• 5 kiaušiniai
  • 15 g miltelinio cukraus
  • 250 g juodojo šokolado
  • 1/4 stiklinės miltų
  • 150 g sviesto
  • Citrinos sulčių, romo, vanilinio cukraus pagal skonį
  • Saujelė džiūvėsėlių kepimo indui pabarstyti

Gaminimas

Šokolado gabaliukus su sviestu ištirpdyti nuolat maišant. Kai masė taps vientisa, įmaišyti miltelinį cukrų, vanilinį cukrų, romą, įlašinti citrinos sulčių. Viską nukelti nuo ugnies ir šokolado masę kiek atvėsinti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti iki vientisos masės ir nuolat plakant plona srovele supilti į šokolado masę. Tada suberti miltus ir masę gerai išplakti, kad neliktų gumulėlių. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į tešlą. Kepimo indą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir supilti tešlą. Kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 ºC temperatūros.



Spausdinti