Vasaros desertas – naminiai ledai
2024-06-11 07:14Kai orai kaip reikiant sušyla, net didžiausi smaližiai stumia šalin lėkštelę su riebiu pyragaičiu. Norisi kažko gaivesnio ir lengvesnio. Tobulas pasirinkimas – ledai. O dar jeigu naminiai…
Kivių
4 porcijos
100 g 233 kcal
Ruošti 3,5 val.
- 4 kiviai
- 5 kiaušinių tryniai
- 150 g cukraus
- 240 ml riebios grietinėlės
- 240 ml riebaus pieno
GAMINIMAS. Kivius nulupti ir elektriniu smulkintuvu sutrinti iki tyrės. Trynius išplakti su cukrumi. Grietinėlę su pienu maišant kaitinti ant nedidelės kaitros, kol užvirs. Pamažu sumaišyti su trynių mase. Virti toliau, kol ims tirštėti – apie 5 min. Įmaišyti kivių tyrę. Ledų masę 3 val. dėti į šaldiklį. Prieš patiekiant 10 min. palaikyti kambario temperatūroje.
Vynuoginiai
4 porcijos
100 g 269 kcal
Ruošti 8,5 val.
- 500 ml riebios grietinėlės
- 4 šaukštai citrinų sulčių
- 700 ml vynuogių sulčių
- 400 ml sutirštinto pieno
- 60 g cukraus
GAMINIMAS. Visus ingredientus maišyti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės, kol cukrus ištirps. Supilti į indą ir 8 val. dėti į šaldiklį. Pirmas 2 val. kas 40 min. ledus išimti iš šaldiklio ir elektriniu plaktuvu po 3 min. gerai permaišyti. Prieš patiekiant 10 min. palaikyti kambario temperatūroje, tuomet ledų samteliu dėti į ledaines.
Kavos
3 porcijos
100 g 288 kcal
Ruošti 6,5 val.
- 250 ml atvėsintos stiprios kavos
- 3 šaukštai saldinto sutirštinto pieno
- 250 ml plakamosios grietinėlės
- 100 g juodojo šokolado
GAMINIMAS. Kavą, sutirštintą pieną, grietinėlę plakti elektriniu plaktuvu iki tirštumo. Įmaišyti smulkiai kapotą šokoladą. Ledų masę supilti į indą ir 6 val. dėti į šaldiklį. Prieš patiekiant 10 min. palaikyti kambario temperatūroje.
Arbūziniai
4 porcijos
100 g 165 kcal
Ruošti 4,5 val.
- 460 g arbūzo minkštimo
- 120 ml saldinto sutirštinto pieno
GAMINIMAS. Arbūzą supjaustyti kubeliais ir 4 val. dėti į šaldiklį. Pusę atšaldyto arbūzo sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Supilti sutirštintą pieną, permaišyti. Suberti likusį arbūzą ir vėl viską sutrinti elektriniu trintuvu iki kreminės konsistencijos. Valgyti nedelsiant patiekus serviravimo indeliuose.
Vyšnių
6 porcijos
100 g 231 kcal
Ruošti 10 min.
- 450 g šaldytų vyšnių be kauliukų
- 240 ml grietinėlės
- 240 ml pieno
- 70 g miltelinio cukraus
- Žiupsnelis druskos
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
GAMINIMAS. Visus ingredientus sudėti į elektrinį plakiklį ir sutrinti iki vientisos masės. Patiekti nedelsiant.
Autorius Jūratė Survilė