Rabarbarų sezonas trumpas, jais mūsų krašte galima mėgautis nuo vėlyvo pavasario iki birželio pabaigos. Tai – idealus ingredientas gardžiausiems desertams. Raitojamės rankoves ir skubame juos išmėginti virtuvėje!

 

Trupininis desertas

 

6 porcijos

100 g 322 kcal

Ruošti 1 val.

 

ĮDARUI:

  •  500 g obuolių
  •  400 g rabarbarų
  •  100 g cukraus
  •  Šaukštelis vanilės ekstrakto

VIRŠUI:

  •  125 g kvietinių miltų
  •  75 g avižinių dribsnių
  •  75 g rudojo cukraus
  •  40 g migdolų riekelių
  •  125 g šalto sviesto

GAMINIMAS. Obuolius ir rabarbarus supjaustyti vienodo dydžio kubeliais, sumaišyti su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Sudėti į karščiui atsparų indą ir 15 min. kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Viršui sumaišyti visus sausus ingredientus, įtarkuoti sviestą ir trinti tarp pirštų, kol viskas sulips į stambius trupinius. Apkeptą įdarą išimti, permaišyti, ant viršaus tolygiai suberti trupinių masę ir dar 35 min. kepti tokio pat karštumo orkaitėje. Patiekti šiltą, gardu su ledais.

 

Traditional,English,Crumble,Cake,With,Rhubarb,And,Apple,With,Backed

 

Sluoksniuotas desertas

 

6 porcijos

100 g 388 kcal

Ruošti 3 val.

 

DŽEMUI:

  •  200 g rabarbarų
  •  200 g braškių
  •  50 g cukraus
  •  Šaukštas rožių sirupo (nebūtina)

TRUPINIAMS:

  •  100 g avižinių dribsnių
  •  100 g kvietinių miltų
  •  100 g sviesto
  •  50 g rudojo cukraus
  •  Žiupsnelis druskos

KREMINEI MASEI:

  •  100 g baltojo šokolado
  •  100 ml riebaus pieno
  •  100 ml plakamosios grietinėlės
  •  Pusė šaukštelio rožių vandens (nebūtina)

GAMINIMAS. Rabarbarus ir braškes supjaustyti gabalėliais, užpilti cukrumi, rožių sirupu ir palikti 1 val. pastovėti, kol išsiskirs sulčių. Maišant virti ant nedidelės kaitros apie 30 min., kol sukris į bendrą masę. Trupiniams visus nurodytus ingredientus trinti tarp rankų, kol susiformuos stambūs trupiniai. Viską paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Iškepusius trupinius atvėsinti. Kreminei masei garų vonelėje išlydyti šokoladą, supilti pieną, grietinėlę, rožių vandenį ir gerai išmaišius bent 1 val. dėti į šaldytuvą. Į stiklinaites dėti rabarbarų ir braškių džemo, gausiai užberti trupiniais, ant viršaus sudėti kreminę masę (prieš tai atsargiai permaišyti). Galima papuošti trupiniais, rabarbarų gabalėliais.

 

Portioned,Dessert,In,A,Glass,With,Rhubarb,Jam,,Shortbread,Crumble

 

Panakota

 

6 porcijos

100 g 267 kcal

Ruošti 4,5 val.

 

  •  400 ml plakamosios grietinėlės
  •  250 ml pasukų
  •  140 g miltelinio cukraus
  •  Šaukštelis vanilės pastos
  •  4 lapeliai želatinos
  •  125 ml vandens
  •  250 g rabarbarų

GAMINIMAS. Grietinėlę, pasukas ir 70 g miltelinio cukraus kaitinti ant mažos kaitros, kol užvirs. Nukelti ir palikti pravėsti. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti kelias minutes išbrinkti. Išimti, nugręžti vandens perteklių ir sudėti į virintą grietinėlės masę. Gerai išmaišyti, kol želatina visiškai ištirps. Gautą masę supilstyti į serviravimo indelius ir 4 val. dėti į šaldytuvą. Kubeliais pjaustytus rabarbarus užpilti likusiu cukrumi ir šlakeliu vandens. Maišant troškinti, kol rabarbarai suminkštės. Atvėsinti ir dėti ant sustingusios panakotos.

 

Lavender,Panna,Cotta,With,Poached,Rhubarb,On,The,Tray

 

Rabarbarų saldainiai

 

10 porcijų

100 g 223 kcal

Ruošti 2 paras

 

  •  1 kg rabarbarų
  •  750 g cukraus

GAMINIMAS. Rabarbarus supjaustyti nedideliais gabalėliais, užpilti cukrumi ir palikti porai valandų, kad išsiskirtų sulčių. Jas nupilti, o rabarbarus dėti į elektrinę džiovyklę ir džiovinti pagal instrukcijas – gali trukti iki dviejų parų.

 

Candied,Rhubarb,,Sprinkled,With,Powdered,Sugar,,In,A,Ceramic,Plate

 

Tradicinis pyragas

 

8 porcijos

100 g 278 kcal

Ruošti 50 min.

 

  •  2 rabarbarų stiebai
  •  10 didelių braškių
  •  140 g cukraus
  •  100 g sviesto
  •  2 kiaušiniai
  •  50 g grietinės
  •  180 g kvietinių miltų
  •  Šaukštelis kepimo miltelių
  •  Miltelinio cukraus papuošti

GAMINIMAS. Rabarbarus supjaustyti mažais gabalėliais, braškes pusiau arba ketvirčiais, užberti 2 šaukštus cukraus, permaišyti ir palikti pastovėti, kol bus ruošiama tešla. Sviestą elektriniu plaktuvu išsukti su likusiu cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, išmaišyti. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Paruoštą tešlą supilti į riebalais teptą skardą, ant viršaus paskirstyti rabarbarų ir braškių masę (nupilti susidariusias sultis). Leisti jiems susmegti į tešlą. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti atvėsintą, apibarsčius milteliniu cukrumi.

 

Strawberry,And,Rhubarb,Cake.,Sweet,Food.,Sweet,Dessert.,Close,Up.

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė