Varškės užtepėlės – ir šventei, ir kasdienai
2013-06-14 11:31Klasikinė britų popietė neįsivaizduojama be arbatėlės su obuolių pyragu. O kokia būtų lietuviška popietės arbatėlė? Ar taip pat rinktumėtės saldų pyragą, o gal gardžias varškės užtepėles? Jos gali būti pačių įvairiausių skonių (aštrios, sūrios, saldžios ir švelnios lyg pienės pūkas). Tereikia nebijoti eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius. Arba užmesti akį į receptus…
Pikantiška varškės užtepėlė
- 2 kiaušiniai
- 100 g liesos varškės
- Šaukštelis kario
- Ryšelis rėžiukų ir petražolių
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Kietai išvirti kiaušinius, nulupti ir sutrinti šakute. sumaišyti su varške, prieskoniais, rėžiukais ir petražolėmis. Masę užtepti ant skrudintos duonos riekelių.
100 g apie 135 kcal
Saldi varškės užtepėlė
- 100 g liesos varškės
- Kriaušė
- Graikinių riešutų pagal skonį
Gaminimas
Supjaustyti kriaušę ir sukapoti riešutus. Sumaišyti su varške. Masę užtepti ant skrudintos duonos riekelių.
100 g apie 146 kcal
Varškės užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
- 100 g varškės
- 2 saulėje džiovinti pomidorai
- Keli svogūnų laiškai
- Šaukštas aliejaus
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų, baziliko skonį
Varškę, pomidorus, svogūnų laiškus ir prieskonius sutrinti elektriniu trintuvu. Įpilti šiek tiek aliejaus ir vėl išmaišyti. Masę užtepti ant skrudintos duonos riekelių.
100 g apie 217 kcal