupo pagal skonį
Gaminimas. Nupjauti ananaso viršų ir apačią, atsargiai nulupti. Supjaustyti maždaug 1,5 cm storio griežinėliais ir išpjauti kietą viduriuką. Užpilti kokosų pienu ir šaldyti 5 val. Apibarstyti cukrumi, apie 3 min. kepti ant grotelių iš abiejų pusių, kol suminkštės. Atvėsinti. Ant kiekvieno griežinėlio dėti po kaušelį ledų ir apšlakstyti klevų sirupu.
6 porcijos
100 g 112 kcal
Ruošti 5,5 val.
Amerikietiški blynai
- 200 g miltų
- 300 ml pieno
- 60 g cukraus
- 10 g kepimo miltelių
- 2 kiaušiniai
- 60 g sviesto
- Druskos pagal skonį
- Aliejaus kepti
- Klevų sirupo pagal skonį
Gaminimas. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Mišinio viduryje padaryti duobutę ir supilti plaktus kiaušinius, pieną, tirpintą sviestą. Išmaišyti tešlą. Formuoti blynelius ir kepti, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekti apšlaksčius klevų sirupu.
4 porcijos
100 g 140 kcal
Ruošti 30 min.
Sausainiai „Klevo lapai“
Tešlai:
- 280 g miltų
- Žiupsnelis druskos
- 240 g šalto sviesto
- 70 g cukraus
Glaistui:
- 130 g miltelinio cukraus
- 3 šaukštai klevų sirupo
- Pusė šaukštelio pieno
- Smulkintų riešutų puošti
Gaminimas. Sijotus miltus sumaišyti su druska. Pjaustytą sviestą ištrinti su cukrumi. Suberti miltų mišinį ir išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti 30 min. Iškočioti ir formele išspausti klevo lapo formos sausainius. Sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.
Glaistui miltelinį cukrų išplakti su klevų sirupu ir pienu. Gautu glaistu aptepti atvėsusius sausainius. Apibarstyti riešutais.
24 porcijos
100 g 188 kcal
Ruošti 1,5 val.
Kanadietiškas pyragas
Tešlai:
- 100 g šalto sviesto
- 200 g miltų
- Kiaušinis
- Pusė šaukštelio druskos
- Šaukštelis cukraus
- Sviesto kepti
Įdarui:
- 60 ml vandens
- 300 ml klevų sirupo
- 200 ml 33 % grietinėlės
- Vanilės ekstrakto pagal skonį
- 60 g kukurūzų krakmolo
Gaminimas. Sviestą sutarkuoti ir sumaišyti su kiaušiniu, cukrumi, druska. Suberti miltus ir išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti 20 min.
Įdarui išplakti grietinėlę su vanile ir klevų sirupu. Supilti į puodą ir virti ant vidutinės kaitros. Kai užvirs, supilti vandens ir krakmolo mišinį. Kaitinti nuolat maišant apie 3 min., kol masė sutirštės.
Iškočioti atšaldytą tešlą, sudėti į sviestu pateptą skardą. Suformuoti kraštelius ir supilti įdarą. Kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Patiekti atšaldytą.
8 porcijos
100 g 316 kcal
Ruošti 1,5 val.
Pikantiška kava
- 250 ml stiprios juodos kavos
- 20 ml klevų sirupo
- 100 g žemės riešutų chalvos
- 100 ml liesos grietinėlės
Gaminimas. Į karštą kavą supilti klevų sirupą, šiek tiek atvėsinti. Elektriniu plakikliu išplakti chalvą ir grietinėlę, įpilti kavos ir vėl gerai išplakti. Supilstyti į aukštas stiklines.
2 porcijos
100 ml 140 kcal
Ruošti 20 min.
Klevų sirupu gardinti ledai
- 380 ml grietinėlės
- 380 ml pieno
- 50 g sviesto
- 100 g graikinių riešutų
- 2 šaukštai klevų sirupo
- 2 šaukštai rudojo cukraus
Gaminimas. Susmulkinti riešutus. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, suberti riešutus ir apie 3 min. kepinti. Apibarstyti cukrumi ir lėtai kaitinti apie 4 min., kol riešutai pasidengs traškia plutele. Atvėsinti.
Į nedidelį puodą suberti karamelizuotus riešutus, supilti pieną ir grietinėlę. Pakaitinti. Maišant supilti klevų sirupą. Gautą masę supilti į šaldymo indą ir laikyti šaldiklyje 3 val. Kas pusvalandį ledus pamaišyti.
4 porcijos
100 g 239 kcal
Ruošti 3,5 val.