Saldaus skonio mėsos patiekalai
2014-06-10 14:35Mėsa su vaisiais, uogomis, saldžiais padažais arba medumi – labai gurmaniška ir skani! Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad mėsa ir uogų ar vaisių saldumas yra nesuderinami. Apelsinai, obuoliai ir mangai paukštienos patiekalams suteikia išskirtinio skonio. Su raudona mėsa (kiauliena, jautiena, aviena) labiau dera saldžios bei rūgščios uogos ir padažai.
Antienos krūtinėlė apelsinų padaže
- 2 antienos krūtinėlės
- 2 apelsinai
- Šaukštas grūdėtų garstyčių
- 2 šaukštai medaus
- 100 ml raudonojo vyno
- 45 ml saulėgrąžų aliejaus
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Antienos krūtinėles pabarstyti druska ir pipirais. Garstyčias sumaišyti su medumi ir šiuo aromatiniu mišiniu įtrinti paukštieną. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir iš abiejų pusių apkepinti kepsnius (1 – 2 minutės kiekvienai pusei). Supilti vyną, apelsinų sultis (4 skilteles palikti papuošimui) ir troškinti, uždengus dangčiu, kol suminkštės. Patiekti su apelsino skiltelėmis.
100 g apie 309 kcal
Paruošimo laikas: 45 min
4 porcijos
Vištienos krūtinėlė su mangais ir saldžiosiomis paprikomis
- 2 vištienos krūtinėlės
- Mangas
- 2 saldžiosios paprikos
- Pomidoras
- 160 g makaronų
- 45 ml saulėgrąžų aliejaus
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų, prieskonių vištienai pagal skonį
Gaminimas
Vištienos krūtinėlę supjaustyti ir pabarstyti druska, pipirais, kitais prieskoniais. Mangą, paprikas nuplauti ir supjaustyti juostelėmis. Šiek tiek paprikos ir mango atidėti į šalį. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir 2 minutes apkepinti vištienos gabalėlius. Sudėti papriką ir pakepinti 5 minutes. Tada sudėti mangą ir troškinti dar 10 minučių. Likusį mangą ir paprikas susmulkinti ir sutrinti. Išvirti makaronus. Vištieną patiekti su trintų mangų ir paprikų padažu bei šviežiu pomidoru.
100 g apie 161 kcal
Paruošimo laikas: 30 min
4 porcijos
Maltinukai su džiovintomis slyvomis
- 700 g maltos jautienos
- 10 džiovintų slyvų
- Kiaušinis
- Svogūnas
- 45 ml saulėgrąžų aliejaus
- Krapų, svogūnų laiškų puošti
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Jautieną sumaišyti su smulkintu svogūnu, prieskoniais, kiaušiniu. Palikti šiek tiek pastovėti. Iš maltos mėsos suformuoti blynelius, į kurių vidų įdėti po vieną džiovintą slyvą. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir maltinukus iš abiejų pusių apkepti. Papuošti susmulkintais žalumynais.
100 g apie 256 kcal
Paruošimo laikas: 30 min
4 porcijos