Imbiero šaknis ypatinga, dėl to ji dažnai vartojama viso pasaulio virtuvėse. Sodraus, šildančio skonio prieskonis ne tik suteikia unikalų skonį, bet ir pasižymi gydomosiomis, imunitetą stiprinančiomis savybėmis. Tikriausiai dėlto imbieras neatsiejamas nuo šaltojo sezono, tačiau tinka ir gaiviuose patiekaluose…

 

Imbieriniai ledai su vaisiais

 
  • 450 ml sutirštinto pieno be cukraus
  • 90 g šviesiai rudo cukraus
  • 3 bananai
  • 45 ml imbierų sirupo
  • 115 g imbiero
  • Citrinos žievelių

Gaminimas

 

Sutirštintą pieną supilti į dubenį ir išplakti su elektriniu maišytuvu iki putų. Suberti cukrų ir vėl išplakti. Tada sudėti trintus bananus su imbierų sirupu ir išmaišyti. Įmaišyti smulkintą imbierą. Masę sudėti į sandarų indą ir palikti šaldiklyje 3 valandoms. Masę vėl išmaišyti, kad nebūtų ledo kristalų. Vėl padėti į šaldiklį 2 valandoms. Praėjus nurodytam laikui, vėl išmaišyti, kad neliktų ledo kristalų. Vėl atšaldyti 2 – 3 valandas šaldytuve. Paskui ledus atšildyti 20 – 30 minučių kambario temperatūroje ir apšlakstyti imbierų sirupu. Papuošti citrinos žievelėmis.

 

100 g apie 138 kcal

 

Žuvies maltinukai su imbieru

 
  • 300 g jūrų žuvies filė
  • 150 g šaldytų, lukštentų krevečių
  • 100 g imbiero
  • Svogūnas
  • 125 ml baltojo vyno acto
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai sezamų sėklų
  • 2 šaukštai cukraus
  • 60 g džiūvėsėlių
  • 45 ml aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Imbierą nuvalyti, nuskusti. Dalį imbiero sutarkuoti, kitą – smulkiai supjaustyti.

 

Į verdantį vandenį sudėti imbiero griežinėlius, cukrų, actą ir virti apie 30 minučių. Paskui imbierą nukošti per kiaurasamtį ir palikti atvėsti.

 

Žuvies filė ir svogūną sumalti ir sumaišyti su sojų padažu, imbieru ir pipirais. Suformuoti 4 – 6 maltinukus, į vidų įdėti krevetę. Apvolioti džiūvėsėliuose ir sezamo sėklose. Kepti įkaitintame aliejuje, kol apskrus iš abiejų pusių. Patiekti su cukruotais imbiero griežinėliais.

 

100 g apie 272 kcal

 

Aštrios vaisių salotos

 
  • 130 g salotų
  • Mangas
  • Apelsinas
  • Greipfrutas
  • 4 pomidorai
  • 3 – 4 cm imbiero šaknies
  • 50 g saulėgrąžų sėklų
  • 45 ml alyvuogių aliejaus

Gaminimas

 

Padažui: išspausti apelsino sultis ir sumaišyti su aliejumi bei tarkuotu imbieru.

 

Mangą nulupti ir supjaustyti kubeliais. Greipfrutą padalinti skiltelėmis, nulupti plėveles ir supjaustyti. Pomidorą supjaustyti puselėmis. Vaisius sumaišyti ir užpilti padažu. Ant viršaus užberti saulėgrąžų sėklų.

 

100 g apie 118 kcal

Spausdinti