Kai orai kaip reikiant sušyla, net didžiausi smaližiai stumia šalin lėkštelę su riebiu pyragaičiu. Norisi kažko gaivesnio ir lengvesnio. Tobulas pasirinkimas – ledai. O dar jeigu naminiai…

 

Kivių

 

4 porcijos

100 g 233 kcal

Ruošti 3,5 val.

 
  •  4 kiviai
  •  5 kiaušinių tryniai
  •  150 g cukraus
  •  240 ml riebios grietinėlės
  •  240 ml riebaus pieno
 

GAMINIMAS. Kivius nulupti ir elektriniu smulkintuvu sutrinti iki tyrės. Trynius išplakti su cukrumi. Grietinėlę su pienu maišant kaitinti ant nedidelės kaitros, kol užvirs. Pamažu sumaišyti su trynių mase. Virti toliau, kol ims tirštėti – apie 5 min. Įmaišyti kivių tyrę. Ledų masę 3 val. dėti į šaldiklį. Prieš patiekiant 10 min. palaikyti kambario temperatūroje.

 

Studio,Photo,Of,Ice,Cream,Scoops,In,Waffle,Cones.,Served

 

Vynuoginiai

 

4 porcijos

100 g 269 kcal

Ruošti 8,5 val.

 
  •  500 ml riebios grietinėlės
  •  4 šaukštai citrinų sulčių
  •  700 ml vynuogių sulčių
  •  400 ml sutirštinto pieno
  •  60 g cukraus
 

GAMINIMAS. Visus ingredientus maišyti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės, kol cukrus ištirps. Supilti į indą ir 8 val. dėti į šaldiklį. Pirmas 2 val. kas 40 min. ledus išimti iš šaldiklio ir elektriniu plaktuvu po 3 min. gerai permaišyti. Prieš patiekiant 10 min. palaikyti kambario temperatūroje, tuomet ledų samteliu dėti į ledaines.

 

Grape,Red,Wine,Ice,Cream

 

Kavos

 

3 porcijos

100 g 288 kcal

Ruošti 6,5 val.

 
  •  250 ml atvėsintos stiprios kavos
  •  3 šaukštai saldinto sutirštinto pieno
  •  250 ml plakamosios grietinėlės
  •  100 g juodojo šokolado
 

GAMINIMAS. Kavą, sutirštintą pieną, grietinėlę plakti elektriniu plaktuvu iki tirštumo. Įmaišyti smulkiai kapotą šokoladą. Ledų masę supilti į indą ir 6 val. dėti į šaldiklį. Prieš patiekiant 10 min. palaikyti kambario temperatūroje.

 

Coffee,Ice,Cream,And,Coffee,Beans,On,A,Old,Wooden

 

Arbūziniai

 

4 porcijos

100 g 165 kcal

Ruošti 4,5 val.

 

  •  460 g arbūzo minkštimo
  •  120 ml saldinto sutirštinto pieno
 

GAMINIMAS. Arbūzą supjaustyti kubeliais ir 4 val. dėti į šaldiklį. Pusę atšaldyto arbūzo sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Supilti sutirštintą pieną, permaišyti. Suberti likusį arbūzą ir vėl viską sutrinti elektriniu trintuvu iki kreminės konsistencijos. Valgyti nedelsiant patiekus serviravimo indeliuose.

 

Watermelon,Ice,Cream,With,Slices,In,Bowl,On,Wooden,Table

 

Vyšnių

 

6 porcijos

100 g 231 kcal

Ruošti 10 min.

 

  •  450 g šaldytų vyšnių be kauliukų
  •  240 ml grietinėlės
  •  240 ml pieno
  •  70 g miltelinio cukraus
  •  Žiupsnelis druskos
  •  Šaukštelis vanilės ekstrakto
 

GAMINIMAS. Visus ingredientus sudėti į elektrinį plakiklį ir sutrinti iki vientisos masės. Patiekti nedelsiant.


Cherry,Ice,Cream,In,Bowl,With,Fresh,Cherry,.,Closeup

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė