Šokolado puota – braunio variacijos
2024-03-01 10:07Jeigu mėgstate šokoladą, greičiausiai sužavės ir braunis. Maloniai drėgnas, sodraus skonio, tobulai saldus pyragas, kuriam likti abejingiems neįmanoma. Šiandien kone kiekviena šeimininkė turi savą braunio receptą. Pamėginkime išsikepti klasikinį ir keletą kitų šio pyrago variantų.
Su riešutais
16 porcijų
100 g 369 kcal
Ruošti 40 min.
- 115 g sviesto
- 200 g cukraus
- 2 dideli kiaušiniai
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 30 g nesaldintos kakavos miltelių
- 80 g kvietinių miltų
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis kepimo miltelių
- 125 g graikinių riešutų
GAMINIMAS. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su cukrumi, kiaušiniais, vanilės ekstraktu. Sumaišyti sausus ingredientus. Suberti į skystą tešlos pagrindą, gerai išmaišyti. Riešutus sukapoti, skrudinti sausoje keptuvėje, kol paskleis malonų aromatą. Įmaišyti į tešlą. Sukrėsti į skardą ir kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.
Su avietėmis
16 porcijų
100 g 342 kcal
Ruošti 45 min.
- 170 g sviesto
- 65 g nesaldintos kakavos miltelių
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 350 g rudojo cukraus
- 3 dideli kiaušiniai
- 95 g kvietinių miltų
- Pusė šaukštelio druskos
- 150 g aviečių (šviežių arba šaldytų)
- 100 g juodojo šokolado lašelių
GAMINIMAS. Sviestą išlydyti, sumaišyti su kakava ir vanilės ekstraktu. Neturi likti jokių kakavos gumulėlių! Kiaušinius elektriniu plaktuvu plakti su cukrumi, kol susidarys puri balkšva masė. Sumaišyti su lydyto sviesto mase. Į tešlą suberti persijotus miltus, pasūdyti, gerai išmaišyti. Galiausiai įmaišyti avietes ir šokolado lašelius. Sukrėsti į skardą ir apie 25 min. kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.
Su moliūgais
16 porcijų
100 g 337 kcal
Ruošti 45 min.
- 115 g sviesto
- 170 g juodojo šokolado gabalėlių
- 2 kiaušiniai
- 200 g cukraus
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 160 g kvietinių miltų
- 2 šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
- 150 g moliūgų piurė
- 2 šaukštai avokadų aliejaus
- 0,5 šaukštelio moliūgų pyrago prieskonių
GAMINIMAS. Sviestą išlydyti su šokolado gabaliukais. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios balkšvos masės. Įmaišyti vanilę, miltus. Šią masę padalyti į dvi lygias dalis. Į vieną įmaišyti sviesto ir šokolado masę bei kakavą. Į kitą – moliūgų piurė, avokadų aliejų ir prieskonius. Į skardą supilti šokoladinę masę, ant viršaus – moliūgų tešlą. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.
Nekeptas
8 porcijos
100 g 344 kcal
Ruošti 1 val.
- 190 g nesaldinto migdolų sviesto
- 100 g džiūvėsių trupinių
- 20 g nesaldintų kakavos miltelių
- 65 ml klevų sirupo
GAMINIMAS. Visus ingredientus sumaišyti iki vienalytės masės ir supilti į pyrago formą. 1 val. palaikyti šaldytuve, kad sutvirtėtų. Patiekiant galima apibarstyti milteliniu cukrumi.
Puodelyje
2 porcijos
100 g 367 kcal
Ruošti 10 min.
- 90 g sviesto
- 150 g rudojo cukraus
- 90 ml pieno
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 80 g kvietinių miltų
- 4 šaukštai nesaldintų kakavos miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 2 šaukštai šokolado lašelių
- Šviežių gervuogių, miltelinio cukraus, mėtų papuošti
GAMINIMAS. Sviestą padalyti po lygiai ir sudėti į du puodelius, tinkamus naudoti mikrobangų krosnelėje. Kaitinti apie 30 sek., kol sviestas išsilydys. Pasukioti puodukus, kad sviestas padengtų jų sieneles. Likusį sviestą išpilti į dubenį. Į tą patį dubenį suberti cukrų, pieną, vanilės ekstraktą, išmaišyti. Sumaišyti sausus ingredientus ir įmaišyti į tešlą. Suberti šokolado lašelius ir dar kartą išmaišyti. Tešlą supilstyti į du paruoštus puodelius ir kaitinti mikrobangų krosnelėje apie 1 min. 15 sek. Patiekti karštą, papuošus gervuogėmis, mėtomis ir apibarsčius milteliniu cukrumi.
Autorius Jūratė Survilė