Įprastai pica priskiriama prie gardaus, tik, deja, nesveiko maisto. Todėl tie, kas rūpinasi figūra ir gera savijauta, stengiasi ja nepiktnaudžiauti. Nuo šiol sukti galvos bei jausti kaltės suvalgius gabalėlį picos nereikės, nes ir šis patiekalas gali būti sveikas!

 

Su žiedinių kopūstų pagrindu

 

2 porcijos

100 g 245 kcal

Ruošti 45 min.

 

PAGRINDUI:

  • Žiedinis kopūstas
  • Kiaušinis
  • 50 g kietojo sūrio
  • Žiupsnelis druskos ir smulkintų džiovintų bazilikų
 

VIRŠUI:

  • 50 g pesto padažo
  • 2 geltoni pomidorai
  • 80 g mocarelos
  • Pusė mažos cukinijos
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Gražgarsčių patiekti
 

GAMINIMAS. Žiedinį kopūstą susmulkinti iki trupinių elektriniu smulkintuvu. Palikti 15 min. pastovėti, kad išsiskirtų sulčių, jas nupilti. Sumaišyti su kitais picos pagrindo ingredientais ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti paplotį. Kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.

 

Iškepus pagrindą leisti kelias minutes pravėsti ir aptepti pesto padažu. Ant viršaus išdėlioti riekelėmis raikytą pomidorą, mocarelą, plonais griežinėliais pjaustytą cukiniją, pagardinti prieskoniais. Kepti orkaitėje dar 5 min., kol sūris išsilydys. Patiekti papuošus gražgarstėmis.

 

Cauliflower,Pizza,Crust,With,Pesto,,Yellow,Tomatoes,,Zucchini,,Mozzarella,Cheese

 

Žalioji brokolių

   

2 porcijos

100 g 203 kcal

Ruošti 1 val.

 

PAGRINDUI:

  • Brokolis
  • 2 kiaušiniai
  • 30 g tarkuoto parmezano
  • 30 g tarkuotos mocarelos
  • Šaukštelis smulkintų džiovintų itališkų žolelių prieskonių
  • Žiupsnelis druskos
 

VIRŠUI:

  • Avokadas
  • 70 g pievagrybių
  • 100 g vytintos dešros
  • Mėlynasis svogūnas
  • Šaukštelis smulkintų džiovintų itališkų žolelių prieskonių
  • 100 g fermentinio sūrio
 

GAMINIMAS. Brokolį sumalti elektriniu smulkintuvu iki trupinių. Juos 3 min. kaitinti mikrobangų krosnelėje ant vidutinės kaitros. Kai pravės, sudėti į maišelį tarkiams sunkti ir nusunkti kuo daugiau skysčio. Į tarkius įmušti kiaušinius, suberti sūrį, prieskonius ir gerai išmaišyti. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti paplotį. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.

 

Ant paruošto pagrindo dėti plonomis riekelėmis pjaustytus pievagrybius, avokado minkštimą, dešrą, pusžiedžiais smulkintą svogūną. Pagardinti prieskoniais ir užberti tarkuotu sūriu. Kepti dar 12 min. tokios pat temperatūros orkaitėje.

 

Crust,Broccoli,Base,Low,Carbs,Keto,Pizza,With,Salami,,Avocado

 

Sūrio su bolivinių balandų pagrindu

 

2 porcijos

100 g 367 kcal

Ruošti 45 min.

 

PAGRINDUI:

  • 180 g per naktį brinkintų bolivinių balandų
  • Kiaušinis
  • Pusė šaukštelio druskos
  • Pusė šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštai aliejaus
 

VIRŠUI:

  • 2 pomidorai
  • Šaukštelis džiovintų česnakų granulių
  • Šaukštelis smulkintų džiovintų bazilikų
  • 40 g parmezano
  • 60 g pekorino
  • 60 g mocarelos
  • 50 g raudonojo čederio

GAMINIMAS. Visus pagrindo ingredientus sumaišyti. Iš tešlos ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuoti paplotį. Kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.

Ant iškepusio pagrindo išdėlioti riekelėmis raikytus pomidorus, užberti česnakų granules, bazilikus, tolygiai paskirstyti tarkuotus ir tarpusavyje sumaišytus visus sūrius. Kepti 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, kol sūriai išsilydys ir viršus gražiai apskrus.

 

Healthy,Homemade,Quinoa,Crust,Cheese,Pizza,With,Basil

 

Grybų su ruginių miltų pagrindu

 

2 porcijos

100 g 354 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

PAGRINDUI:

  • 25 g mielių
  • 100 ml pieno
  • Šaukštelis cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 100 g kvietinių miltų
  • 100 g ruginių miltų
  • Šaukštas aliejaus

VIRŠUI:

  • 150 g rikotos
  • Šaukštelis smulkintų džiovintų šalavijų
  • 100 g pievagrybių
  • Svogūnas
  • Keli šviežių šalavijų lapeliai papuošti

GAMINIMAS. Mieles sumaišyti su pašildytu pienu ir cukrumi. Padėti 15 min. šiltai, kad pakiltų. Sumaišyti su likusiais picos pagrindo ingredientais, išminkyti tešlą. Suformuoti į kamuoliuką ir 30 min. palikti šiltai. Pakilusią pabarstyti miltais ir iškočioti pagrindą.

 

Ant jo tolygiai paskirstyti rikotą, maišytą su džiovintais šalavijais. Jeigu sūris kietokas ir sunkiai maišosi, galima įpilti truputį pieno ir permalti elektriniu plaktuvu. Ant sūrio sluoksnio dėti plonomis riekelėmis raikytus pievagrybius, smulkiai kapotus svogūnus. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Patiekti papuošus šalavijų lapeliais.

 

Rye,Galette,With,Ricotta,,Onions,And,Mushrooms.,The,Toning.,Selective

 

Sūrio su burokėlių pagrindu

 

2 porcijos

100 g 387 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

PAGRINDUI:

  • 7 g sausų mielių
  • 250 g kvietinių miltų
  • 50 g šviežių tarkuotų burokėlių
  • 100 ml šviežiai spaustų burokėlių sulčių
  • Pusė šaukštelio druskos
  • Pusė šaukštelio cukraus
 

VIRŠUI:

  • Kriaušė
  • 100 g ožkų sūrio
  • 50 g rikotos
  • 40 g mėlynojo pelėsinio sūrio
  • Saujelė šviežių jaunų burokėlių lapų
 

GAMINIMAS. Iš nurodytų ingredientų išminkyti tešlą. Ji turi būti minkšta, truputį lipni. 30 min. palikti šiltai. Iš pakilusios iškočioti picos pagrindą ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.

 

Ant iškepusio pagrindo išdėlioti plonomis riekelėmis raikytą kriaušę. Ant viršaus užberti visų tarkuotų sūrių mišinį. Kepti apie 10 min. tokios pat temperatūros orkaitėje. Patiekti apibarsčius burokėlių lapais.

Beetroot,Pizza,Crust,With,Fresh,Swiss,Chard,Or,Mangold,,Beetroot

 

Spausdinti
 

 

Autorius Jūratė Survilė