Saldus mėlynių ir vasaros skonis
2013-07-04 12:37Šiluose jau kvepia mėlynės… Miesto turguose prekiautojai jau kviečia ragauti šias uogas… O mes siūlome pasigaminti ką nors skanaus iš mėlynių… Ar vaikystę menantys virtiniai su mėlynėmis, ar gurmaniškas desertas su maskarponės sūriu, ar tiesiog uogos su pienu ir cukrumi, mėlynės daugeliui saldžių patiekalų suteikia nepakartojamo skonio…
Mėlynių virtiniai
- Kiaušinis
- 360 g miltų
- 100 ml vandens
- 300 g mėlynių
- 2 šaukštai cukraus
Gaminimas
Kiaušinį išplakti, sumaišyti su miltais ir vandeniu ir išminkyti tešlą. Tešlą iškočioti ir stikline ar puodeliu išspausti apskritimus. Mėlynes sutrinti su cukrumi. Įdarą įdėti į tešlos apskritimų vidurį, sulenkti ir tvirtai užlankstyti galus. Paruoštus virtinius sudėti į verdantį. Kai iškils į paviršių, virti dar 5 minutes. Patiekti su grietine ir cukrumi.
100 g apie 187 kcal
Desertas „Saldi akimirka“
- 150 g mėlynių
- 125 g maskarponės
- 100 g cukraus
- Pusės citrinos sultys
- Kiaušinis
- 8 sausainiai
Gaminimas
Mėlynes, pusę cukraus, citrinos sultis ir 50 ml vandens sudėti į puodą ir užvirinti. Tada sumažinti ugnį ir pavirti dar porą minučių, kol suminkštės. Palikti atvėsti.
Atskirai išplakti iki standžių putų kiaušinio baltymą. Trynį išsukti su likusiu cukrumi ir maskarpone. Tada sumaišyti su baltymu.
Mėlynes supilti į sietą ir palikti nuvarvėti skysčiui. Pusę sulaužytų sausainių porai sekundžių pamerkti mėlynių sultyse. Sausainius šaukštu sudėti į stiklines, ant jų uždėti pusę mėlynių ir maskarponės.
Pamirkyti likusius sausainius mėlynių sultyse ir vėl dėti į stiklines tokia pačia tvarka. Likusį skystį užpilti ant skanėsto viršaus. Prieš vartojimą atšaldyti.
100 g apie 174 kcal