Karamelizuotus riešutus mėgsta daugelis. Tai tobulas užkandis, kurį galima pasigaminti ir namuose. Dar geriau – karamelizuoti riešutai įkvepia išbandyti keletą neįtikėtinai gardžių receptų desertų!

 

Riešutiniai batonėliai

 

18 porcijų

100 g 423 kcal

Ruošti 50 min.

 

APATINIAM SLUOKSNIUI:

  • 225 g sviesto
  • 140 g rudojo cukraus
  • 320 g miltų

 

VIRŠUTINIAM SLUOKSNIUI:

  • 110 g sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 100 g medaus
  • 2 šaukšteliai plakamosios grietinėlės
  • 80 g šokolado lašelių
  • 300 g mėgstamų karamelizuotų riešutų
 

GAMINIMAS. Apatiniam sluoksniui sviestą išsukti su cukrumi iki kreminės masės. Suberti miltus ir kruopščiai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Tešlą sudėti į maždaug 20 x 30 cm dydžio indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.

 

Viršutiniam sluoksniui sviestą su cukrumi, medumi, grietinėle, šokolado lašeliais dėti į keptuvę ir maišant kaitinti 2 min. ant nedidelės kaitros, kol masė taps vientisa. Suberti šiek tiek smulkintus riešutus ir maišant kepti dar porą minučių, kad riešutai gerai pasidengtų sviesto padažu. Šią masę užpilti ant iškepto batonėlių pagrindo ir 20 min. pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Kai atvės, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

 

Salted,Caramel,Nut,Bars

 

Purūs keksiukai

 

2 porcijos

100 g 412 kcal

Ruošti 50 min.

 

KARAMELINIAM KREMUI:

  • 50 g cukraus
  • 60 ml plakamosios grietinėlės
 

TEŠLAI:

  • 35 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g miltų
  • Pusė šaukštelio kepimo miltelių
  • 40 g karamelizuotų pekaninių karijų
 

GAMINIMAS. Karameliniam kremui cukrų suberti į puodą ir maišant kaitinti ant nedidelės kaitros, kol ims tirpti. Kai pradės karamelizuotis ir įgaus gražų auksinį atspalvį, supilti grietinėlę ir maišant kaitinti, kol užvirs. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.

 

Sviestą išmaišyti su cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinius ir viską kruopščiai išmaišyti. Pamažu maišant suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

 

Paruoštą tešlą sudėti į keksiukų formeles, į kiekvieną ant viršaus užpilti karamelinio kremo ir užberti smulkiai kapotų riešutų. Viską atsargiai permaišyti mediniu pagaliuku, kad įgautų marmurinę tekstūrą. Kepti 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 °C.

 

Delicious,Homemade,Banana,Bread,Pecan,Nut,Muffins

 

Tradicinis amerikietiškas pyragas

 

12 porcijų

100 g 468 kcal

Ruošti 4 val.

 

PAGRINDUI:

  • 180 g miltų
  • Šaukštas cukraus
  • Pusė šaukštelio druskos
  • 140 g sviesto
  • 3 šaukštai ledinio vandens
  • 2 šaukštai vėsaus burbono
  • Kiaušinio baltymas
 

ĮDARUI:

  • 230 ml klevų sirupo
  • 200 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštai melasos
  • 55 g sviesto
  • 2 šaukštai burbono
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • 3 kiaušiniai
  • 250 g karamelizuotų pekaninių karijų
 

GAMINIMAS. Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska. Sviestą supjaustyti mažais gabalėliais, sumaišyti su vandeniu ir burbonu. Suberti į miltus. Greitai minkyti tešlą – bus panaši į trupininę. Suformuoti apskritimą, pridengti maistine plėvele ir 1 val. dėti į šaldytuvą. Atvėsintą tešlą iškočioti iki plonesnio apskritimo, juo padengti apvalaus kepimo indo dugną ir šonus. Pyrago pagrindą lengvai subadyti šakute ir dar 1 val. dėti į šaldytuvą, kad būtų tvirtas. Pridengti kepimo popieriumi, ant viršaus užberti pupelių, kad kepant tešlai neleistų pūstis. Kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Nuėmus pupeles ir kepimo popierių, pyrago pagrindo dugną ir šonus ištepti kiaušinio baltymu. Kepti dar 10 min. Palikti atvėsti.

 

Įdarui klevų sirupą sumaišyti su cukrumi, melasa ir kaitinti ant nedidelės kaitros apie 3 min., kol cukrus ištirps. Palikti pravėsti. Sviestą sumaišyti su burbonu, vanile, druska ir kiaušiniais. Supilti pravėsusį sirupą, suberti pusę smulkiai kapotų riešutų.

 

Įdarą supilti ant pyrago pagrindo. Viršų apibarstyti likusiais riešutais. Vėl pašauti į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 1 val. Valgyti, kai visiškai atvės ir sutvirtės. Gardu patiekti su vaniliniais ledais.

 

American,Classic,Cake,With,Pecans,And,Maple,Syrup.

 

Riešutinė panakota

 

6 porcijos

100 g 368 kcal

Ruošti 4,5 val.

 

PANAKOTAI:

  • 375 ml riebios grietinėlės
  • 180 ml riebaus pieno
  • 10 g želatinos
  • 150 g miltelinio cukraus
  • 2 šaukštai vandens
  • Žiupsnelis druskos
 

PAGARDUI:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 40 ml riebios grietinėlės
  • Šaukštelis burbono
  • 80 g karamelizuotų graikinių riešutų
 

GAMINIMAS. Grietinėlę sumaišyti su pienu ir kaitinti, bet neleisti užvirti. Sudėti išbrinkintą želatiną, išmaišyti. Cukrų sumaišyti su vandeniu ir kaitinti ant nedidelės kaitros, kol ištirps ir ims karamelizuotis. Supilti grietinėlės ir pieno mišinį, pasūdyti ir viską gerai išmaišyti. Panakotos masę supilstyti į serviravimo indelius ir mažiausiai 4 val. dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

 

Šokoladą sutarkuoti ir sumaišyti su grietinėle. Kaitinti ant nedidelės kaitros, kol šokoladas ištirps. Supilti burboną, išmaišyti ir palikti atvėsti. Paruoštą šokoladinį kremą paskirstyti ant sustingusios panakotos, ant viršaus užberti smulkintų riešutų.

 

Italian,Dessert,Pannacotta,In,Glasses,With,Salted,Caramel,And,Walnuts.

 

Sveikuoliški saldainiai

 

8 porcijos

100 g 398 kcal

Ruošti 40 min.

 

  • 110 g žemės riešutų sviesto
  • 80 g juodojo šokolado lašelių
  • 80 g avižinių dribsnių
  • 65 g maltų sėmenų
  • 60 g mėgstamų smulkintų karamelizuotų riešutų
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
  • 3 šaukštai vandens
 

GAMINIMAS. Visus ingredientus sumaišyti – turi išeiti tvirta drėgna masė. Jeigu atrodo pernelyg sausa, įpilti truputį daugiau vandens. Paruoštą masę 30 min. dėti į šaldytuvą. Formuoti kąsnio dydžio kamuoliukus. Galima apvolioti smulkintais riešutais ar kokosų drožlėmis.

 

Healthy,Organic,Energy,Granola,Bites,With,Nuts,,Cacao,,Banana,And

   

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė