• 2 avokadai
  • 185 g tuno, konservuoto aliejuje
  • 2 agurkai
  • Skiltelė česnako
  • Šaukštas majonezo 
  • Krapų papuošimui
 

Gaminimas

 

Perpjauti avokadą pusiau. Šaukštu išskobti minkštimą ir supjaustyti. Tuną sukrėsti į dubenį. Supjaustyti agurką (šiek tiek palikti papuošimui) plonomis juostelėmis. Česnako skiltelę smulkiai supjaustyti. Tuną sumaišyti su avokado minkštimu, agurkais, česnaku ir majonezu. Avokado puseles prikimšti tuno salotomis. Papuošti likusiais agurkais ir krapais.

 

100 g apie 193 kcal

 

Įdomūs faktai apie tuną

  • Daugiausiai konservuoto tuno suvartojama Europos Sąjungos šalyse, Jungtinėse Valstijose ir Japonijoje.
  • Amerikiečiai daugiausiai tuno suvalgo šiltuoju metų laiku. Tuno pardavimai krenta spalio, lapkričio ir gruodžio mėnesiai.
  • Įvairios tunų rūšys veisiasi Atlanto vandenyne, Viduržemio jūroje, Indijos ir Ramiajame vandenyne.
  • Tunas – žuvis sveikai mitybai. Žuvyje daug baltymų, bet mažai riebalų, daug riebiųjų omega 3 rūgčių, kurios padeda sumažinti kraujo spaudimą ir cholesterolio lygį kraujyje.
  • Kai kurioms tunų rūšims gresia išnykimas. Tunų paklausa pasaulyje tokia didelė, kad pamažu nyksta net trys Pietų Atlanto ir Ramiojo vandenyno paprastųjų melsvųjų tunų rūšys. Gresia pavojus geltonuodegiams bei ilgapelekiams tunams.