• 3 kiaušiniai
  • 70 g rudojo cukraus
  • 170 g minkšto sviesto
  • Žiupsnelis druskos
  • 150 g miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 pakeliai vanilinio cukraus
  • 400 g įvairių uogų
  • 150 g mėgstamo jogurto
  • 100 g maskarponės
  • 2 šaukštai kapotų pistacijų
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • Šaukštas cukraus pudros
  • Mėtų lapelių papuošti

Gaminimas

Kiaušinius, 150 g sviesto, cukrų ir druską išplakti iki purumo. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, pakelį vanilinio cukraus, viską išmaišyti. Palikti tešlą 10 min. Sumaišyti jogurtą, pistacijas, maskarponę, likusį vanilinį cukrų ir citrinų sultis.

Čirvinių blynų keptuvę įkaitinti, patepti likusiu sviestu ir iškepti blynus. Blynus patiekti su uogomis ir paruoštu kremu, pabarstyti cukraus pudra, papuošti mėtų lapeliais.


Spausdinti