Klasikinė britų popietė neįsivaizduojama be arbatėlės su obuolių pyragu. O kokia būtų lietuviška popietės arbatėlė? Ar taip pat rinktumėtės saldų pyragą, o gal gardžias varškės užtepėles? Jos gali būti pačių įvairiausių skonių (aštrios, sūrios, saldžios ir švelnios lyg pienės pūkas). Tereikia nebijoti eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius. Arba užmesti akį į receptus…

 

Pikantiška varškės užtepėlė

  • 2 kiaušiniai
  • 100 g liesos varškės
  • Šaukštelis kario
  • Ryšelis rėžiukų ir petražolių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Kietai išvirti kiaušinius, nulupti ir sutrinti šakute. sumaišyti su varške, prieskoniais, rėžiukais ir petražolėmis. Masę užtepti ant skrudintos duonos riekelių.

 

100 g apie 135 kcal

 

Saldi varškės užtepėlė

 
  • 100 g liesos varškės
  • Kriaušė
  • Graikinių riešutų pagal skonį

Gaminimas

 

Supjaustyti kriaušę ir sukapoti riešutus. Sumaišyti su varške. Masę užtepti ant skrudintos duonos riekelių.

 

100 g apie 146 kcal

 

Varškės užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

 
  • 100 g varškės
  • 2 saulėje džiovinti pomidorai
  • Keli svogūnų laiškai
  • Šaukštas aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, baziliko skonį

Varškę, pomidorus, svogūnų laiškus ir prieskonius sutrinti elektriniu trintuvu. Įpilti šiek tiek aliejaus ir vėl išmaišyti. Masę užtepti ant skrudintos duonos riekelių.

 

100 g apie 217 kcal

Spausdinti