Sumuštiniai iš kepsninės
2024-06-28 09:13Lauko kepsninių sezonas įgauna pagreitį. Norisi išbandyti vis įvairesnių patiekalų, naujų receptų. Ar bandėte grilinti sumuštinius? Jie idealiai tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei!
Itališki su vištiena ir mocarela
4 porcijos
100 g 274 kcal
Ruošti 35 min.
- 400 g vištų krūtinėlės
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukšteliai smulkintų šviežių rozmarinų
- Pusė šaukštelio česnakų granulių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 4 šaukštai itališko padažo
- 8 riekės itališkos duonos
- Keli salotų lapai
- Pomidoras
- 230 g mocarelos
- Raudonasis svogūnas
GAMINIMAS. Vištieną susmulkinti kąsnio dydžio gabalėliais, sumaišyti su dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, prieskoniais ir itališku padažu. Apkepti keptuvėje, kol suminkštės ir lengvai apskrus. Duonos riekes patepti likusiu aliejumi ir lengvai apskrudinti kepsninėje. Ant skrudintų riekių išdėlioti salotų lapus, keptos vištienos gabalėlius, riekelėmis pjaustytą pomidorą, mocarelą ir pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Uždengti kita duonos rieke. Sumuštinius kepti lauko kepsninėje, kol peršils įdaras, o duona stipriau apskrus ir taps traški.
Pikantiški vegetariški
4 porcijos
100 g 266 kcal
Ruošti 15 min.
- 8 sumuštinių duonos riekės
- 40 g tepamojo sūrelio
- 30 ml saldaus aitriųjų paprikų padažo
- 130 g čederio
- Obuolys
GAMINIMAS. Keturias riekes aptepti sūreliu, sumaišytu su paprikų padažu. Ant viršaus dėti riekelėmis pjaustytą čederį, ant jo – smulkiai pjaustytą obuolį. Viską uždengti likusiomis riekėmis. Kepti lauko kepsninėje kelias minutes, kol sūris išsilydys, o sumuštiniai gražiai apskrus.
Klasikiniai su kumpiu
2 porcijos
100 g 287 kcal
Ruošti 15 min.
- 2 itališkos duonelės
- 30 g tepamojo sūrelio su žalumynais
- Skiltelė česnako
- Keli salotų lapai
- 80 g vytinto kumpio
- 100 g mocarelos
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
GAMINIMAS. Ant vienos duonelės užtepti sūrio, sumaišyto su trintu česnaku. Ant viršaus išdėlioti salotų lapus, kumpio griežinėlius, riekelėmis raikytą mocarelą ir uždengti kita duonele. Šį didelį sumuštinį perpjauti pusiau, apipurkšti aliejumi ir kepti lauko kepsninėje kelias minutes, kol įdaras sušils, o duona gražiai apskrus.
Su krevetėmis
2 porcijos
100 g 249 kcal
Ruošti 20 min.
- 140 g krevečių be kiautų
- 2 skiltelės česnako
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 sumuštinių bandelės
- Sauja šviežių gražgarsčių
- Pusė citrinos
- Keli vyšniniai pomidoriukai
- 30 g parmezano
GAMINIMAS. Krevetes kartu su trintu česnaku, druska ir pipirais kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi kelias minutes, kol gražiai apskrus. Sumuštinių bandeles perpjauti pusiau. Ant vienos pusės išdėlioti gražgarstes, labai plonais griežinėliais pjaustytą citriną, smulkintus pomidorus, keptas krevetes, itin plonai pjaustytą sūrį ir uždengti likusia bandelės puse. Kepti lauko kepsninėje kelias minutes, kol gražiai apskrus.
Su tunais
2 porcijos
100 g 266 kcal
Ruošti 15 min.
- 150 g savo sultyse konservuotų tunų
- Pusė mėlynojo svogūno
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Šaukštas majonezo
- 6 riekės sumuštinių duonos
- 2 marinuoti agurkai
- 100 g fermentinio sūrio
GAMINIMAS. Tunus pertrinti šakute ir sumaišyti su itin smulkiai pjaustytu svogūnu, pipirais, majonezu. Gautą mišinį paskirstyti ant trijų duonos riekių. Ant viršaus dėti riekelėmis pjaustytus agurkus, sūrį, uždengti likusiomis riekėmis. Kepti lauko kepsninėje kelias minutes, kol įdaras sušils, o sumuštiniai gražiai apskrus.
Autorius Jūratė Survilė