Skaniausi blynai ne tik Užgavėnėms (+3 receptai)
2017-02-24 15:12Jau ne už kalnų didžioji žiemos išvarymo šventė – Užgavėnės. Tradiciškai jos neįsivaizduojamos be pačių įvairiausių blynų. Sakoma, kad per Užgavėnes reikia sočiai prisivalgyti, nes po to 7 savaites iki šv. Velykų truks Gavėnia, kai rekomenduojama laikytis pasninko.
Blynai su spanguolių padažu
- 240 g miltų
- 0,5 šaukštelio druskos
- Šaukštas cukraus
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 80 ml spanguolių uogienės
- 2 kiaušiniai
- 0,5 l pasukų arba kefyro
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 2 šaukštai tirpinto sviesto (+ dar šiek tiek kepimui)
Gaminimas
Atskirai sumaišyti sausus ir šlapius ingredientus. Tada supilti šlapią mišinį ant sauso ir gerai išmaišyti. Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto ir su šaukštu dėti blynų tešlą. Blynus kepti iš abiejų pusių, kol bus visiškai apkepę ir gražiai apskrudę. Galima patiekti su plakta grietinėle, spanguolių uogiene arba klevų sirupu.
4 porcijų
100 g apie 235 kcal
Paruošimo laikas: apie 30 min
Mieliniai blynai su džiovintais vaisiais
- Džiovintų vaisių (razinų, džiovintų slyvų, abrikosų, obuolių, kriaušių) pagal skonį
- 0,5 l pieno
- 20 g šviežių mielių arba 1 – 2 šaukštelių sausų mielių
- 300 – 360 g miltų
- 2 šaukštai cukraus
- Šaukštelis druskos
- Aliejaus kepti
Gaminimas
Džiovintus vaisius išmirkyti šiltame vandenyje. Nuplauti, jei yra, išimti sėklas ir susmulkinti. Į šiltą pieną sudėti mieles (jeigu naudojamos sausos mielės, paruošti pagal instrukcijas ant pakelio) ir supilti į miltus. Įdėti cukraus, druskos ir išminkyti tešlą (turi gautis tirštos grietinės konsistencijos). Į tešlą sudėti paruoštus džiovintus vaisius. Palikti šiltoje vietoje kilti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Galima patiekti su grietine, uogiene arba sirupu.
4 porcijų
100 g apie 366 kcal
Paruošimo laikas: apie 60 min
Lietinių tortas
- 0,5 l pieno
- 180 g miltų
- 4 kiaušiniai
- 30 g sviesto
- 5 ml augalinio aliejaus
- Šaukštas cukraus
- Druskos pagal skonį
Įdarui:
- 30 g maskarponės
- 30 g agurkų
- 50 g rūkytos lašišos
Gaminimas
Miltuose padaryti duobutę, įdėti druskos, įmušti kiaušinius, supilti aliejų, tirpintą sviestą ir išplakti tešlą. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, pilti tešlą ir iš abiejų pusių kepti lietinius. Lietinį aptepti maskarpone, dėti pjaustytų agurkų, rūkytos lašišos. Tada dėti kitą lietinį ir kartoti viską tą patį, kol nebeliks įdaro ir lietinių. Lietinių tortą pjaustyti gabalėliais kaip tortą.
4 porcijų
100 g apie 181 kcal
Paruošimo laikas: apie 60 min