Šokoladinis keksas
2014-05-08 15:56Drėgnas, šokoladu aplietas šokoladas – tobulo vakaro tobula detalė. Šokolade skęstančios braškės jį padaro ne tik dar skanesnį, bet ir estetiškai patrauklesnį. Juk valgymas – tai malonumas ne tik skrandžiui, bet ir akims!
Toliau pateikiamas šokoladinio kekso su kefyru receptas. Pagal jį kepti vienas malonumas, kuris neužims daug laiko ir nepareikalaus didvyriškos kantrybės. Šis receptas tarsi paneigia mitą, kad konditerija visada yra labai įmantri ir sudėtinga.
- 200 g miltų
- 5 šaukštai kakavos miltelių
- 150 g cukraus
- 200 ml kefyro
- 2 kiaušiniai
- 100 g sviesto
- 10 g vanilinio cukraus
- 10 g kepimo miltelių
- Šokolado, braškių puošti
Gaminimas
Kambario temperatūroje atšildytą sviestą ištrinti su cukrumi. Išplakti kiaušinius, maišant supilti kefyrą. Tada po vieną sudėti likusius ingredientus ir gerai išmaišyti. Kai tešla bus tinkamos konsistencijos, supilti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 25 – 30 minučių. Iškepusį keksą papuošti tirpintu juoduoju šokoladu. Galima patiekti su braškėmis.
100 g apie 288 kcal
Paruošimo laikas: 60 min
6 – 8 porcijos