• 600 g avienos
  • 150 g lašinukų
  • 200 g svogūnų
  • 100 g pomidorų
  • 300 g ryžių
  • 4 skiltelės česnako
  • 50 g petražolių
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • Druskos, pipirų, acto, aliejaus pagal skonį

Gaminimas

Mėsą supjaustyti maždaug 4 cm skersmens griežinėliais. Česnaką susmulkinti, svogūnus supjaustyti žiedais. Mėsą pasūdyti, apibarstyti česnakais, mėgstamais pipirais, apšlakstyti actu. Mėsą susluoksniuoti su svogūnais ir marinuoti bent 2–3 val.

Išvirti ryžius, įdėti aliejuje pakepintų svogūnų, sudėti pomidorų pastą, pasūdyti ir išmaišyti. Lašinukus ir pomidorus supjaustyti plonais griežinėliais. Avieną, pomidorus ir svogūnus suverti ant iešmų. Kepti ant grotelių 25 min.

Į lėkštes dėti ryžių, ant jų – šašlyką su iešmu, apibarstyti smulkintomis petražolėmis. Patiekti su pomidorais ir svogūnais.



Spausdinti