Sveikesnis niujorkietiškas sūrio pyragas
2014-01-28 17:29Riešutai, datulės ir sūris – visa tai sveikesnio ir skanesnio sūrio pyrago recepte.
Tešlai:
- 130 g anakardžių riešutų
- 130 g datulių be kauliukų
- 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus
Įdarui:
- 340 g grietinėlės sūrio
- 320 g graikiško jogurto
- 3 šaukštai medaus
- 1,5 šaukštelio citrinos sulčių
- 1,5 bekvapių želatinos miltelių
Gaminimas
Maisto smulkintuvu sutrinti anakardžių riešutus. Tada sudėti datules, vanilinį cukrų ir sutrinti iki tešlos konsistencijos. Jeigu datulės sausos ir tešla nesusimaišo, įpilti 1 – 2 šaukštus vandens ir vėl viską sutrinti.
Kepimo indą ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi. Tešlą tolygiai paskirstyti ir suformuoti šiek tiek aukštesnius kraštelius. Padėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Iki kambario temperatūros atšildytą grietinėlės sūrį, graikišką jogurtą, citrinos sultis bei medų sutrinti maisto smulkintuvu.
Želatinos miltelius užpilti 1 – 2 šaukštais šalto vandens ir išmaišyti, kad želatina suminkštėtų. Į puodą įpilti šiek tiek vandens ir pašildyti ant mažos ugnies. Įpilti dar vieną šaukštą vandens į želatiną ir karščiui atsparų indą su želatina įdėti į puodą su vandeniu. Želatiną maišyti, kol visiškai ištirps. Tada nuimti nuo ugnies.
Ištirpusią želatiną supilti į maisto smulkintuvą su įdaru. Sutrinti iki vientisos masės, be gumulėlių. Paruoštą įdarą užpilti ant pyrago pagrindo. Galima puošti riešutais arba uogomis. Pyragą palaikyti šaldytuve apie valandą, kad sustingtų. Paskui supjaustyti.